Ухвала
від 03.09.2018 по справі 825/3360/15-а
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

03 вересня 2018 року Чернігів Справа № 825/3360/15-а

Суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Непочатих В.О., перевіривши матеріали справи за позовом ОСОБА_1 (АДРЕСА_1) до Відділу освіти Борзнянської районної державної адміністрації (вул. П. Куліша, буд. 104, м. Борзна, Чернігівська область, 16400) про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії ,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Відділу освіти Борзнянської районної державної адміністрації про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії.

Постановою Верховного Суду від 18.07.2018 касаційну скаргу ОСОБА_1 задоволено частково, скасовано постанову Чернігівського окружного адміністративного суду від 30.10.2015 та ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 09.02.2016 в частині відмови у задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 щодо ненадання копій проектно-кошторисної документації ФОП ОСОБА_2, а справу направлено в цій частині на новий розгляд до суду першої інстанції; в іншій частині постанову Чернігівського окружного адміністративного суду від 30.10.2015 та ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 09.02.2016 залишено без змін.

Відповідно до підпункту 10 пункту 1 Розділу VII Перехідні положення Кодексу адміністративного судочинства України справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Частиною третьою статті 3 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Згідно з частиною першою статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Тобто, визначення форми адміністративного судочинства, за правилами якого буде розглядатися справа, є обов'язковою умовою нового процесуального законодавства.

Положеннями пункту 2 частини шостої статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що для цілей цього Кодексу справами незначної складності є справи щодо оскарження бездіяльності суб'єкта владних повноважень або розпорядника інформації щодо розгляду звернення або запиту на інформацію.

Отже, дану справу, враховуючи її категорію, необхідно розглядати в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

У відповідності до вимог частини другої статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України, зокрема, якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Зважаючи на характер матеріально-правового спору, суд дійшов висновку про наявність підстав для залучення ФОП ОСОБА_2 в якості 3-ої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, оскільки рішення суду у даній справі може вплинути на виключне право інтелектуальної власності ФОП ОСОБА_2

Керуючись статтями 12, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

У Х В А Л И В:

1. Прийняти до провадження справу ОСОБА_1 до Відділу освіти Борзнянської районної державної в частині вимог щодо ненадання копій проектно-кошторисної документації ФОП ОСОБА_2 Справа буде розглядатися одноособово суддею Непочатих В.О. за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

2. Судове засідання відбудеться 26 вересня 2018 року о 10:00 год. в приміщенні Чернігівського окружного адміністративного суду за адресою: м. Чернігів, вул. Кирпоноса, буд. 16, зал судового засідання № 1.

3. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: ФОП ОСОБА_2 (АДРЕСА_2).

4. Встановити відповідачу 15-денний строк, з дня вручення копії ухвали, для подання відзиву разом з доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення.

5. Роз'яснити позивачу, що він має право подати до суду відповідь на відзив протягом 5-денного строку з дня отримання відзиву на позов, а відповідач - заперечення протягом 5-денного строку з дня отримання відповіді на відзив.

6. Роз'яснити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета, що вона має право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву, в яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову, в 10-денний строк з дня отримання позову або відзиву.

7. Роз'яснити учасникам справи, що заяви по суті справи (відзив; відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) їх до суду; копії доказів (крім речових), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються (надаються) особою, яка їх подає іншим учасникам справи. Документи, що підтверджують надіслання (надання) копій заяв по суті справи, доказів повинні бути надіслані (надані) суду.

8. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо розгляду даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.cn.court.gov.ua/sud2570/.

9. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

10. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя В.О. Непочатих

Дата ухвалення рішення03.09.2018
Оприлюднено06.09.2018
Номер документу76240550
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —825/3360/15-а

Постанова від 25.02.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Шурко Олег Іванович

Ухвала від 16.01.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Шурко Олег Іванович

Ухвала від 09.01.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Шурко Олег Іванович

Ухвала від 20.12.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Непочатих В.О.

Рішення від 25.10.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Непочатих В.О.

Рішення від 17.10.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Непочатих В.О.

Рішення від 17.10.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Непочатих В.О.

Ухвала від 26.09.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Непочатих В.О.

Ухвала від 03.09.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Непочатих В.О.

Постанова від 18.07.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стрелець Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні