Ухвала
від 12.10.2010 по справі 2-50/10
ПІДГАЄЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-50/10

У Х В А Л А

Іменем України

"12" жовтня 2010 р. Підгаєцький районний суд

Тернопільської області

в складі:

головуючого судді ГоруцР.О.

при секретарі Костенюк М.Я.

з участю представників відповідачів ОСОБА_1, ОСОБА_2,

ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_4 районної державної адміністрації про роз'яснення рішення суду від 29 квітня 2010 року у справі за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_4 ого районного відділу Тернопільської регіональної філії ДП «Центру державного земельного кадастру» , ОСОБА_4 районної державної адміністрації, Угринівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області про скасування державного акту на землю, а також визначення порядку виконання рішення Підгаєцького районного суду від 29 квітня 2010 року, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_4 районна державна адміністрація звернулась в суд із заявою про роз'яснення рішення суду від 29 квітня 2010 року у справі за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_4 районного відділу Тернопільської регіональної філії ДП «Центру державного земельного кадастру» , ОСОБА_4 районної державної адміністрації, Угринівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області про скасування державного акту на землю, а також визначення порядку виконання рішення Підгаєцького районного суду від 29 квітня 2010 року.

В судовому засіданні представники відповідачів ОСОБА_4 РДА та Угринівської сільської ради Підгаєцького району пояснили, що при виконанні рішення між ними виникли певні неузгодженості в діях стосовно укладення договору із землевпорядною організацією на виготовлення проекту землеустрою земельної ділянки і фінансування даного договору. Проте, ними не вказано, що саме у резолютивній частині рішення Підгаєцького районного суду від 29.04.2010 року є незрозумілим, які припускаються варіанти тлумачення рішення, як це впливає на його виконання.

В судовому засіданні представник ОСОБА_4 районного відділу Тернопільської регіональної філії ДП «Центру державного земельного кадастру» пояснила, що ними вжито заходів по виконанню рішення Підгаєцького районного суду від 29.04.2010 року, яке є для них зрозумілим.

В судове засідання представник позивача не з'явилась, хоча належним чином була повідомлена про час та місце розгляду справи, що не перешкоджає розгляду питання про роз'яснення рішення суду.

У заяві про роз'яснення рішення суду, не зазначено, що саме у резолютивній частині рішення Підгаєцького районного суду від 29.04.2010 року є незрозумілим, які припускаються варіанти тлумачення рішення, як це впливає на його виконання. Подана заява містить лише виклад обставин, щодо неузгодженості дій між ОСОБА_4 РДА та Угринівською сільською радою Підгаєцького району, стосовно укладення договору із землевпорядною організацією на виготовлення проекту землеустрою земельної ділянки і фінансування даного договору за кошти сільської ради. Також, у поданій заяві про роз'яснення рішення суду, вказується на відсутність коштів у місцевому бюджеті, необхідних на укладення від імені ОСОБА_4 РДА вищезазначеного договору.

Тобто, зміст викладений у заяві, жодним чином не стосується незрозумілості відповідачем - ОСОБА_4 районною державною адміністрацією, резолютивної частини рішення Підгаєцького районного суду від 29.04.2010 року, а вирішення суперечливих питань, що виникають між відповідачами при виконанні вказаного рішення суду, врегульовані діючим законодавством України і не вирішуються судом в порядку ст.221 ЦПК України.

Крім цього, відповідач - ОСОБА_4 районна державна адміністрація у поданій заяві, просить встановити спосіб і порядок виконання рішення суду від 29.04.2010 року.

Відповідно до ст. 217 ЦПК України, суд, який ухвалив рішення, може визначити порядок його виконання, надати відстрочку або розстрочити виконання, вжити заходів для забезпечення його виконання, про що зазначає в рішенні.

Рішення по справі за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_4 районного відділу Тернопільської регіональної філії ДП «Центру державного земельного кадастру» , ОСОБА_4 районної державної адміністрації, Угринівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області про скасування державного акту на землю, ухвалено 29.04.2010 року.

Виходячи із змісту ст.217 ЦПК України, суд, який ухвалив рішення, одночасно із ухваленням рішення може, тобто має право, а не обов'язок, вжити заходів, що стосуються його виконання.

Згідно ст.373 ЦПК України, за наявності обставин, що утруднюють виконання рішення (хвороба боржника або членів його сім'ї, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), за заявою державного виконавця або за заявою сторони суд, який видав виконавчий документ, у десятиденний строк розглядає питання про відстрочку або розстрочку виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання рішення в судовому засіданні з викликом сторін і у виняткових випадках може відстрочити або розстрочити виконання, змінити чи встановити спосіб і порядок виконання рішення.

Відповідно до положень ст.373 ЦПК України, порядком виконання рішення слід розуміти встановлену законодавством послідовність і зміст вчинення виконавчих дій державним виконавцем, а також прав і обов'язків суб'єктів виконавчого провадження під час їх вчинення.

Суд, прийшов до висновку, що не узгодженість дій органів місцевого самоврядування по виконанню рішення суду від 29.04.2010 року, не може свідчити про наявність обставин, що утруднюють його виконання чи про неможливість його виконання, а отже і немає підстав для зміни порядку виконання рішення.

За наведених вище підстав, суд, вважає, що в задоволенні заяви ОСОБА_4 районної державної адміністрації про роз'яснення, встановлення способу і порядку виконання рішення Підгаєцького районного суду від 29 квітня 2010 року у справі за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_4 районного відділу Тернопільської регіональної філії ДП «Центру державного земельного кадастру» , ОСОБА_4 районної державної адміністрації, Угринівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області про скасування державного акту на землю, слід відмовити.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 217, 221, 373 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні заяви ОСОБА_4 районної державної адміністрації про роз'яснення, встановлення способу і порядку виконання рішення Підгаєцького районного суду від 29 квітня 2010 року у справі за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_4 районного відділу Тернопільської регіональної філії ДП «Центру державного земельного кадастру» , ОСОБА_4 районної державної адміністрації, Угринівської сільської ради Підгаєцького району Тернопільської області про скасування державного акту на землю - відмовити.

Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана протягом п'яти днів з дня її проголошення до Тернопільського апеляційного суду через Підгаєцький районний суд. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: ОСОБА_6

СудПідгаєцький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення12.10.2010
Оприлюднено06.09.2018
Номер документу76259370
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-50/10

Ухвала від 03.10.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Васильєва Л. М.

Ухвала від 05.03.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Ухвала від 02.04.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Ухвала від 12.10.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Рішення від 29.04.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Ухвала від 15.01.2010

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Ряднина В. М.

Рішення від 10.11.2010

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Головін В. О.

Рішення від 03.09.2010

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Головін В. О.

Рішення від 17.03.2010

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Парій О. В.

Рішення від 04.11.2010

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Сидоренко З.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні