Ухвала
від 23.09.2010 по справі 2-1253/10
ПІДГАЄЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-1253/10

У Х В А Л А

Іменем Ураїни

"23" вересня 2010 р. Підгаєцький районний суд

Тернопільської області

в складі :

головуючого судді Горуц Р.О.

розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до управління Пенсійного фонду України в Підгаєцькому районі Тернопільської області про здійснення перерахунку та виплати щомісячної державної соціальної допомоги дітям війни, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась в суд з позовом до управління Пенсійного фонду України в Підгаєцькому районі Тернопільської області про здійснення перерахунку та виплати щомісячної державної соціальної допомоги дітям війни в порядку цивільного судочинства.

Згідно рішення Конституційного Суду України від 9 вересня 2010 року №19-рп/2010 у справі за конституційним поданням Верховного Суду України щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвідомчості справ, пов'язаних із соціальними виплатами ", визнано таким, що не відповідає Конституції України (є неконституційним), пункт 2 частини першої статті 15 Цивільного процесуального кодексу України в редакції Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвідомчості справ, пов'язаних із соціальними виплатами" від 18 лютого 2010 року №1691-У І.

Крім цього, вищевказаним рішенням Конституційного Суду України, визнано такими, що не відповідають Конституції України (є неконституційними), положення Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвідомчості справ, пов'язаних із соціальними виплатами" від 18 лютого 2010 року №1691-У І, а саме: пункт 2 розділу 1: "Пункт 3 частини першої статті 18 Кодексу адміністративного судочинства України виключити";

- пункт 2 розділу II: "Після набрання чинності цим Законом Адміністративні суди завершують розгляд справ, провадження в яких було відкрито за пунктом З частини першої статті 18 Кодексу адміністративного судочинства України. Адміністративні позови, апеляційні та касаційні скарги чи подання,- подані до набрання чинності цим Законом до відповідних адміністративних дудів в адміністративних справах, передбачених пунктом 3 частини першої статті 18 Кодексу адміністративного судочинства України, і за якими провадження не відкрито, передаються цими судами до відповідних судів, які здійснюватимуть їх розгляд у порядку цивільного судочинства. "

Відповідно до п.п.3, 4 Рішення Конституційного Суду України від 9 вересня 2010 року №19-рп/2010 у справі за конституційним поданням Верховного Суду України щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвідомчості справ, пов'язаних із соціальними виплатами", положення вказаного Закону України від 18 лютого 2010 року №1691-УІ та Цивільного процесуального кодексу України, визнані неконституційними, втрачають чинність з дня ухвалення Конституційним Судом України цього Рішення.

Рішення Конституційного Суду є обов'язковим до виконання на території України, остаточним і не може бути оскаржене.

У відповідності із п.1 ч.2 ст.122 Цивільного процесуального кодексу України суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо: заява не підлягає розгляду в судах у порядку цивільного судочинства.

З таких підстав, вважаю за необхідне, відмовити у відкритті провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до управління Пенсійного фонду України в Підгаєцькому районі Тернопільської області про здійснення перерахунку та виплати щомісячної державної соціальної допомоги дітям війни, роз'яснивши позивачу право на звернення в суд з даними позовними вимогами в порядку адміністративного судочинства.

На підставі наведеного, керуючись ст.83 ч.1 п.3, ч.2 п.3, п.1 ч.2 ст.122 Цивільного процесуального кодексу України, Рішенням Конституційного Суду України від 9 вересня 2010 року №19-рп/2010 у справі за конституційним поданням Верховного Суду України щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвідомчості справ, пов'язаних із соціальними виплатами", -

УХВАЛИВ:

У відкритті провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до управління Пенсійного фонду України в Підгаєцькому районі Тернопільської області про здійснення перерахунку та виплати щомісячної державної соціальної допомоги дітям війни - відмовити, оскільки заяву не належить розглядати в порядку цивільного судочинства.

Копію ухвали, разом із позовною заявою та усіма доданими до неї матеріалами, невідкладно надіслати особі, яка подала позовну заяву.

Сплачену суму судового збору в розмірі 8.50 грн. та витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи в розмірі 37 грн. - повернути позивачу.

Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана протягом п'яти днів з дня і проголошення до Тернопільського апеляційного суду через Підгаєцький районний суд. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі і особи, яка її оскаржує апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: ОСОБА_2

СудПідгаєцький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення23.09.2010
Оприлюднено06.09.2018
Номер документу76259231
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1253/10

Постанова від 30.05.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Вадовська Л. М.

Ухвала від 19.10.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Вадовська Л. М.

Ухвала від 19.07.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Вадовська Л. М.

Ухвала від 07.06.2022

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 31.05.2021

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

Ухвала від 22.04.2010

Цивільне

Новогродівський міський суд Донецької області

Пархоменко О. Ф.

Рішення від 25.05.2010

Цивільне

Новогродівський міський суд Донецької області

Пархоменко О. Ф.

Ухвала від 31.03.2010

Цивільне

Новогродівський міський суд Донецької області

Пархоменко О. Ф.

Ухвала від 23.09.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні