Ухвала
від 10.09.2018 по справі 2-600/2010
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 2-600/2010

Провадження № 6/521/204/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 вересня 2018 року

Малиновський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого судді - Целуха А.П.,

при секретарі судового засідання - Крнієнко Л.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Одесі заяву Публічного акціонерного товариства Всеукраїнський ОСОБА_1 про видачу дублікату виконавчого документу, поновлення строку пред'явлення виконавчого документу до виконання, -

ВСТАНОВИВ:

10 квітня 2017 року до суду надійшла заява ПАТ Всеукраїнський ОСОБА_1 про видачу дублікату виконавчого документу, поновлення строку пред'явлення виконавчого документу до виконання. В зазначеній заяві заявник просить суд постановити ухвалу про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку предявлення виконавчого документа до виконання по справі № 2-600/2010 відносно баржника ОСОБА_2

Учасники судового процесу в судове засідання не зявились, повідомлялись про дату, час та місце судового засідання належним чином та своєчасно.

Суд дослідивши матеріали справи вважає, що дана заява не підлягає задоволенню на підставі наступного.

Судом встановлено, 29 серпня 2008 р. ВАТ ВіЕйБі Банк звернулося до суду із позовом до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 в якому просило стягнути з відповідачів у солідарному порядку кошти.

Заочним рішенням Малиновського районного суду м. Одеси від 30 липня 2010 р. вищевказаний позов було задоволено.

10 квітня 2017р. від правонаступника ВАТ ВіЕйБі Банк - ПАТ ВіЕйБі Банк , до Малиновського районного суду м. Одеси, поштою надійшла заява ПАТ ВіЕйБі Банк про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку предявлення виконавчого документа до виконання по справі № 2-600/2010 відносно боаржника ОСОБА_2, Посилалося на те, що постановою Правління Національного банку України від 19.03.2015 р. № 188 Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Публічного акціонерного товариства Всеукраїнський ОСОБА_1 , виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення від 02.03.2015 р. № 63 Про початок процедури ліквідації ПАТ ВіЕйБі Банк та призначення уповноваженої особи Фонду на ліквідацію банку, згідно з яким було розпочато процедуру ліквідації ПАТ ВіЕйБі Банк та призначено уповноваженою особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ ВіЕйБі Банк провідного професіонала з питань врегулювання неплатоспроможності банків відділу запровадження процедури тимчасової адміністрації та ліквідації департаменту врегулювання неплатоспроможності банків ОСОБА_4 Зазначав, що наведений строк пропущено з незалежних, від уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ ВіЕйБі Банк , обставин, а виконавчий лист -втрачено.

Досліджуючи матеріали, додані до заяви, судом встановлено, що введення тимчасової адміністрації та призначення уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію банку - це заходи спрямовані на збереження його капіталу та активів, оцінки його фінансового стану і вжиття відповідних заходів щодо приведення його діяльності у відповідність до вимог банківського законодавства, відновлення його платоспроможності та ліквідності, а тому ніяким чином не спростовують фактичне самоусунення банку від здійснення своїх процесуальних прав та обов'язків, передбачених Законом України "Про виконавче провадження" .

Крім того, доводи заявника щодо втрати виданого виконавчого листа та поважності причин пропуску строку пред'явлення виконавчого листа до виконання через початок процедури ліквідації ПАТ ВіЕйБі Банк , являються неспроможними, так як наведений строк ПАТ ВіЕйБі Банк було пропущено до початку процедури ліквідації ПАТ ВіЕйБі Банк . Доказів поважності причин пропуску строку пред'явлення виконавчого листа до виконання ПАТ ВіЕйБі Банк матеріали справи не містять.

Статтею 126 ЦПК України визначено, що право на вчинення процесуальної дії втрачається із закінченням строку, встановленого законом або судом. Документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Частиною 7 статті 127 ЦПК України передбачено, що про відмову у поновленні або продовженні процесуального строку суд постановляє ухвалу, яка не пізніше наступного дня з дня її постановлення надсилається особі, яка звернулася із відповідною заявою.

Керуючись ст.ст. 123 , 124 , 126 , 127 , 433 ЦПК України , суд, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви Публічного акціонерного товариства Всеукраїнський ОСОБА_1 про видачу дублікату виконавчого документу, поновлення строку пред'явлення виконавчого документу до виконання - відмовити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст ухвали складений 10 вересня 2018року.

ГОЛОВУЮЧИЙ А.П. ЦЕЛУХ

Дата ухвалення рішення10.09.2018
Оприлюднено12.09.2018
Номер документу76371768
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-600/2010

Рішення від 25.02.2010

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Фабіжевський С. А.

Ухвала від 25.03.2021

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Роїк Д. Я.

Ухвала від 25.09.2020

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В. К.

Ухвала від 10.09.2018

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Целух А. П.

Рішення від 27.09.2010

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Тетеревятников А. П.

Ухвала від 15.03.2018

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Заїкін А. П.

Рішення від 11.02.2010

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Войтун О. Б.

Ухвала від 09.01.2018

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Заїкін А. П.

Ухвала від 30.11.2017

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Заїкін А. П.

Ухвала від 23.11.2017

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Заїкін А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні