Ухвала
від 18.09.2018 по справі 1-58/2010
ДИМИТРОВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-58/2010

ЄУН 1-58/2010

Кримінальне провадження № 1-в/226/76/2018

У Х В А Л А

18 вересня 2018 року м.Мирноград

Димитровський міський суд Донецької області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

лікаря-психіатра ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

законного представника ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Мирнограді Донецької області заяву лікаря-психіатра Мирноградської центральної міської лікарні ОСОБА_4 про припинення застосування примусових заходів медичного характеру у відношенні ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який народився в м.Димитров Донецької області, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 ,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Димитровського міського суду Донецької області від 27.01.2010 року у відношенні ОСОБА_7 були застосовані примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Ухвалою Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська від 19.02.2016 року ОСОБА_7 було змінені примусові заходи медичного характеру, призначені постановою Димитровського міського суду Донецької області від 27.01.2010 року, і для подальшого застосування примусових заходів медичного характеру переведено його в психіатричну лікарню у відділення з посиленим наглядом відповідно до направлення МОЗ України.

Ухвалою Самарського районного суду м. Дніпропетровська від 25.07.2017 року ОСОБА_7 було змінені примусові заходи медичного характеру в умовах відділення з посиленим наглядом на примусове лікування у відділенні із звичайним наглядом, строком до 6 (шести) місяців.

Ухвалою Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 31.01.2018 року ОСОБА_7 було змінені примусові заходи медичного характеру у виді стаціонарного примусового лікування у психіатричній лікарні зі звичайним режимом спостереження на амбулаторну примусову психіатричну допомогу за місцем реєстрації.

Лікар-психіатр Мирноградської центральної міської лікарні ОСОБА_4 , під наглядом якої ОСОБА_7 перебуває, звернулася до суду із заявою про скасування примусових заходів медичного характеру у відношенні ОСОБА_7 у вигляді примусового амбулаторного лікування у лікаря-психіатра за місцем мешкання та продовження нагляду лікарем психіатром згідно Закону України «Про психіатричну допомогу» та «Стандартів ведення психіатричних хворих в амбулаторних умовах» - спостереження і лікування лікарем психіатром один раз на місяць, стаціонарне лікування за показаннями і згодою хворого, оскільки за час спостереження дільничним психіатром з 01.03.2018 по теперішній час засуджений щотижня з`являвся на прийом до лікаря-психіатра. Скарг з боку психіки не пред`являв, соціально небезпечних висловлювань та дій не відзначалося. Приймає необхідне підтримуюче лікування. Зовні охайний, свідомість не порушена. Контактний, відповіді правильні, орієнтований у всіх видах. Поведінка спокійна. Мислення у звичайному темпі. Пам`ять та інтелект без видимої патології. Емоційно зглажений, міміка не виразна. Мислення трохи загальмоване, збідніле. Пам`ять та інтелект без видимої патології. Маревих переживань, обманів сприйняття на даний час не виявлено. За час спостереження правопорушень не вчиняв та органами поліції помічений не був.

Вислухавши думку прокурора, захисника, законного представника, особи, щодо якої застосовані примусові заходи медичного характеру, які підтримали заяву, дослідивши матеріали кримінального провадження, суд вважає, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

З висновку ЛКК Мирноградської ЦМЛ від 30.08.2018 № 165 вбачається, що ОСОБА_7 не потребує продовження амбулаторного психіатричного лікування в примусовому порядку, оскільки дані його нагляду свідчать про те, що його психічний стан покращився та стабілізувався, у зв`язку з чим рекомендовано переведення на амбулаторне спостереження у звичайному нагляді згідно «Стандартів психіатричної допомоги в амбулаторних умовах». Спостереження хворого буде проводиться 1 раз на місяць з призначенням відповідного психотропного лікування.

Відповідно до ч.5 ст.19 Закону України «Про психіатричну допомогу», питання про зміну або припинення застосування примусового заходу медичного характеру вирішується судом у разі такої зміни стану психічного здоров`я особи, за якої відпадає необхідність застосування раніше призначеного заходу або виникає необхідність у призначенні іншого примусового заходу медичного характеру.

Зважаючи на стан здоров`я ОСОБА_7 , висновки комісії про те, що він не потребує продовження примусового лікування, суд вважає можливим задовольнити заяву лікаря-психіатра про припинення застосування примусових заходів медичного характеру у відношенні ОСОБА_7 .

У зв`язку з вищевикладеним, на підставі ст.95 КК України, ст.19 Закону України «Про психіатричну допомогу», керуючись ст.ст.372, 392, 395, 512, 514 КПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Заяву лікаря-психіатра Мирноградської центральної міської лікарні ОСОБА_4 про припинення застосування примусових заходів медичного характеру у відношенні ОСОБА_7 задовольнити.

Припинити застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку у відношенні ОСОБА_7 та продовжувати звичайний нагляд за ним лікарем психіатром один раз на місяць, стаціонарне лікування за показаннями і згодою хворого.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, яка може бути подана до Апеляційного суду Донецької області через Димитровський міський суд Донецької області протягом семи днів з дня її оголошення. У разі постановлення ухвали без виклику особи, яка її оскаржує, строк апеляційного оскарження обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.09.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу76546480
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-58/2010

Ухвала від 18.09.2018

Кримінальне

Димитровський міський суд Донецької області

Рибкін О. А.

Ухвала від 18.09.2018

Кримінальне

Димитровський міський суд Донецької області

Рибкін О. А.

Вирок від 22.06.2010

Кримінальне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Федорончук В. Б.

Вирок від 19.01.2010

Кримінальне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Малюк Т. О.

Постанова від 13.01.2010

Кримінальне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Малюк Т. О.

Постанова від 24.02.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Янова Л. М.

Постанова від 14.10.2010

Кримінальне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Крєпкий С. І.

Постанова від 23.03.2010

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Українець П. Ф.

Постанова від 21.01.2010

Кримінальне

Городоцький районний суд Львівської області

Українець П. Ф.

Вирок від 05.01.2010

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Гринів М. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні