Ухвала
від 13.07.2018 по справі 601/246/18
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення апеляційної скарги

13 липня 2018 рокуЛьвів№ 876/5248/18

Львівський апеляційний адміністративний суд в складі колегії суддів:

судді-доповідача -Ніколіна В. В. суддів -Гінди О. М. Рибачука А. І.

перевіривши апеляційну скаргу Управління державної архітектурно - будівельної інспекції у Тернопільській області на рішення Кременецького районного суду Тернопільської області від 01 червня 2018 року у справі №601/246/18 за адміністративним позовом ОСОБА_4 до Управління державної архітектурно - будівельної інспекції у Тернопільській області про скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Кременецького районного суду Тернопільської області від 01 червня 2018 року задоволено повністю адміністративний позов.

Не погодившись із прийнятим рішенням, Управління державної архітектурно - будівельної інспекції у Тернопільській області подало апеляційну скаргу.

Вирішуючи питання щодо відповідності апеляційної скарги вимогам Кодексу адміністративного судочинства України та прийняття такої до розгляду, суд апеляційної інстанції виходить з наступного.

Згідно з пунктом 1 частини четвертої статті 298 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції, якщо апеляційна скарга подана особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, не підписана, або підписана особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не зазначено.

Положеннями статті 59 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені, зокрема, довіреністю фізичної або юридичної особи. Довіреність від імені юридичної особи видається за підписом (електронним цифровим підписом) посадової особи, уповноваженої на це законом, установчими документами. Оригінали документів, зазначених у цій статті, копії з них, засвідчені суддею, або копії з них, засвідчені у визначеному законом порядку, приєднуються до матеріалів справи.

Таким чином, повноваження представника сторони мають бути підтверджені оригіналом довіреності цієї сторони, що посвідчує такі повноваження, або її копією, засвідченою у визначеному законом порядку, зокрема, особою, яка має повноваження на засвідчення копії довіреності.

Наказом Міністерства юстиції України №1000/5 від 18.06.2015 затверджено Правила організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях відповідно до п.8 розділу 10 Засвідчення копій та витягів службових документів копія набуває юридичної сили лише в разі її засвідчення в установленому порядку. Напис про засвідчення копії складається зі слів Згідно з оригіналом , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів (ініціалу імені) та прізвища, дати засвідчення копії. Напис про засвідчення копії скріплюється відбитком печатки відповідного структурного підрозділу установи або печатки Для копій . У випадках, визначених законодавством, копії документів засвідчуються відбитком печатки установи. На лицьовому боці у верхньому правому куті першого аркуша документа проставляється відмітка Копія .

Відповідно до п.6 та п.7 розділу 3 Печатки право засвідчення документів та їх копій може надаватися посадовим та іншим особам на підставі довіреності. У посадових інструкціях визначаються повноваження щодо засвідчення документів та їх копій.

Як слідує з апеляційної скарги, така підписана представником Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Тернопільській області ОСОБА_5, яка на підтвердження своїх повноважень долучила копію Довіреності від 27.04.2018 №40-702-10/3021, яка не засвідчена у визначеному законом порядку. Зокрема, напис про засвідчення паперової копії довіреності не скріплений печаткою із зазначенням на ній найменування відповідної установи (без зображення герба) або печаткою структурного підрозділу (служби діловодства, служби кадрів, бухгалтерії тощо) установи. Крім цього, на лицьовому боці у верхньому правому куті першого аркуша документа відсутня відмітка Копія .

З огляду на вказане, подана скаржником копія довіреності не є належним документом, що підтверджує право особи, яка підписала апеляційну скаргу, на вчинення таких дій, а тому суд апеляційної інстанції приходить до висновку, що апеляційну скаргу слід повернути особі, яка її подала.

Керуючись статтями 296, 297, 298 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Управління державної архітектурно - будівельної інспекції у Тернопільській області на рішення Кременецького районного суду Тернопільської області від 01 червня 2018 року у справі №601/246/18 повернути скаржнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена протягом тридцяти днів шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до суду касаційної інстанції.

Суддя-доповідач В. В. Ніколін судді О. М. Гінда А. І. Рибачук

СудЛьвівський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.07.2018
Оприлюднено16.07.2018
Номер документу75300836
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —601/246/18

Постанова від 13.11.2018

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кузьмич Сергій Миколайович

Ухвала від 30.10.2018

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кузьмич Сергій Миколайович

Ухвала від 24.10.2018

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кузьмич Сергій Миколайович

Ухвала від 24.10.2018

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кузьмич Сергій Миколайович

Ухвала від 07.09.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Макарик Володимир Ярославович

Ухвала від 13.07.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Ніколін Володимир Володимирович

Рішення від 01.06.2018

Адміністративне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Білосевич Г. С.

Рішення від 01.06.2018

Адміністративне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Білосевич Г. С.

Ухвала від 19.02.2018

Адміністративне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Білосевич Г. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні