Ухвала
від 30.08.2018 по справі 552/1915/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/1915/18

Провадження № 1-кс/552/2402/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30.08.2018 рокуслідчий суддяКиївського районногосуду м.Полтави ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2 ,за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання заступника начальника першого відділу РКП СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

Заступник начальника першого відділу РКП СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку за адресою знаходження офісних приміщень ТОВ «Нафтоком 44», ТОВ ТОВ «Алсіма», ТОВ «Ітера 77», ТОВ «ТД «Украгронафта», ТОВ «Нафтомашторг», ТОВ «Оранда Ойл» за адресою: м.Полтава, вул.. Європейська, 2, нежитлові приміщення на праві власності належать Територіальній громаді м.Полтави в особі Полтавської міської ради ( код ОСОБА_5 ( код 3292611950) та ТОВ «ВЕСО» ( код 35658469).

Клопотання обгрунтовували тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017170000000115від 29.03.2017 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.27, ч.3 ст.212 КК України.

Установлено, що службові особи ряду підприємств, зокрема ПрАТ ВТФ «МТН-Полтава» (код 25158009), ТОВ «СП «Альянс» (код 40300059), ТОВ «Альянс Енерджі» (код 39842131), ПП «ТД «Еко-Альянс» (код 37829559), за попередньою змовою між собою, у період з 01.01.2016 року по теперішній час незаконно виготовляють та збувають паливно-мастильні матеріали, які входять до підакцизної групи товарів, за готівкові кошти. При цьому, з метою приховання слідів злочину та прикриття незаконної діяльності із ухилення від сплати податків, вносять завідомо неправдиві відомості до первинних бухгалтерських документів, податкової та фінансової звітності щодо збуту суміші ациклічних, парафінових вуглеводнів та абсорбенту за удаваними угодами підприємствам реального сектору економіки та фіктивним підприємствам. Внаслідок вчинення вказаних злочинних дій службові особи зазначених СГД незаконно формували податковий кредит з ПДВ та валові витрати підприємствам реального сектору економіки (покупцям) та сприяли останнім в ухиленні від сплати податків у особливо великих розмірах.

Так, відповідно до технічних умов ПрАТ ВТФ «МТН-Полтава» здійснює виготовлення сумішей вуглеводнів поліциклічно-нафтенових, ациклічних вуглеводнів стабілізованих, парафінових вуглеводнів стабілізованих. Фактично ж, ПрАТ ВТФ «МТН-Полтава» крім вказаних сумішей виготовляє і паливно-мастильні матеріали, які є підакцизною групою товарів. У подальшому, незаконно виготовлені паливно-мастильні матеріали реалізовуються за готівкові кошти замовникам такого виробництва, в т.ч. сільськогосподарським підприємствам та через мережу АЗС. Реалізація ПММ за готівку не відображається ні в бухгалтерському, ні в податковому обліках ПрАТ ВТФ «МТН-Полтава».

При цьому, акцизний податок ні службовими особами ПрАТ ВТФ «МТН-Полтава», ні покупцями незаконно виготовлених ПММ, не сплачується, хоча згідно ст. 212 Податкового кодексу України (із змінами та доповненнями) платниками акцизного податку є як особа, яка виробляє підакцизні товари (продукцію) на митній території України, у тому числі з давальницької сировини, так і особа, яка реалізує пальне.

Незаконне виготовлення паливно-мастильних матеріалів відбувається за адресою знаходження виробничих потужностей ПрАТ ВТФ «МТН-Полтава»: м. Полтава, вул. Ковалівська, 6. Незаконно виготовлені ПММ транспортуються та зливаються у ємності, що знаходяться за адресою: м. Полтава, вул. Сосюри, 33, де до них додаються хімічні домішки, присадки з метою підвищення октанового числа та якості пального. В подальшому, пальне з вказаної адреси реалізується за готівкові кошти без сплати жодних податків, при цьому підробляються документи про походження та якість ПММ. Зазначене підтверджується матеріалами проведених негласних слідчих (розшукових) дій.

Згідно інформації оперативного управління ГУ ДФС у Полтавській області установлено, що до даної злочинної діяльності по реалізації неякісних ПММ за готівкові кошти причетний ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 . ОСОБА_6 здійснює безпосередній контроль за реалізацією незаконно виготовленого пального, веде перемовини з покупцями, здійснює підбір персоналу. Для здійснення злочинної діяльності ОСОБА_6 використовується ряд підконтрольних підприємств ТОВ «Нафтоком 44» (код 41783840), ТОВ «Алсіма» (код 39920476), ТОВ «Ітера 77» (код 41356757), ТОВ «ТД «Украгронафта» (код 40706697), ТОВ «Нафтомашторг» (код 41339003), ТОВ «Оранда Ойл» (код 41561755). Офісне приміщення, де фактично зберігаються первинні бухгалтерські документи зазначених підприємств по проведенню безтоварних операцій, а також документи щодо виготовлення неякісного пального і реалізації його за готівку, знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 . Крім цього, з метою прикриття незаконної діяльності, вказаними суб`єктами господарської діяльності орендується у ТОВ «Бест» (код 30406433) за адресою: Полтавська область, с. Щербані, вул. Центральна, 43, ємності, в яких також зберігається неякісне пальне.

У здійсненні злочинної діяльності ОСОБА_6 допомагає ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_3 , користується мобільним телефоном НОМЕР_2 . ОСОБА_7 є директором ТОВ «Група Є4» (код 41713422), основний вид діяльності підприємства оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами, юридична адреса: м. Полтава, вул. Європейська, 2, оф. 205. У своїй протиправній діяльності ОСОБА_7 використовує автомобіль Mazda CX-5, д.н.з. НОМЕР_3 , на якому здійснює перевезення документів бухгалтерського та податкового обліків, чорнових записів щодо реалізації незаконно виготовлених ПММ, комп`ютерної техніки і носіїв інформації, які містять дані про вчинення злочинної діяльності, готівкових коштів, здобутих унаслідок вчинення злочину.

За адресою проживання ОСОБА_7 , в автомобілі, яким користується останній, знаходяться первинні бухгалтерські документи ТОВ «Нафтоком 44», ТОВ «Алсіма», ТОВ «Ітера 77», ТОВ «ТД «Украгронафта», ТОВ «Нафтомашторг», ТОВ «Оранда Ойл», ТОВ «Група Є4» по проведенню безтоварних операцій, документи щодо виготовлення неякісного пального і реалізації його за готівку,чорнові записи, комп`ютерна техніка і носії інформації, які містять дані про вчинення злочинної діяльності, готівкові кошти, здобуті унаслідок вчинення злочину.

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №129995025 від 06.07.2018 року нежитлові приміщення за адресою: АДРЕСА_2 на праві власності належать Територіальній громаді м.Полтави в особі Полтавської міської ради ( код ОСОБА_5 ( код 3292611950) та ТОВ «ВЕСО» ( код 35658469).

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримав та просив задовольнити.

Інші особи в порядку ч.2 ст. 163 КПК України не викликались.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч.5 ст.234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Надані до слідчого судді матеріали містять дані, які дають достатні підстави вважати, що дійсно було вчинено кримінальне правопорушення.

Також надані до слідчого судді матеріали свідчать про те, що відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Зібраними органами досудового розслідування матеріалами, в тому числі проведеними оперативно-розшуковими заходами підтверджено ту обставину, що зазначені в клопотанні відшукувані речі та документи дійсно знаходяться у зазначеному в клопотанні володінні особи.

За адресою м. Полтава. вул. Європейська, 2 знаходиться офіс ТОВ «ТД «Украгронафта» , інші підприємства., а саме: ТОВ «Нафтоком 44», ТОВ «Алсіма», ТОВ «Нафтомашторг», ТОВ «Оранда ОЙЛ», ТОВ «ІТЕРА 77» за вказаною адресою не зареєстровані, а тому клопотання в цій частині не може бути задоволене.

Керуючись ст.234 -236 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання заступника начальника першого відділу РКП СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку за адресою знаходження офісного приміщення ТОВ «ТД «Украгронафта» (код 40706697) за адресою: м.Полтава, вул.. Європейська, 2, нежитлові приміщення з метою виявлення та вилучення оригіналів документів ТОВ «ТД «Украгронафта» за період з 01.01.2017 року по дату винесення ухвали суду, зокрема угод, договорів та додатків до них, додаткових угод; видаткових накладних; податкових накладних; товарно-транспортних накладних; актів приймання передачі виконаних робіт (надання послуг); актів приймання передачі ТМЦ; довіреностей на отримання ТМЦ; пропусків; матеріальних перепусток; оригіналів документів, що підтверджують оплату поставленого товару чи наданих послуг (квитанцій до прибуткового касового ордеру, банківських виписок); оригіналів документів щодо зважування вантажів, вагових журналів; журналів обліку в`їзду/виїзду автотранспорту; чорнових записів;документів щодофактичного виготовленнята реалізаціїПММ;комп`ютерної техніки(жорсткихдисків);USB-флешнакопичувачів;електронних носіївінформації;готівкових коштів,в томучислі віноземній валюті,здобутих злочиннимшляхом;банківських тапластикових картокдля обслуговуваннякарткових,депозитних такредитних рахунків;юридично-правовихдокументів;печаток таштампів юридичнихта фізичнихосіб,кліше підписівфізичних осібабо відтисків,в томучислісуб`єктів підприємницької діяльності, задіяних в схемі ухилення від сплати податків; інших документів та носіїв інформації, які можуть бути використані як докази під час досудового розслідування і судового слідства.

Строк дії ухвали до 10 вересня 2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, а заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.08.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу76171664
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —552/1915/18

Ухвала від 06.07.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 02.06.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 02.06.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Калько О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні