Ухвала
від 26.07.2018 по справі 2-549-09
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №2-549-09

6/705/91/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 липня 2018 року м. Умань

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

в складі судді Кормана О.В.

з участю:

секретаря судового засідання Власової Т.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Умані подання в.о. начальника Уманського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській ОСОБА_1 про оголошення в розшук боржника ОСОБА_2,

В С ТА Н О В И В :

В.о. начальником Уманського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області до суду направлено подання, в якому вказано, що на виконанні в Уманському міському відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області перебуває виконавчий документ № 2-549 виданий 30.09.2009 року Уманським міськрайонний судом Черкаської області про стягнення з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, код НОМЕР_1, проживаючої згідно виконавчого листа в АДРЕСА_1, аліментів на користь малолітніх дітей: ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, та ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_3, вихованців дитячого будинку, у розмірі 1/3 частини всіх видів прибутку щомісячно і до досягнення дітьми повноліття. Постанова про відкриття виконавчого провадження винесена державним виконавцем 02.08.2010 року, копія постанови направлена сторонам виконавчого провадження. При виході за адресою АДРЕСА_1 державним виконавцем встановлено, що боржник ОСОБА_2 по вказаній у виконавчому документі адресі не проживає, про що державним виконавцем складено відповідний акт. При застосуванні заходів примусового приводу боржниця ОСОБА_2 була приведена до Уманського МВ ДВС дільничним інспектором та надала роз'яснення про те, що проживає за адресою ІНФОРМАЦІЯ_4, зобов'язалась сплачувати аліменти. За викликами, що направлялись по вказаній адресі боржниця ОСОБА_2 не з'являлась. Згідно відповіді обласного сектору адресно-довідкової роботи боржник ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, зареєстрована за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_5. При виході за адресою АДРЕСА_2, державним виконавцем встановлено, що боржник ОСОБА_2 по вказаній у виконавчому документі адресі не проживає, про що державним виконавцем складено відповідний акт. При виході за адресою м. Умань, пров. Матросова,26, державним виконавцем встановлено, що боржник ОСОБА_2 по вказаній у виконавчому документі адресі не проживає, про що державним виконавцем складено відповідний акт. Встановити фактичне місце проживання ОСОБА_2 не має можливості, тому в поданні ставиться питання про оголошення боржника в розшук.

В судове засідання представник Уманського МВ ДВС Головного територіального управління юстиції у Черкаській області не з'явився, про день та час розгляду справи повідомлений належним чином в установленому законом порядку, про причини неявки суду не повідомив.

Суд, ознайомившись з матеріалами подання та матеріалами цивільної справи № 2-549-09, приходить до висновку, що подання задоволенню не підлягає з наступних підстав.

З матеріалів подання вбачається, що на виконанні Уманського МВ ДВС Головного територіального управління юстиції у Черкаській області знаходиться виконавче провадження №21315218 з виконання виконавчого листа № 2-549-2009 року виданого 30.09.2009 року Уманським міськрайонним судом Черкаської області про стягнення з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, зареєстрованої ІНФОРМАЦІЯ_6, проживаючої ІНФОРМАЦІЯ_7, аліментів на користь малолітніх дітей: ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, та ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_3, вихованців Уманського дитячого будинку для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку змішаного компенсуючого типу в розмірі 1/3 частини всіх видів прибутку щомісячно, але не менше 30 % прожиткового мінімуму на одну дитину відповідного віку, починаючи з 10.02.2009 року і до досягнення ними повноліття.

Вказаний виконавчий лист було видано Уманським міськрайонним судом Черкаської області на підставі рішення суду від 26.02.2009 року за позовом органу опіки і піклування виконавчого комітету Уманської міської ради в інтересах неповнолітніх ОСОБА_5, ОСОБА_4, ОСОБА_6 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Тобто, наявна невідповідність у написанні прізвища боржниці, зазначеному у рішенні суду та у виконавчому листі. Всі документи виконавчого провадження також стосуються громадянки з прізвищем ОСОБА_2 , яка у рішенні суду не зазначена.

Крім того, державним виконавцем 02.08.2010 року винесено постанову про відкриття виконавчого провадження № 21315218, по примусовому виконанню виконавчого листа № 2-549 виданого 30.09.2009 року Уманським міськрайонним судом про стягнення аліментів з ОСОБА_7 на користь ОСОБА_8 в розмірі 1/3 частини всіх видів заробітку, але не менше 30 % ПМ яка була направлена боржнику за вих. № 13557-7 від 11.08.2018 року. Боржником зазначений ОСОБА_7, а не ОСОБА_2, яка зазначена у виконавчому листі.

Тобто, відсутні підтвердження, що було розпочато виконавче провадження про стягнення аліментів саме з особи, зазначеної у виконавчому листі.

Відповідно до ст. 438 ЦПК України розшук боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

В.о. начальника Уманського міського відділу ДВС в поданні просить оголосити розшук боржника ОСОБА_2. При цьому, суду не надано доказів, хто є боржником по виконавчому провадженню № 21315218, що відкрито постановою про відкриття провадження від 02.08.2010 року державним виконавцем Уманського міського відділу ДВС Уманського МРУЮ, на даний час: Казей Євгеній Ігоревич , Казей Євгенія Ігорівна чи Казєй Євгенія Ігорівна . Судове рішення повинно бути зрозумілим і стосуватись конкретно визначеної особи, а за відсутності доказів щодо того хто саме є боржником та яке саме прізвище у боржника за рішенням суду у справі № 2-549-09, суд позбавлений можливості ухвалити законне та обґрунтоване судове рішення.

За таких обставин суд вважає, що подання в.о. начальника Уманського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській ОСОБА_1 про оголошення в розшук боржника ОСОБА_2 задоволенню не підлягає.

На підставі викладеного та керуючись ст. 438 ЦПК України, ст. 36 Закону України Про виконавче провадження , суд

У Х В А Л И В :

Відмовити в задоволенні подання в.о. начальника Уманського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області ОСОБА_1 про оголошення в розшук боржника ОСОБА_2.

Копію ухвали направити в Уманський МВ ДВС ГТУЮ у Черкаській області для відому.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Черкаської області шляхом подання через Уманський міськрайонний суд Черкаської області апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.В. Корман

СудУманський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення26.07.2018
Оприлюднено27.07.2018
Номер документу75522322
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-549-09

Ухвала від 30.08.2019

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Годік Л. С.

Ухвала від 26.07.2018

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Корман О. В.

Ухвала від 26.06.2017

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Ребрина К. Г.

Ухвала від 02.08.2010

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Волощук Віктор Васильович

Рішення від 21.12.2009

Цивільне

Веселівський районний суд Запорізької області

Нагорний Анатолій Олександрович

Рішення від 02.12.2009

Цивільне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Могачевська Віра Йосипівна

Ухвала від 16.07.2009

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Желєзний І.В.

Ухвала від 16.07.2009

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Желєзний І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні