Ухвала
від 30.08.2019 по справі 2-549-09
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №2-549-09

6/705/123/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 серпня 2019 року Уманський міськрайонний суд Черкаської області

в складі: головуючої судді Годік Л.С.

секретаря Шаповал Н.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання Уманського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області про розшук боржника ОСОБА_1 ,

в с т а н о в и в:

Уманський міський відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області звернувся до суду із поданням про розшук боржника.

Подання обґрунтоване тим, що на примусовому виконанні в Уманському міському відділі ДВС перебуває виконавчий документ № 2-549 виданий 30.09.2009 року Уманським міськрайонним судом Черкаської області про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , код НОМЕР_1 , аліментів на користь ОСОБА_2 на утримання малолітніх дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 в розмірі 1/3 частини всіх видів прибутку щомісячно але не менше 30% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку до досягнення дітьми повноліття.

При виході за адресою АДРЕСА_1 державним виконавцем встановлено, що боржник ОСОБА_1 по вказаній у виконавчому документі адресі не проживає, про що державним виконавцем складено відповідний акт.

Згідно відповіді обласного сектору адресно-довідкової роботи боржник ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 зареєстрована АДРЕСА_2 .

При виході за адресою АДРЕСА_2 державним виконавцем встановлено, що боржник ОСОБА_1 по вказаній у виконавчому документі адресі не проживає, про що державним виконавцем складено відповідний акт.

Місце фактичного перебування боржника на даний час встановити неможливо, боржник до відділу ДВС не з`являється, приховує своє місце перебування, місце працевлаштування, аліменти не сплачує.

Просять задовольнити дане подання та винести ухвалу про розшук боржника.

Державний виконавець в судове засідання не з`явилася, просила справу розглянути без її участі, що не першкоджає розгляду подання.

У відповідності до вимог ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши матеріали подання, суд вважає, що подання підлягає задоволенню.

Як вбачається із матеріалів справи, боржником є ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІДН НОМЕР_1 , відносно якої 02.08.2010 року державним виконавцем було відкрито виконавче провадження про стягнення з неї на користь ОСОБА_2 на утримання дітей аліменти в розмірі 1/3 частини всіх видів заробітку щомісячно, але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку до досягнення дитиною повноліття. Однак, зобов`язання ОСОБА_1 не виконує, на виклики до виконавчої служи не з`являвся, своє місце перебування приховує.

Згідно відповіді обласного сектору адресно-довідкової роботи боржник ОСОБА_1 - ІНФОРМАЦІЯ_4 зареєстрована по АДРЕСА_2 .

Боржник ОСОБА_1 по вказаній в виконавчому документі адресі не проживає, що підтверджується актом державного виконавця.

Згідно зі ст. 438 ЦПК України розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

У відповідності до ч. 1 ст. 36 Закону України Про виконавче провадження у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини.

Законом України Про виконавче провадження на державного виконавця покладений обов`язок вживати заходів примусового виконання рішень своєчасно, повно та неупереджено, а також використовувати надані йому права у точній відповідності із законом і не допускати у своїй діяльності порушення прав та законних інтересів громадян і юридичних осіб.

Відповідно до пункту 4 Розділу 9 Інструкції з організації примусового виконання рішень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 02.04.2012р. № 512/5 (зі змінами), за неможливості з`ясування місцезнаходження боржника чи дитини державний виконавець звертається з поданням до суду про розшук дитини або боржника.

Оскільки під час здійснення виконавчих дій у ході виконавчого провадження державним виконавцем місце проживання (перебування) боржника встановлено не було, боржник ухиляється від виконання судового рішення, суд приходить до висновку про задоволення подання державного виконавця та вважає необхідним оголосити розшук боржника.

Враховуючи викладене, на підставі ст. 36 Закону України Про виконавче провадження та керуючись ст. 438 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Подання Уманського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області про розшук боржника ОСОБА_1 - задовольнити.

Оголосити розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , зареєстроване місце проживання АДРЕСА_2 .

Розшук оголосити за останнім відомим місцем проживання боржника.

Копію рішення направити до Уманського МВ ДВС ГТУЮ в Черкаській області та стягувачу для відома та до Уманського ВП ГУНП в Черкаській області, для виконання.

Про результати прийнятих розшукових заходів щодо боржника повідомити Уманський міський відділ державної виконавчої служби та Уманський міськрайонний суд.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Черкаської області через Уманський міськрайонний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали.

Суддя Л.С. Годік

СудУманський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення30.08.2019
Оприлюднено30.08.2019
Номер документу83926336
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-549-09

Ухвала від 30.08.2019

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Годік Л. С.

Ухвала від 26.07.2018

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Корман О. В.

Ухвала від 26.06.2017

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Ребрина К. Г.

Ухвала від 02.08.2010

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Волощук Віктор Васильович

Рішення від 21.12.2009

Цивільне

Веселівський районний суд Запорізької області

Нагорний Анатолій Олександрович

Рішення від 02.12.2009

Цивільне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Могачевська Віра Йосипівна

Ухвала від 16.07.2009

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Желєзний І.В.

Ухвала від 16.07.2009

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Желєзний І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні