Ухвала
від 12.09.2018 по справі 709/76/18
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 709/76/18

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

12 вересня 2018 року смт. Чорнобай

Слідчий суддя Чорнобаївського районного суду Черкаської області ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання - ОСОБА_2 , слідчого СВ Чорнобаївського ВП Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області - ОСОБА_3 , розглянувши клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, -

в с т а н о в и в:

Начальник СВ Чорнобаївського ВП Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_4 звернулася до Чорнобаївського районного суду Черкаської області з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, відповідно до змісту якого просила надати тимчасовий доступ до інформації, яка знаходиться в розпорядженні операторів (провайдерів) мобільного (рухомого) зв`язку ПрАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ПрАТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " про вхідні та вихідні телефонні з`єднання та SMS-повідомлення абонентських номерів, які працювали з мобільним терміналом з прив`язкою до базових станцій та інформації про вхідні та вихідні телефонні з`єднання та SMS-повідомлення абонентського номеру за період часу з 20 грудня

2017 року по 4 вересня 2018 року.

В обґрунтування вказаного клопотання зазначалося, що 30 грудня 2017 року близько 00:45 невстановлена слідством особа, перебуваючи в АДРЕСА_1 , що на праві приватної власності належить ОСОБА_5 , маючи умисел, направлений на вбивство ОСОБА_5 та використовуючи загально-небезпечний спосіб, кинула в двір її домоволодіння предмет, схожий на бойову ручну гранату, яка вибухнула, однак свій умисел не довела до кінця з причин, що не залежали від її волі, оскільки ОСОБА_5 залишилася живою.

Крім того, невстановлена слідством особа, 11 січня 2018 року близько 1:50, перебуваючи в АДРЕСА_1 , що на праві приватної власності належить ОСОБА_5 , маючи умисел, направлений на вбивство ОСОБА_5 та використовуючи загально-небезпечний спосіб, кинула в двір її домоволодіння предмет, схожий на бойову ручну гранату, яка вибухнула, однак свій умисел не довела до кінця з причин, що не залежали від її волі, оскільки ОСОБА_5 залишилася живою.

Під часоперативно-розшуковихзаходів,в межахоперативного супроводженнякримінального провадження № 12018250280000015 при аналізі моніторингу телефонних з'єднань абонентів операторів стільникового зв'язку виникла необхідність витребування та вивчення інформації про вхідні, вихідні дзвінки та SMS-повідомлення абонентських номерів, що представляють оперативний інтерес, а саме: НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , ІМЕІ НОМЕР_3 , які на належать невстановленим на даний час слідством особам.

У зв`язку з тим, що вказана інформація має важливе значення для отримання фактичних даних про особу, що вчинила дане кримінальне правопорушення, виникла необхідність для звернення до суду з вказаним клопотанням.

До клопотаннядодано копіювитягу зЄРДР №12018250280000015від 3січня2018 року, копію ініціативного рапорту старшого оперуповноваженого СКП Чорнобаївського ВП Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_6 від 4 вересня 2018 року.

У судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 підтримала вказане клопотання та просила задовольнити з підстав, викладених у ньому. Додатково пояснила, що зазначені абонентські номери та ІМЕІ встановлені під час досудовго слідства за результатами моніторингів, здійснених на підставі ухвал слідчих суддів про тимчасовий доступ.

Представники ПрАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", ПрАТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " для розгляду клопотання у судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду кримінального провадження повідомлені належним чином шляхом направлення повісток факсимільним зв`язком та на електронну пошту.

Керуючись ч. 4 ст. 163 КПК України, відповідно до якої неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання, суд ухвалив розглядати клопотання за відсутності представників операторів мобільного зв`язку.

Главою 15 КПК України передбачено спеціальний порядок отримання доступу до речей і документів, зокрема й до тих, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно з п. 7 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Статтею 163 КПК України визначено, що суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи і самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Заслухавши слідчого, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя вважає, що на даний момент є необхідність здійснити тимчасовий доступ до речей і документів, а саме інформації,яка знаходитьсяв розпорядженніоператорів (провайдерів)мобільного (рухомого) зв`язку, оскільки вона має вагоме значення для повного, всебічного неупередженого розслідування та досягнення істини у кримінальному провадженні і належних умов для реалізації завдань кримінального провадження, а також має доказове значення.

На підставі викладеного вище, керуючись ст.ст. 131, 132, 159, 162-164, 369-372 КПК України, слідчий суддя -

у х в а л и в:

Клопотання начальника СВ Чорнобаївського ВП Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_4 - задовольнити.

Надати старшомуслідчому СВЧорнобаївського ВП Золотоніською ВПГУНП вЧеркаській області ОСОБА_7 (ЧКП№ 002227)та/абоза дорученнямслідчого оперуповноваженомуЧорнобаївського ВПЗолотоніського ВПГУНП в Черкаській області ОСОБА_8 (ЧКП № 002189) тимчасовий доступ до речей та документів:

- інформації, яка знаходиться в розпорядженні оператора (провайдера) мобільного (рухомого) зв`язку ПрАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", про вхідні та вихідні телефонні з`єднання та SMS- повідомлення абонентських номерів, які працювали з мобільним терміналом ІМЕІ: НОМЕР_3 з прив`язкою до базових станцій та інформації про вхідні та вихідні телефонні з`єднання та SMS-повідомлення абонентського номеру: НОМЕР_2 , за період часу з 20 грудня 2017 року по 4 вересня 2018 року. Адреса оператора (провайдера): АДРЕСА_2 ;

-інформації,яка знаходитьсяв розпорядженніоператора (провайдера)мобільного (рухомого)зв`язку ПрАТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", про вхідні та вихідні телефонні з`єднання та SMS- повідомлення абонентських номерів, які працювали з мобільним терміналом ІМЕІ: НОМЕР_3 з прив`язкою до базових станцій та інформації про вхідні та вихідні телефонні з`єднання та SMS-повідомлення абонентського номеру: НОМЕР_1 ,за періодчасу з20грудня 2017року по4вересня 2018року. Адреса оператора (провайдера): АДРЕСА_3 ;

-інформації,яка знаходитьсяв розпорядженніоператора (провайдера)мобільного (рухомого)зв`язку ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", про вхідні та вихідні телефонні з`єднання та SMS-повідомлення абонентських номерів, які працювали з мобільним терміналом ІМЕІ: НОМЕР_3 з прив`язкою до базових станцій, за період часу з 20 грудня 2017 року по

4 вересня 2018 року. Адреса оператора (провайдера): АДРЕСА_4 .

Інформацію направити ініціаторові в друкованому та електронному вигляді.

Строк дії ухвали становить 30 (тридцять) днів з дня її винесення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів суд має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили негайно та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЧорнобаївський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення12.09.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу76405968
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —709/76/18

Ухвала від 01.10.2018

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Чубай В. В.

Ухвала від 12.09.2018

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Чубай В. В.

Ухвала від 15.08.2018

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 29.05.2018

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 29.05.2018

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 22.05.2018

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

Ухвала від 10.05.2018

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Чубай В. В.

Ухвала від 07.05.2018

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Чубай В. В.

Ухвала від 07.05.2018

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Чубай В. В.

Ухвала від 18.04.2018

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Кваша І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні