Постанова
від 22.06.2007 по справі 18/60  
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18/60  

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

          "22" червня 2007 р.       Справа №  18/60

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді ТимошевськоїВ.В. при секретарі судового засідання Горлової М.С. розглянув у відкритому судовому засіданні об 10:30 год. справу № 18/60

за позовом: Прокурора  м. Кіровограда в інтересах  держави в особі  якої  виступає  відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від  нещасних  випадків на виробництві та професійних захворювань  у  м. Кіровограді, м. Кіровоград

до відповідача: Малого приватного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Кедр", м. Кіровоград        

про стягнення 7 618, 56 грн.

 

ПРЕДСТАВНИКИ:

від прокуратури -  участі не брали;  

від позивача -  Чорний О.І., довіреність №04/02.2-07 від 09.01.2007 р., ;

від відповідача - участі не брали.  

Прокурором  м. Кіровограда подано адміністративний позов в інтересах  держави в особі  якої  виступає  відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від  нещасних  випадків на виробництві та професійних захворювань  у  м. Кіровограді про стягнення з малого підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Кедр"  7 618 грн. 56 коп.  заборгованості зі сплати страхових внесків.

Відповідач про час і місце судового засідання повідомлений належним чином, що підтверджується  поштовим повідомленням  №1669130 від 30.05.2007р. (а.с.12), однак  в  судове засідання не з"явився, вимог ухвали суду не виконав, витребуваних документів не надав,  позов не заперечив.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши наявні в ній докази та заслухавши пояснення представника  позивача,  господарський суд

                                            ВСТАНОВИВ :

Відповідно до Закону України „Про загальнообов'язкове соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” від 23.09.1999 р. (далі по тексту - Закон)  страхування від нещасного випадку на виробництві  та професійного захворювання,  які спричинили втрату працездатності, є самостійним видом загальнообов"язкового державного соціального страхування, за допомогою якого здійснюється соціальний захист, охорона життя та здоров"я громадян у процесі їх трудової діяльності.

Згідно зі статтями 15, 46  Закону страхування від нещасного випадку  здійснює Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань (далі по тексту - Фонд), який провадить збір та акумулювання  страхових внесків, що є одним із джерел фінансування Фонду.

Згідно зі статтею 47 Закону страхові внески є цільовим загальнообов"язковим платежем, який справляється на всій території України.

Відповідно до Положення про відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування  від  нещасних  випадків  на   виробництві та  професійних  захворювань у м.Кіровограді, відділення є робочим органом Фонду, має статус  юридичної особи та здійснює на території м.Кіровограда та Кіровоградського району державне соціальне страхування нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання.  Відділення відповідно до покладених на нього завдань, зокрема, провадить реєстрацію страхувальників та контролює своєчасність і повноту сплати ними страхових внесків. (а.с. 20-22).

Мале приватне підприємство у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Кедр" зареєстровано як страхувальник у Фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (а.с. 17-19).

Згідно з пунктом 2 статті 45 Закону України „Про загальнообов'язкове соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” роботодавець як страхувальник зобов"язаний своєчасно та повністю сплачувати в установленому порядку страхові внески до  Фонду.

Відповідно пункту 4.12 Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, затвердженого постановою правління Фонду 20.04.2001р. №12, страхові внески сплачуються страхувальниками-роботодавцями в день одержання коштів на оплату праці в установах банків, а при проведенні оплати праці з готівкової виручки чи натуроплатою - платники зобов'язані не пізніше наступного дня після здійснення страхових виплат подати до установи банку платіжне доручення на перерахування внесків до Фонду. Сплачуються страхові внески  шляхом перерахування страхувальниками відповідних сум на відповідний рахунок Фонду. Згідно з пунктом 5.1. Інструкції не внесені страхувальниками у встановлений строк страхові внески до Фонду вважаються недоїмкою і стягуються у порядку, передбаченому законодавством.

Як вбачається з доданої позивачем до матеріалів справи розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за 1 квартал 2007 року, за відповідачем  значиться  недоїмка зі сплати страхових внесків у розмірі 7 618, 56 грн., яка ним самостійна узгоджена у вказаній відомості (а.с.8).

Відповідно до  розділу 10 Інструкції  питання щодо стягнення недоїмки  вирішується в судовому порядку.

З огляду на відсутність в матеріалах справи доказів сплати відповідачем страхових внесків у розмірі 7 618, 56 грн., позовні вимоги є обгрунтованими і  підлягають задоволенню у повному обсязі.

Керуючись ст. 71, п. 4 ст. 94,  ч.ч. 1-3 ст. 160, ч. 1 ст. 162, ст. 163, ч. 2 ст. 186, ч.ч. 1-4 ст. ст. 254, 258, п. 6 розділу VІІ Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд

                                                   ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги задовольнити повністю.

Стягнути з Малого приватного підприємства у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Кедр" (25015, м. Кіровоград, вул. Євгена Маланюка, 19, р/р 26009032902109 в КФ "Приватбанк", МФО 323583, код ЄДРПОУ 20650941) на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Кіровограді (25001, м. Кіровоград, вул. Велика Пермська, 11А, р/р №37174400900001 в УДК в Кіровоградській області, МФО 823016, код  ЄДРПОУ 25812762) – 7 618 грн. 56 коп. заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання .

Після набрання постановою законної сили за заявою стягувача видати виконавчий лист.

Постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України, постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що постанова чи ухвала суду не набрала законної сили.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване рішення. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження, і копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

 

Суддя

 

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення22.06.2007
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу755260
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —18/60  

Ухвала від 21.01.2009

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кривка В.П.

Ухвала від 30.12.2008

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кривка В.П.

Ухвала від 10.09.2008

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кривка В.П.

Ухвала від 29.08.2008

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кривка В.П.

Рішення від 31.10.2007

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кривка В.П.

Ухвала від 22.10.2007

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кривка В.П.

Ухвала від 10.09.2007

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кривка В.П.

Ухвала від 23.08.2007

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кривка В.П.

Ухвала від 17.08.2007

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кривка В.П.

Постанова від 22.06.2007

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні