Постанова
від 27.08.2018 по справі 522/10781/18
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

№522/10781/18, 1-кс/522/14758/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27.08.2018 року слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання прокурора, який здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні прокурор відділу прокуратури АР Крим молодшого радника юстиції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИЛА:

Прокурор, який здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні прокурор відділу прокуратури АР Крим молодший радник юстиції ОСОБА_3 звернулась до слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси із клопотанням у кримінальному провадженні №42018010000000074 від 29.03.2018 року, за ознакою кримінального правопорушення,передбаченого ч.5ст.191КК України,про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 (місцезнаходження постійно діючого керівного органу товариства АДРЕСА_2 ).

Доводи клопотання прокурор ОСОБА_3 обґрунтовувала наступним.

Так, в клопотанні зазначено, що посадовими особами ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , входить до сфери управління ІНФОРМАЦІЯ_3 ) нанесено шкоду економічним інтересам держави в особливо великих розмірах, внаслідок розтрати державного майна та шляхом зловживання службовим становищем і службового підроблення.

В клопотанні зазначено, що за ініціативи голови комітету кредиторів ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , засновник « ІНФОРМАЦІЯ_5 », Кіпр), ухвалою ІНФОРМАЦІЯ_6 від 16.06.2017у справі №05-01/184/6-12а/10 припинено обов`язки арбітражного керуючого ОСОБА_4 та призначено арбітражним керуючим санацією ДП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » ОСОБА_5 .

Із клопотання вбачається, що за наявними даними, ОСОБА_5 призначений на дану посаду з метою посилення фактичного контролю комерційних структур, зокрема TOB « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » над державним підприємством, зменшення його інвестиційної привабливості та перешкоджання виходу підприємства з процедури санації, у тому числі шляхом демонтажу та реалізації необхідних для діяльності підприємства об`єктів цілісного майнового комплексу.

Прокурор ОСОБА_3 у судовому засіданні підтримала клопотання з підстав, указаних у клопотанні.

Заслухавши прокурора ОСОБА_3 , а також дослідивши надані матеріали, слідчий суддя приходить до наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Згідно ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до матеріалів доданих до клопотання встановлено, що в ході проведених обшуків 26.06.2018 року на виконання ухвал слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси від 22.06.2018 за місцем розташування ДП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » встановлено копії документів на підтвердження фінансово-господарської діяльності з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 ».

Слідчий суддя вважає, що указані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, відомості про них можуть бути використані в якості доказів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 (місцезнаходження постійно діючого керівного органу товариства АДРЕСА_2 ), та/або керівників підприємства, зокрема ОСОБА_6 ( АДРЕСА_1 ), у зв`язку з чим необхідно задовольнити клопотання прокурора.

Керуючись ст.ст.131-132, 159-166, 309 КПК України (2012 р.), -

УХВАЛИЛА:

Клопотання прокурора,який здійснюєпроцесуальне керівництводосудовим розслідуванняму кримінальномупровадженні прокурор відділупрокуратури АРКрим молодшогорадника юстиції ОСОБА_3 про тимчасовийдоступ доречей ідокументів задовольнити.

Надати прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні ОСОБА_7 , ОСОБА_3 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 чи іншим уповноваженим особам за дорученням слідчого чи прокурора відповідно до вимог КПК Україниа саме співробітникам оперативних підрозділів ГУ контрозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України та УСБ України в Кіровоградській області за дорученням слідчого чи прокурора відповідно до вимог КПК України тимчасовий доступ до оригіналів документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 (місцезнаходження постійно діючого керівного органу товариства АДРЕСА_2 ), та/або керівників підприємства, зокрема ОСОБА_6 ( АДРЕСА_1 ), а саме до:

усіх оригіналів договорів, укладених між контрагентами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ДП « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 »(купівлі-продажу, застави, іншої платної чи безоплатної передачі, тощо), специфікацій, актів прийому-передачі до них, розрахункових документів, актів допуску, документів, які підтверджують демонтаж, заготівлю, переробку, завантаження, розвантаження, зважування, транспортування, інших робіт, пов`язаних з договором про передачу металобрухту чорних металів на компенсаційній основі, перепусток на вивіз/ввіз товарно-матеріальних цінностей на територію підприємств (брухту чорних металів), актів на переміщення обладнання по території та за межами території вищезазначених підприємств, накладних та інших документів, які підтверджують фінансово-господарські взаємовідносини зазначених підприємств щодо передачі брухту чорних металів, секцій сталевого трубопроводу тощо, із можливістю вилучення завірених належним чином копій вище зазначених документів.

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1 .

27.08.2018

Дата ухвалення рішення27.08.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу76174008
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —522/10781/18

Ухвала від 19.09.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Постанова від 27.08.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Гаєва Л. В.

Постанова від 27.08.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Гаєва Л. В.

Постанова від 27.08.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Гаєва Л. В.

Постанова від 27.08.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Гаєва Л. В.

Ухвала від 13.08.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Самойленко Д. О.

Ухвала від 13.08.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Самойленко Д. О.

Ухвала від 18.07.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 18.07.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 18.07.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні