Ухвала
від 17.09.2018 по справі 692/118/18
ДРАБІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 692/118/18

Провадження № 2-а/692/10/18

17.09.2018

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 вересня 2018 року смт Драбів

Суддя Драбівського районного суду Черкаської області - Чепурний О.П., розглянувши адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Свічківської сільської ради Драбівського району Черкаської області про визнання протиправними дій сільської ради та зобов'язання розглянути заяву про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою, -

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшов адміністративний позов про визнання протиправними дій сільської ради та зобов'язання розглянути заяву про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою.

Предметом адміністративного позову є протиправне рішення сільської ради (лист від 15.01.2018 року № 24), як органу місцевого самоврядування, яким позивачу відмовлено у наданні дозволу на виготовлення технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки.

Розмежування предметної юрисдикції місцевих загальних судів як адміністративних та окружних адміністративних судів визначено ст. 20 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України). Перелік справ, які підсудні місцевим загальним судам як адміністративним судам наведено в ч. 1 даної статті. Всі інші категорії справ підсудні окружним адміністративним судам. Відтак, місцеві загальні суди як адміністративні суди розглядають адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності, адміністративні справи, пов'язані з виборчим процесом чи процесом референдуму, адміністративні справи, пов'язані з перебуванням іноземців та осіб без громадянства на території України, адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби щодо виконання ними рішень судів у справах, визначених пунктами 1-3 частини першої ст. 20 КАС України, адміністративні справи щодо оскарження рішень Національної комісії з реабілітації у правовідносинах, що виникли на підставі Закону України "Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років".

КАС України не містить норми, яка б вказувала про наслідки порушення позивачем правил предметної підсудності при зверненні до суду, проте, є норма, яка регулює подібні відносини при порушенні територіальної юрисдикції (підсудності), а саме п.3 ч.1 ст.29 КАС України. Дана норма зобов'язує суд, який встановить при відкритті провадження порушення територіальної юрисдикції (підсудності), передати адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду. В даному випадку суд вважає можливим застосувати аналогію закону (ч.6 ст.7 КАС України), та передати дану адміністративну справу для розгляду за підсудністю до Черкаського окружного адміністративного суду.

На підставі викладеного, керуючись ч.6 ст.7, ст.20, п.3 ч.1 ст.29, ст.ст. 241-243, 248 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Передати адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Свічківської сільської ради Драбівського району Черкаської області про визнання протиправними дій сільської ради та зобов'язання розглянути заяву про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою до Черкаського окружного адміністративного суду за підсудністю.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Київського апеляційного адміністративного суду через Драбівський районний суд Черкаської області протягом п'ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали суду.

Суддя

СудДрабівський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення17.09.2018
Оприлюднено18.09.2018
Номер документу76499869
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —692/118/18

Ухвала від 02.04.2020

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

О.А. Рідзель

Ухвала від 18.06.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.О. Кульчицький

Рішення від 21.12.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.О. Кульчицький

Ухвала від 10.10.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.О. Кульчицький

Ухвала від 17.09.2018

Адміністративне

Драбівський районний суд Черкаської області

Чепурний О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні