Ухвала
від 11.09.2018 по справі 316/1306/18
ЕНЕРГОДАРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 316/1306/18

Провадження № 2/316/760/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"11" вересня 2018 р. м. Енергодар

Енергодарський мiський суд Запорiзької областi у складi головуючого суддi ОСОБА_1, при секретарi ОСОБА_2, розглянувши у підготовчому судовому засiданнi в залi суду м. Енергодар цивільну справу за позовом ОСОБА_3, проживає: ІНФОРМАЦІЯ_1 до Комунального підприємства Підприємство комунальної власності Енергодарської міської ради, місцезнаходження: Запорізька область, м. Енергодар, а/с 376 про відшкодування майнової та моральної шкоди, завданої залиттям квартири,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_3 звернувся до Енергодарського міського суду Запорізької області з вищезазначеною позовною заявою.

Ухвалою Енергодарського мiського суд у Запорiзької областi від 30.07.2018 року провадження у зазначеній справі було відкрито, та справу призначено до підготовчого засідання.

У підготовче судове засідання сторони з"явилися.

29.08.2018 року представником відповідача через канцелярію суду подано зустрічний позов Комунального підприємства Підприємство комунальної власності Енергодарської міської ради до ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за договором.

В підготовчому судовому засіданні представник відповідача ОСОБА_4 просила суд прийняти зустрічну позовну заяву до розгляду та обєднати її з первісним позовом за позовною заявою ОСОБА_3 до Комунального підприємства Підприємство комунальної власності Енергодарської міської ради, про відшкодування майнової та моральної шкоди, завданої залиттям квартири.

Позивач ОСОБА_3 заперечував проти прийняття зустрічного позову.

Суд, вислухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали первісного та зустрічного позовів, вважає за необхідне відмовити у прийнятті зустрічного позову з наступних підстав.

У відповідності до вимог ч. 2 ст. 193 ЦПК України, зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов'язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Як вбачається з матеріалів справи заявлені позовні вимоги зустрічного позову про стягнення заборгованості за договором не взаємопов'язані з первісним позовом про відшкодування майнової та моральної шкоди, завданої залиттям квартири, оскільки за змістом наведеної правової норми вимоги первісного і зустрічного позовів мають бути взаємовиключними, тобто задоволення одного позову має зумовлювати відмову у задоволенні зустрічного. Крім того, спірні правовідносини, на вирішення яких заявляються вимоги первісного і зустрічного позовів, мають випливати із одних правовідносин.

Під час проведення підготовчого судового засідання судом визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу, визначено обставини справи, які підлягають встановленню. Судом у підготовчому судовому засіданні встановлено відсутність підстав для відводів, вступу у справу інших осіб, надання додаткових доказів або їх витребування.

Заяв про бажання укласти мирову угоду, або звернутися до суду для проведення врегулювання спори за участю судді від сторін не надходило, також як і не надходило зустрічного позову, уточнення позовних вимог або інших заяв.

Таким чином, судом виконані вимоги ст.197 ЦПК України.

Згідно п.15 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому судовому засідання суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декілька судових засідань у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 76, 84, 189, 193,196-198, 200 суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Відмовити у прийнятті зустрічної позовної заяви Комунального підприємства Підприємство комунальної власності Енергодарської міської ради до ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за договором та у об'єднанні її із первісним позовом ОСОБА_3 до Комунального підприємства Підприємство комунальної власності Енергодарської міської ради, про відшкодування майнової та моральної шкоди, завданої залиттям квартири.

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до Комунального підприємства Підприємство комунальної власності Енергодарської міської ради, про відшкодування майнової та моральної шкоди, завданої залиттям квартири.

Призначити справу за позовом ОСОБА_3 до Комунального підприємства Підприємство комунальної власності Енергодарської міської ради, про відшкодування майнової та моральної шкоди, завданої залиттям квартири, до судового розгляду по суті на 13 годину 00 хвилин 01.11.2018 року, в приміщенні Енергодарського міського суду Запорізької області за адресою: пр-т Будівельників б.17 м.Енергодар Запорізька область.

Про дату, час і місце судового засідання повідомити сторони.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: inbox@ed.zp.court.gov.ua.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя О. М. Бульба

Дата ухвалення рішення11.09.2018
Оприлюднено16.09.2018
Номер документу76452720
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —316/1306/18

Постанова від 25.04.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Кочеткова І. В.

Ухвала від 05.04.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Кочеткова І. В.

Ухвала від 22.03.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Кочеткова І. В.

Ухвала від 01.03.2019

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Кочеткова І. В.

Рішення від 28.01.2019

Цивільне

Енергодарський міський суд Запорізької області

Бульба О. М.

Рішення від 28.01.2019

Цивільне

Енергодарський міський суд Запорізької області

Бульба О. М.

Ухвала від 11.09.2018

Цивільне

Енергодарський міський суд Запорізької області

Бульба О. М.

Ухвала від 30.07.2018

Цивільне

Енергодарський міський суд Запорізької області

Бульба О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні