Ухвала
від 25.07.2018 по справі 918/461/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

33013 , м. Рівне, вул. Набережна, 26А


УХВАЛА

"25" липня 2018 р. Справа №918/461/18

Господарський суд Рівненської області у складі судді Бережнюк В.В. розглянувши матеріали позовної заяви від 03.07.2018 р. №172

за позовом ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Фірма Опорядрембуд"

до відповідача ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Лабораторія будівельного консалтингу"

про стягнення в сумі 881 328 грн. 83 коп.

Секретар судового засідання Лиманський А.Ю.

В засіданні приймали участь:

Від позивача : ОСОБА_2

Від відповідача : не з'явився

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Фірма Опорядрембуд" звернулося до господарського суду Рівненської області із позовною заявою до відповідача ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Лабораторія будівельного консалтингу" про стягнення збитків в сумі 881 328 грн. 83 коп. Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідачем було виконано капітальний ремонт загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №18 Рівненської міської ради на замовлення позивача. Однак, згідно Висновку про технічне обстеження системи теплоізоляції фасаду будівлі школи, технічний стан частини огороджувальних конструкцій є непридатним до нормальної експлуатації - категорія "3". Так, позивач вважає, що відповідачем неякісно виконано ремонтні роботи, у зв'язку з чим позивач поніс збитки, які підлягають відшкодуванню зі сторони відповідача.

Ухвалою від 06.07.2018 р. підготовче засідання призначено на 25.07.2018 р.

Представник відповідача у підготовче судове засідання не з'явився. Про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином. Одночасно через канцелярію суду відповідач подав клопотання про відкладення розгляду справи у зв'язку з неможливістю прибути у судове засідання 25.07.2018 р. до господарського суду Рівненської області.

Суд визнає причини неявки представника позивача поважними.

Також відповідач у клопотанні зазначає, що ним не отримано позовну заяву з додатками. Проте у матеріалах справи містяться докази направлення позивачем позову з додатками відповідачу - опис вкладення у цінний лист про відправку 05.07.2018 р. кореспонденції на ім'я ТОВ ЛБК" за адресою м.Вінниця, проспект Космонавтів, 30-А, який підписаний повноважною особою та скріплений печаткою відділення поштового зв'язку Укрпошти; та копія квитанції від 05.07.2018 р. про оплату послуг відправки на суму 24,00 грн.

У підготовчому судовому засіданні з'ясовано, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов'язки закладу освіти, у якому відбувався капітальний ремонт по Договору субпідряду №51 від 06.09.2017 р., укладеному між позивачем та відповідачем, а саме - загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №18 Рівненської міської ради.

Також у підготовчому судовому засіданні з'ясовано, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов'язки Управління капітального будівництва Виконавчого комітету Рівненської міської ради, оскільки останній є замовником виконання робіт у згаданому закладі освіти згідно Контрактної угоди №RIV-1-1 від 16.08.2017 р.

Відповідно до частин 1-3 ст.50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Отже, суд прийшов до висновку про необхідність залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача:

- Загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №18 Рівненської міської ради (м.Рівне, вул.Карпинського, 15а);

- Управління капітального будівництва Виконавчого комітету Рівненської міської ради (33028, м.Рівне, вул.Лермонтова, 6).

Відповідно до частин 4-6 ст.50 ГПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права та обов'язки, встановлені статтею 42 цього Кодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Згідно ст.ст. 178, 179 ГПК України у строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження у справі, відповідач має право надіслати суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

У строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження у справі або ухвалі, постановленій у підготовчому засіданні (якщо третіх осіб було залучено у підготовчому засіданні), треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву. Учасники справи мають право подати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Відповідно до ст.182 ГПК України у підготовчому засіданні суд, зокрема, вирішує питання про вступ у справу інших осіб, встановлює строки для подання відповіді на відзив та заперечення; встановлює строк для подання пояснень третіми особами та відповіді учасників справи на такі пояснення.

У ч.2 ст.183 ГПК України визначено, що суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: визначених частиною другою статті 202 цього Кодексу; залучення до участі або вступу у справу третьої особи.

У строк, встановлений судом, позивач має право подати відповідь на відзив, а відповідач - заперечення. Інші учасники справи мають право подати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк (ст. 184 ГПК України).

Відповідно до ст.ст. 182, 183, 202 Господарського процесуального кодексу України (від 06.11.1991 р. №1798-XII у редакції Закону України №2147-VIII від 03.10.2017 р., що набрала чинності з 15.12.2017 р.), з метою дотримання принципів господарського судочинства, а саме рівності усіх учасників перед законом і судом та змагальності, підготовче засідання слід відкласти для надання можливості сторонам скористатися своїми процесуальними правами та обов'язками.

Керуючись ст.ст. 50, 182-184, 202, 233, 234 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №18 Рівненської міської ради (м.Рівне, вул.Карпинського, 15а).

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Управління капітального будівництва Виконавчого комітету Рівненської міської ради (33028, м.Рівне, вул.Лермонтова, 6).

3. Підготовче засідання відкласти на "21" серпня 2018 р. на 12:00 год.

4. Судове засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Рівненської області за адресою: м. Рівне, вул. Набережна 26 а, в залі судового засідання (кабінеті) № 09.

5. Позивачу протягом 3-х днів з дня отримання даної ухвали направити:

- копію позовної заяви з додатками третім особам, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 Рівненської міської ради та Управлінню капітального будівництва Виконавчого комітету Рівненської міської ради;

- повторно направити відповідачу позовну заяву з додатками.

Відповідачу у строк до 14 серпня 2018 року подати суду відзив на позов та докази його направлення позивачу та третім особам.

Позивачу подати суду: докази направлення позовної заяви з додатками третім особам. Протягом 5-ти днів з дня отримання відзиву на позов - відповідь на останній та докази її направлення відповідачу та третім особам.

Запропонувати третім особам - Загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №18 Рівненської міської ради та Управлінню капітального будівництва Виконавчого комітету Рівненської міської ради у строк до 14 серпня 2018 року подати суду: письмові пояснення по суті спору (у разі їх наявності).

Суд звертає увагу сторін що подання доказів у справі здійснюється відповідно до ст.80 ГПК України .

6. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст.60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

7. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://rv.arbitr.gov.ua/sud5019/ .

Звернути увагу сторін на те, що відповідно до ст.135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

Суддя Бережнюк В.В.

Дата ухвалення рішення25.07.2018
Оприлюднено27.07.2018
Номер документу75526883
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення в сумі 881 328 грн. 83 коп. Секретар судового засідання Лиманський А.Ю. В засіданні приймали участь: Від позивача : ОСОБА_2 Від відповідача : не з'явився

Судовий реєстр по справі —918/461/18

Судовий наказ від 05.02.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Постанова від 22.01.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Миханюк М.В.

Ухвала від 10.12.2018

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Миханюк М.В.

Рішення від 25.10.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 22.10.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 16.10.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 24.09.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 19.09.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 21.08.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

Ухвала від 25.07.2018

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Бережнюк В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні