Ухвала
від 12.07.2018 по справі 912/1726/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

вул.В'ячеслава Чорновола, 29/32, м.Кропивницький, Україна, 25022,

тел/факс: 22-09-70/24-09-91 E-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

12 липня 2018 року Справа № 912/1726/18

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Кабакової В.Г., розглянувши матеріали позовної заяви Публічного акціонерного товариства "Пересувна механізована колона 140", м. Кропивницький

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Аспект Розвиток-2014", с. Просторе, Новгородківський район, Кіровоградська область

про витребування майна з незаконного володіння, визнання недійсним (скасування) свідоцтва

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Кіровоградської області надійшла позовна заява Публічного акціонерного товариства "Пересувна механізована колона 140" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Аспект Розвиток-2014" про

- витребування майна, а саме комплексу будівель ПАТ "Пересувна механізована колона 140", який знаходиться за адресою: м. Кропивницький, вул. Московська, буд. 206, з незаконного володіння ТОВ "Аспект Розвиток-2014";

- визнання недійсним (скасування) свідоцтва про право власності за № 23021401 від 16.06.2014 виданого державним реєстратором Нікітенко Олександром Володимировичем;

- покладення на відповідача судових витрат.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що майно з його володіння вибуло на підставі договорів купівлі-продажу часток у праві власності на цілий комплекс будівель, який знаходиться за адресою: Кіровоградська область, м. Кіровоград, вул. Московська (Холодноярська), буд. 206, які в подальшому визнані недійсними, тобто майно вибуло з володіння власника поза його волею.

Розглянувши матеріали позовної заяви, форма і зміст якої відповідають вимогам статтей 162, 164 ГПК України, господарський суд дійшов висновку, що вказану заяву слід розглядати за правилами загального позовного провадження.

Окрім того, позивачем у позовній заяві зазначено третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - державного реєстратора відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Міської ради міста Кропивницького Нікітенко Олександра Володимировича (АДРЕСА_2) та фермерське господарство "ІНГУЛЬСЬКЕ-2009" (вул. Леніна, буд. 2, с. Велика Северинка, Кіровоградський район, Кіровоградська область, 27613).

З матеріалів позовної заяви вбачається, що 16.06.2014 державним реєстратором відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Міської ради міста Кропивницького Нікітенко Олександра Володимировича видано ТОВ "Аспект Розвиток-2014" свідоцтво про право власності на нерухоме майно від 16.06.2014 на цілий комплекс будівель за адресою: Кіровоградська область, м. Кіровоград, вул. Московська, буд. 206, а 05.03.2018 приватним нотаріусом Коваленко Г.Г. був зареєстрований в реєстрі за № 220 Договір іпотеки між ТОВ "Аспект Розвиток-2014" та фермерським господарством "ІНГУЛЬСЬКЕ-2009". За вказаним договором іпотеки, у випадку неповернення ТОВ "Аспект Розвиток-2014" безвідсоткової грошової позики у розмірі 2 000 000,00 грн, останнє передає ФГ "ІНГУЛЬСЬКЕ-2009" цілий комплекс будівель.

Відповідно до ч.ч. 1,2 ст. 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи викладені підстави, господарський суд вважає за необхідне залучити до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - державного реєстратора відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Міської ради міста Кропивницького Нікітенко Олександра Володимировича (АДРЕСА_2) та фермерське господарство "ІНГУЛЬСЬКЕ-2009" (вул. Леніна, буд. 2, с. Велика Северинка, Кіровоградський район, Кіровоградська область, 27613, код ЄДР 36415904), оскільки рішення у даній справі може вплинути на їх права та обов'язки.

Керуючись статтями 12, 50, 162, 164, 165, 168, 176, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 912/1726/18.

2. Справу № 912/1726/18 розглядати за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 09.08.2018 о 10:00.

4. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Кіровоградської області за адресою: 25022, м. Кропивницький, вул. В'ячеслава Чорновола, 29/32, в залі суд. засідань № 323.

5. Керуючись ст. 50 Господарського процесуального України залучити до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - державного реєстратора відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Міської ради міста Кропивницького Нікітенко Олександра Володимировича (АДРЕСА_2) та фермерське господарство "ІНГУЛЬСЬКЕ-2009" (вул. Леніна, буд. 2, с. Велика Северинка, Кіровоградський район, Кіровоградська область, 27613, код ЄДР 36415904), оскільки рішення у даній справі може вплинути на їх права та обов'язки.

6. Позивачу не пізніше 5 днів з дня отримання даної ухвали надати суду витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо спірного майна, що містить запис приватного нотаріуса Коваленко Г.Г., Кіровоградський районний нотаріальний округ, Кіровоградська область № 36313359 від 26.07.2017, на підставі якого поштову адресу з Кіровоградська область, м. Кіровоград, вул. Московська, буд. 206 змінено на Кіровоградська область, Кіровоградський район, с. Підгайці, вул. Паркова, буд. 3а.

А також надати всі додані до позову докази належним чином завірені.

7. Відповідно до ст. ст. 165, 167 Господарського процесуального кодексу України ВІДПОВІДАЧ має право подати відзив на позовну заяву, з дотриманням правил, встановлених частинами третьою - шостою статті 165 Господарського процесуального кодексу України, та заперечення на відповідь позивача на відзив, з дотриманням наведених правил.

Встановити строк для подання відзиву на позов з усіма документами (доказами) до нього - протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Встановити строк для подання заперечення на відповідь позивача на відзив - протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив.

До відома відповідача - у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 9 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України).

8. Відповідно до ст. 166 Господарського процесуального кодексу України встановити ПОЗИВАЧУ строк для подання відповіді на відзив відповідача - протягом 5 днів з дня його отримання.

До відповіді на відзив застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостою статті 165 Господарського процесуального кодексу України.

Звернути увагу позивача на положення ч. 4 ст. 202 Господарського процесуального кодексу України, які передбачають, що у разі неявки позивача в судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки, суд залишає позовну заяву без розгляду, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез'явлення не перешкоджає вирішенню спору.

9. Відповідно до ст. 168 Господарського процесуального кодексу України, ТРЕТІМ ОСОБАМ (державному реєстратору відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Міської ради міста Кропивницького Нікітенко О.В. та фермерському господарству "ІНГУЛЬСЬКЕ-2009") надати суду до початку підготовчого засідання пояснення щодо позову та докази їх направлення іншим учасникам справи.

10. До відома учасників справи - порядок подання доказів у справі визначено ст. 80 Господарського процесуального кодексу України, якою, зокрема передбачено, що докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Докази, які не додані до позовної заяви чи до відзиву на неї, якщо інше не передбачено цим Кодексом, подаються через канцелярію суду або в судовому засіданні з клопотанням про їх приєднання до матеріалів справи.

Копії документів (матеріалів) повинні бути належним чином засвідчені підписом уповноваженої особи, оригінали надати для огляду в судовому засіданні. Матеріали необхідно подати до справи за супровідним листом.

При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

11. Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5013.

12. Звернути увагу сторін на те, що відповідно до ст.135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

13. Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості забезпечення учасникам справи права брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

14. Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості надавати інформацію про веб-адресу судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, одночасно з врученням (надсиланням/видачі) копії повного або скороченого такого рішення до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Повідомити учасників справи про можливість ознайомитись з електронною копією судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень за його веб-адресою: http://reyestr.court.gov.ua.

15. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

16. Примірники ухвали надіслати Публічному акціонерному товариству "Пересувна механізована колона 140" (вул. Холодноярська, 206, м. Кропивницький, 25018), представнику позивача Дуріцину С.А. (АДРЕСА_1, 25006), Товариству з обмеженою відповідальністю "Аспект Розвиток-2014" (вул. Степова, с. Просторе, Новгородківський район, Кіровоградська область, 28227), державному реєстратору відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Міської ради міста Кропивницького Нікітенко Олександра Володимировича (АДРЕСА_2), фермерському господарству "ІНГУЛЬСЬКЕ-2009" (вул. Леніна, буд. 2, с. Велика Северинка, Кіровоградський район, Кіровоградська область, 27613).

Суддя В.Г. Кабакова

Дата ухвалення рішення12.07.2018
Оприлюднено12.07.2018

Судовий реєстр по справі —912/1726/18

Ухвала від 13.07.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 09.07.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Постанова від 26.02.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Коваль Любов Анатоліївна

Ухвала від 26.02.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Коваль Любов Анатоліївна

Ухвала від 19.02.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Коваль Любов Анатоліївна

Ухвала від 08.02.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Коваль Любов Анатоліївна

Ухвала від 24.01.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Коваль Любов Анатоліївна

Ухвала від 11.12.2018

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Коваль Любов Анатоліївна

Рішення від 29.10.2018

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 12.10.2018

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні