Постанова
від 12.11.2013 по справі 1-663/11
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 1-663/11

провадження № 1/753/62/13

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"12" листопада 2013 р. Дарницький районний суд м. Києва складі

Головуючого-судді Щасної Т.В.

з участю прокурора Салкова Р.В.

з участю адвоката Красун С.М.

при секретарі Бризгаловій А.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві кримінальну справу по обвинуваченню :

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Києва , українця , громадянина України , освіта вища ,не працюючого , не одруженого, мешкаючого в АДРЕСА_2 , раніше не судимого ,в скоєнні злочину , передбаченого ст. 361 ч.2 КК України ,-

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , уродженця м.Києва, українця , громадянина України , освіта вища , не працюючого , одруженого , мешкаючого в АДРЕСА_1 , раніше не судимого ,в скоєнні злочину , передбаченого ст. 361 ч.2 КК України ,-

В С Т А Н О В И В :

Органами досудового слідства дії ОСОБА_3 та ОСОБА_4 кваліфіковані як несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку, що призвело до витоку, втрати, підробки, блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації або до порушення встановленого порядку її маршрутизації, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, що завдали значної шкоди , тобто в скоєнні злочину , передбаченого ст. 361 ч.2 КК України.

По кримінальній справі була проведена комісійна експертиза від. 16.04.2010 року, експертом ОСОБА_5 ,яким не дано повної відповіді на запитання слідчого в зв'язку з тим, що він не є фахівцем експертом з проведення телекомунікаційної експертизи.

В судовому засіданні захисник підсудного заявив клопотання про призначення телекомунікаційної експертизи , оскільки у висновку експерта зазначено, що виявлені обставини дозволяють лише припустити втручання в роботу електромереж, або програмне забезпечення може призвести до встановленого порядку циркуляції телевізійної інформації, але вирішення питання в категоричній формі та в повному обсязі буде можливим при залученні відповідного фахівця.

Заслухавши думку учасників процесу , дослідивши матеріали справи , суд приходить до висновку про те , що для з ясування обставин справи необхідні спеціальні пізнання , а тому клопотання захисника підсудного підлягає задоволенню.

На підставі наведеного , керуючись ст.75,148,150,165-1,165-2 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Призначити по кримінальній справі по обвинуваченню ОСОБА_3 та ОСОБА_4 за ст. 361 ч.2 України судову телекомунікаційну експертизу .

На вирішення експертам поставити наступні запитання:

1.Яке функціональне призначення пристроїв, що передані на експертизу, а саме: SkyGate@net CA+CI+LAN Digital Satelite Receiver , НОМЕР_3 , D-link модель DIR-100 s/п НОМЕР_1 MAC ID:НОМЕР_2 , параболічна антена з конвектором круговим поляризаційним ( Optikum , серійний номер НОМЕР_4)?

2.Чи можливо використовуючи обладнання SkyGate@net CA+CI+LAN Digital Satelite Receiver , НОМЕР_3 , D-link модель DIR-100 s/п НОМЕР_1 MAC ID:НОМЕР_2 , параболічна антена з конвектором круговим поляризаційним ( Optikum , серійний номер НОМЕР_4) здійснити несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматичних мереж та мереж електрозв'язку?

3.Чи можливо використовуючи обладнання SkyGate@net CA+CI+LAN Digital Satelite Receiver , НОМЕР_3 , D-link модель DIR-100 s/п НОМЕР_1 MAC ID:НОМЕР_2 , параболічна антена з конвектором круговим поляризаційним ( Optikum , серійний номер НОМЕР_4) вчинити дії, які б призвели до витоку, втрати, підроблення, блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації або до порушення встановленого порядку її маршрутизації в роботі комп'ютерів, автоматичних мереж та мереж електрозв язку?

- До якого типу обладнання відноситься, вилучене 12.1 1.2009 року під час огляду місця події за адресою: АДРЕСА_3. обладнання, а саме: ресивер SkyGate@net CA+CI+LAN Digital Satellite Receiver НОМЕР_3 . маршрутизатор D-link модель DIR-100 sjn: НОМЕР_1 "MAC ID:НОМЕР_2". параболічна антена (виробництво м. Харкова) з конвертором круговим поляризаційним ("Optikum", серійний номер НОМЕР_4); *

-Які технічні характеристики, функціональне призначення наданого на дослідження обладнання SkyGate@net CA+CI+LAN Digital Satellite Receiver НОМЕР_3 , О-I ink модель D1R-100 s|n: НОМЕР_1 "MAC ID:НОМЕР_2", параболічна антена (виробництво м. Харків) з конвертором круговим поляризаційним ("Optikum". серійний номер НОМЕР_4):

-Чи справне надане на дослідження обладнання, а саме: SkyGate^ncl CA+CI+LAN Digital Satellite Receiver НОМЕР_3 , D-link модель DIR-100 s|n: НОМЕР_1 "MAC ID:НОМЕР_2". параболічна антена (виробництво м. Харків) з конвертором круговим поляризаційним ("Optikum", серійний номер НОМЕР_4):

Чи наявна інформація на носіях наданого на дослідження обладнання SkyGate( ;net CA+CI+LAN Digital Satellite Receiver НОМЕР_3 , D-link модель DIR-100 sin: НОМЕР_1 "MAC ID:НОМЕР_2" якщо знищена, чи можливо її відновити, якщо так, то яка її характеристика та призначення;

-Чи можливо, за допомогою наданого на дослідження обладнання SkyGate@net CA+CI+LAN Digital Satellite Receiver НОМЕР_3 . D-link модель DIR-100 s|n: НОМЕР_1 "MAC 1D:НОМЕР_2". параболічна антена (виробництво м. Харків) з конвертором круговим поляризаційним ("Optikum". серійний номер НОМЕР_4) та за допомогою мережі ІНТЕРН ET здійснювати втручання в роботу мереж електрозв'язку ВАТ НТВ-Плюс з порушенням встановлених в зазначеній мережі електрозв'язку правил розмежування доступу до інформації, яка в ній обробляється та зберігається зберігається;

-Чи є надане на дослідження обладнання SkyGate@net CA+CI+LAN Digital Satellite Receiver НОМЕР_3 , D-link модель DIR-100 s|n: НОМЕР_1 "MAC ID:НОМЕР_2". параболічна антена (виробництво м. Харків) з конвертором круговим поляризаційним ("Optikum", серійний номер НОМЕР_4) шкідливими технічними засобами, призначеним для втручання в роботу мереж електрозв'язку компанії НТВ-Плюс з порушенням встановлених в зазначеній мережі електрозв'язку правил розмежування доступу до інформації, яка в ній обробляється та зберігається;

-Чи може призвести використання наданих на дослідження обладнання SkyGate@net CA+CI+LAN Digital Satellite Receiver НОМЕР_3 . D-link модель DIR-100 sjn: НОМЕР_1 "MAC ID:НОМЕР_2". параболічна антена (виробництво м. Харків) з конвертором круговим поляризаційним ("Optikum". серійний номер НОМЕР_4) до витоку, втрати, підробки, блокування, спотворення процесу обробки або порушення встановленого порядку маршрутизації інформації, яка обробляється в мережі електрозв'язку ВАТ НТВ плюс ?

-На дослідження експертам надати наступне обладнання: SkyGate@net CA+CI+LAN Digital Satellite Receiver НОМЕР_3 , D-link модель DIR-100 sjn: НОМЕР_1 "MAC ID:НОМЕР_2". параболічна антена (виробництво м. Харків) з конвертором круговим поляризаційним ("Optikum", серійний номер НОМЕР_4). протокол огляду місця події від 12.11.09 р.

Проведення експертизи доручити експертам Київського Науково-дослідного інституту судових експертиз.

Експертів попередити про кримінальну відповідальність за ст. 384,385 КК України.

В розпорядження експертів надати кримінальну справу 1 /753/62/2013року

Суддя

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення12.11.2013
Оприлюднено22.07.2018
Номер документу75417090
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-663/11

Ухвала від 29.07.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Кокорєв В. В.

Ухвала від 26.06.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Матієк Тетяна Василівна

Ухвала від 26.03.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Матієк Тетяна Василівна

Ухвала від 26.02.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

Постанова від 08.02.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Матієк Тетяна Василівна

Ухвала від 29.11.2018

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Мельник Володимир Васильович

Ухвала від 12.12.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Струков О. М.

Вирок від 21.05.2018

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Щасна Т. В.

Постанова від 12.11.2013

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Щасна Т. В.

Постанова від 06.07.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Базан Л. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні