Ухвала
від 09.07.2018 по справі 823/1338/18
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у адміністративній справі

09 липня 2018 року справа № 823/1338/18 м. Черкаси

Суддя Черкаського окружного адміністративного суду Кульчицький С.О., перевіривши матеріали адміністративного позову заступника прокурора Черкаської області (18000, м. Черкаси, бул. Шевченка, 286) до Черкаської міської ради (18000, м. Черкаси, вул. Б.Вишневецького, 36) про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

До Черкаського окружного адміністративного суду звернувся заступник прокурора Черкаської області (далі - позивач) з адміністративним позовом до Черкаської міської ради (далі - відповідач), в якому просить:

- визнати протиправною бездіяльність Черкаської міської ради щодо нерозподілу залишку коштів за освітньою субвенцією, виділених на фінансування закладів професійно-технічної освіти м. Черкаси, на кінець бюджетного періоду у розмірі 7 822 344 грн. 10 коп.;

- зобов'язати Черкаську міську раду розглянути на черговому пленарному засіданні питання щодо розподілу залишку коштів за освітньою субвенцією, виділених на фінансування закладів професійно-технічної освіти м. Черкаси, на кінець бюджетного періоду у розмірі 7 822 344 грн 10 коп. та внести відповідні зміни до місцевого бюджету на 2018 рік, затвердженого рішенням сесії Черкаської міської ради від 29.01.2018 № 2-2886.

Ухвалою Черкаського окружного адміністративного суду від 28.03.2018 позовну заяву залишено без руху та надано строк для усунення недоліків. У подальшому ухвалою від 23.04.2018 позовну заяву повернуто позивачеві разом із доданими до неї матеріалами.

Постановою Київського апеляційного адміністративного суду від 19.06.2018 апеляційну скаргу заступника прокурора Черкаської області - задоволено, ухвалу Черкаського окружного адміністративного суду від 23.04.2018 про повернення позовної заяви скасовано та направлено справу для продовження розгляду до суду першої інстанції. 02 липня 2018 року адміністративна справа №823/1338/18 надійшла до Черкаського окружного адміністративного суду та передана судді Кульцичькому С.О.

Спір виник із публічно-правових відносин, належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст. 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 173 КАС України встановлено, що підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі. Завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з'ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно зі ст. 179 КАС України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, що розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначається судом з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

У позовній заяві третіми особами, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача визначено - Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, ДНЗ Черкаський професійний автодорожній ліцей , ДНЗ Черкаський професійний ліцей , ДНЗ Черкаське вище професійне училище будівельних технологій , ДНЗ Черкаське професійне училище , ДНЗ Черкаське вище професійне училище ім.. ОСОБА_1 ОСОБА_2 Короленка .

Як вбачається з позовної заяви та документів, доданих до неї, оскаржуваним рішенням виділено кошти на утримання професійно-технічних закладів освіти - ДНЗ Черкаський професійний автодорожній ліцей , ДНЗ Черкаський професійний ліцей , ДНЗ Черкаське вище професійне училище будівельних технологій , ДНЗ Черкаське професійне училище , ДНЗ Черкаське вище професійне училище ім. Героя Радянського ОСОБА_2 Короленка , які перебувають у підпорядкуванні територіального департаменту освіти, а тому судове рішення в даній справі може вплинути на права, інтереси або обов'язки Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, ДНЗ Черкаський професійний автодорожній ліцей , ДНЗ Черкаський професійний ліцей , ДНЗ Черкаське вище професійне училище будівельних технологій , ДНЗ Черкаське професійне училище , ДНЗ Черкаське вище професійне училище ім. Героя Радянського ОСОБА_2 Короленка .

Відповідно до ч.2 ст.49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Згідно з ч.5 ст.49 КАС України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Керуючись ст.ст. 49, 162-163, 168, 171, 173, 179, 243, 248 КАС України, суддя,

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Призначити підготовче засідання на 31 липня 2018 року о 09 год. 30 хв. , що буде проводитись одноособово суддею Кульчицьким С.О. у приміщенні Черкаського окружного адміністративного суду за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 117, із повним фіксуванням судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Залучити до участі в розгляді справи, в якості третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на стороні позивача - Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради (18000, м. Черкаси, вул. Гоголя, 251), ДНЗ Черкаський професійний автодорожній ліцей (1800, м. Черкаси, вул. Онопрієнка, 4), ДНЗ Черкаський професійний ліцей (18000, м. Черкаси, вул. Я.Галана, 13), ДНЗ Черкаське вище професійне училище будівельних технологій (18000, м. Черкаси, вул. Вячеслава Чорновола, 168), ДНЗ Черкаське професійне училище (18000, м. Черкаси, вул. Подолинського, 20), ДНЗ Черкаське вище професійне училище ім. Героя Радянського ОСОБА_2 Короленка (18000, м. Черкаси, вул. Смаглія, 6).

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Запропонувати відповідачу в разі не визнання адміністративного позову, надіслати у строк протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі: до суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують фактичні обставини; позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин спір буде вирішено за наявними матеріалами справи.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію у справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/.

У підготовче засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Учасники справи, які не можуть з поважних причин прибути до суду, зобов'язані завчасно повідомити про це суд (ч. 2 ст. 131 КАС України).

Ухвала може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності (п. 5 ч. 1 ст. 294 КАС України) в порядку та строки встановлені ст.ст. 293-295 КАС України. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_3

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.07.2018
Оприлюднено10.07.2018
Номер документу75191135
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —823/1338/18

Постанова від 19.03.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Земляна Галина Володимирівна

Постанова від 19.03.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Земляна Галина Володимирівна

Ухвала від 07.02.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Земляна Галина Володимирівна

Ухвала від 07.02.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Земляна Галина Володимирівна

Рішення від 12.11.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.О. Кульчицький

Ухвала від 09.07.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.О. Кульчицький

Постанова від 19.06.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Василенко Я.М.

Ухвала від 01.06.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Василенко Я.М.

Ухвала від 01.06.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Василенко Я.М.

Ухвала від 23.04.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.О. Кульчицький

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні