Ухвала
від 25.07.2018 по справі 2-3393/11
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження 6/243/187/2018

Номер справи 2-3393/11

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 липня 2018 року м. Слов'янськ

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого - судді Мінаєва І.М.,

за участю:

секретаря судового засідання Янчевського В.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі № 2 Слов'янського міськрайонного суду Донецької області цивільну справу за Заявою Публічного акціонерного товариства комерційний банк Приват Банк про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання,-

ВСТАНОВИВ:

До Слов'янського міськрайонного суду Донецької області надійшла Заява Публічного акціонерного товариства комерційний банк Приват Банк про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання, в обґрунтування якої зазначено, що на підставі рішення Слов'янського міськрайонного суду Донецької області від 07 грудня 2011 року у цивільній справі № 2-3393-2011 за позовом Публічного акціонерного товариства комерційний банк Приват Банк до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, було видано виконавчий лист.

Згідно із повідомлення Слов'янського міськрайонного Відділу Державної Виконавчої Служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області від 05 липня 2018 року виконавче провадження про стягнення з ОСОБА_1 на користь Публічного акціонерного товариства комерційний банк Приват Банк заборгованості, не перебуває.

На сьогодні виконавчий лист відсутній, як у Публічному акціонерному товаристві комерційний банк Приват Банк , так і в Слов'янському міськрайонному Відділі Державної Виконавчої Служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області, зобов'язання не виконуються.

Публічне акціонерне товариство комерційний банк Приват Банк просить суд видати дублікат виконавчого листа у справі № 2-3393 від 19 грудня 2011 року про стягнення боргу з ОСОБА_1 та поновити стягувачу строк пред'явлення дублікату виконавчого листа до виконання.

Представник Публічного акціонерного товариства комерційний банк Приват Банк ОСОБА_2, який діє на підставі Довіреності № 7961-К-О від 08 серпня 2017 року про час та місце розгляду справи повідомлений, у судове засідання не з'явився. (а.с.6).

Відповідно до ст. 433 ЦПК України неявка учасників у судове засідання не є перешкодою для розгляду справи.

Суд, дослідивши Заяву та надані до неї документи, вважає що Заява Публічного акціонерного товариства комерційний банк Приват Банк про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання, підлягає задоволенню з огляду на її законність та обґрунтованість.

Гарантоване право кожного подати будь-який позов до суду, що стосується його цивільних прав і обов'язків, передбачений пунктом 1 ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Згідно з вимогами ст. 55 Конституції України права та свободи людини і громадянина захищаються судом. Кожна особа має право в порядку, встановленому законом звернутися за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод, інтересів.

Згідно до ст.4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Згідно із ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Відповідно до ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Судом встановлено, що 07 грудня 2011 року Слов'янським міськрайонним судом Донецької області, ухвалено рішення по справі № 2-3393-2011, яким позов Публічного акціонерного товариства комерційний банк Приват Банк до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості задоволено повністю та стягнуто з ОСОБА_1 на користь Публічного акціонерного товариства комерційний банк ПриватБанк заборгованість за Кредитним договором № DOXRRX05560125 у розмірі 33179 грн. 76 коп., судовий збір 331 грн. 80 коп. та витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи в сумі 120 грн. 00 коп. (а.с.4, з.б.).

Відповідно п. 17.4 Перехідних положень ЦПК України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред'явлення виконавчого документа до виконання.

Статтею 433 ЦПК України визначено, що у разі пропуску строку для пред'явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Оскільки стягувачем оригінали виконавчих листів втрачені, суд вважає за можливе Заяву Публічного акціонерного товариства комерційний банк ПриватБанк про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання, задовольнити, оскільки рішення суду залишається невиконаним.

На підставі викладеного, керуючись ст. 433, п.17.4 Перехідних положень ЦПК України, суд.-

УХВАЛИВ:

Заяву Публічного акціонерного товариства комерційний банк Приват Банк про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання - задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа по справі 2-3393-2011 за позовом Публічного акціонерного товариства комерційний банк Приват Банк до ОСОБА_1 про стягнення з ОСОБА_1 на користь Публічного акціонерного товариства комерційний банк Приват Банк заборгованість за Кредитним договором № DOXRRX05560125 від 31.05.2007 року у розмірі 33179 грн. 76 коп., судовий збір 331 грн. 80 коп. та витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи в сумі 120 грн. 00 коп.

Визнати причини пропуску строку пред'явлення виконавчого листа до виконання поважними та поновити пропущений строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання, виданого на підставі рішення Слов'янського міськрайонного суду Донецької області по справі № 2-3393-2011 за позовом Публічного акціонерного товариства комерційний банк Приват Банк до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Донецької області протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя

Слов'янського міськрайонного суду ОСОБА_3

СудСлов'янський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення25.07.2018
Оприлюднено27.07.2018
Номер документу75503223
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-3393/11

Ухвала від 17.09.2021

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Владимирська І. М.

Ухвала від 17.08.2021

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Владимирська І. М.

Ухвала від 11.08.2021

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Владимирська І. М.

Ухвала від 26.07.2021

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Владимирська І. М.

Ухвала від 18.12.2020

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

Ухвала від 29.09.2020

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Шевчук Ю. В.

Ухвала від 25.07.2018

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Мінаєв І. М.

Ухвала від 31.05.2011

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Панфілова А. В.

Ухвала від 28.11.2011

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Чумак О. В.

Ухвала від 09.12.2011

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Харченко О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні