Ухвала
від 10.09.2018 по справі 804/2509/18
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

10 вересня 2018 рокусправа № 804/2509/18 головуючий суддя І інстанції - Рябчук О.С.

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючого судді (доповідача) - Іванова С.М.,

суддів: Панченко О.М., Чередниченка В.Є.,

перевіривши у м. Дніпрі апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "РАРИТЕТ"

на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 14 травня 2018 р. в адміністративній справі

за позовом Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області

до Товариства з обмеженою відповідальністю "РАРИТЕТ"

про підтвердження обгрунтованості умовного адміністративного арешту майна, -

в с т а н о в и в:

До Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду 16 липня 2018 р. надійшла апеляційна скарга Товариства з обмеженою відповідальністю "РАРИТЕТ" на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 14 травня 2018 р. в адміністративній справі № 804/2509/18 за позовом Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "РАРИТЕТ" про підтвердження обгрунтованості умовного адміністративного арешту майна.

Ухвалою судді Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 23 липня 2018 року апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "РАРИТЕТ" залишено без руху та надано десятиденний строк з дня отримання ухвали для подання клопотання про поновлення пропущеного строку звернення до суду із наведеннямп інших поважних причин пропуску, якщо такі є.

У встановлений судом строк від Товариства з обмеженою відповідальністю "РАРИТЕТ" надійшло клопотання про поновлення пропущеного строку звернення до суду, яке мотивоване тим, що судом першої інстанції було роз'яснено відповідачу під час судового засідання, що апеляційна скарга на судове рішення може бути подана протягом тридцяти днів з дня його проголошення, що також підтверджується і текстом самого судового рішення. При цьому відповідачем було подано апеляційну скаргу із дотриманням тридцятиденного строку на апеляційне оскарження у відповідності до роз'яснень суду першої інстанції.

Розглянувши вказане клопотання, колегія суддів апеляційного суду приходить до висновку про наявність підстав для задоволення останнього, оскільки зазначені відповідачем обставини підтверджуються матералами адміністративної справи, при цьому заявником апеляційної скарги було подано останню, в межах строку на апеляційне оскарження, роз'ясненого судом першої інстанції, а отже строк звернення з апеляційною скаргою на судове рішення було пропущено з поважних причин.

У відповідності до ч. 3 ст. 295 КАС України строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених частиною другою статті 299 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 4 ст. 300 КАС України якщо апеляційна скарга подана з пропуском визначеного цим Кодексом строку, суд у випадку поновлення строку на апеляційне оскарження зупиняє дію оскаржуваного рішення в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

Судом апеляційної інстанції встановлено, що підстави для повернення апеляційної скарги чи відмови у відкритті апеляційного провадження відсутні.

На підставі викладеного, керуючись ст. 300, 301, 304 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

у х в а л и в:

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "РАРИТЕТ" про поновлення пропущеного строку звернення до суду з апеляційною скаргою - задовольнити.

Поновити Товариству з обмеженою відповідальністю "РАРИТЕТ" строк звернення до суду з апеляційною скаргою на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 14 травня 2018 року у справі № 804/2509/18, як пропущений з поважних причин.

Зупинити дію рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 14 травня 2018 року у справі № 804/2509/18.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "РАРИТЕТ" на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 14 травня 2018 р. в адміністративній справі № 804/2509/18 за позовом Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "РАРИТЕТ" про підтвердження обгрунтованості умовного адміністративного арешту майна.

Запропонувати учасникам справи протягом 5 днів з дати отримання даної ухвали подати до суду відзив на апеляційну скаргу разом з доказами надсилання (надання) його копії та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Розгляд справи здійснювати в приміщенні Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду за адресою: м. Дніпро, вул. Василя Жуковського, 23.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження у справі разом з копією апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала суду набирає законної сили 10 вересня 2018 року та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач: С.М. Іванов

Суддя: О.М. Панченко

Суддя: В.Є. Чередниченко

Дата ухвалення рішення10.09.2018
Оприлюднено14.09.2018
Номер документу76418460
СудочинствоАдміністративне
Сутьпідтвердження обгрунтованості умовного адміністративного арешту майна

Судовий реєстр по справі —804/2509/18

Ухвала від 13.12.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Постанова від 27.09.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Постанова від 27.09.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Ухвала від 10.09.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Ухвала від 11.09.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Ухвала від 23.07.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Рішення від 14.05.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

Рішення від 14.05.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

Ухвала від 05.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні