Ухвала
від 25.09.2018 по справі 441/1561/18
ГОРОДОЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 441/1561/18

2/441/808/2018

У х в а л а

про залишення позовної заяви без руху

"25" вересня 2018 р. суддя Городоцького районного суду Львівської області Малахова - Онуфер А.М., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа Мильчицька сільська рада Городоцького району Львівської області про визнання права власності на спадкове майно, -

в с т а н о в и в :

як вбачається із позовної заяви та доданих до неї матеріалів, така подана в порушення вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України, і зокрема позовна заява не містить:

- поштових індексів сторін у справі;

- ідентифікаційний код юридичної особи (третьої особи) в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України та реєстраційний номер облікової картки платника податків (відповідача) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України;

- відомі номери засобів зв'язку позивача, третьої особи, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти учасників справи;

- переліку документів та інших доказів, що додаються до заяви;

- не зазначено, які докази не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності);

- не зазначено щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

- попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи.

Відповідно до ч. ч. 2, 5 ст. 95 ЦПК України, письмові докази подаються в оригіналі або належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Всупереч вищенаведеного, до матеріалів позовної заяви ОСОБА_1, долучені копії документів, жоден із яких належним чином не засвідчений.

Відповідно до постанови Пленуму ВСУ України № 7 від 30.05.2008р. Про судову практику у справах про спадкування до матеріалів справи долучається обгрунтована постанова про відмову нотаріуса у вчиненні нотаріальної дії, зокрема, відмова у видачі свідоцтва про право на спадщину.

Між тим, позивачем постанови нотаріуса про відмову у вчиненні нотаріальної дії до матеріалів позову не долучено, покликання ОСОБА_1 у заяві на лист нотаріуса, означеного недоліку не усуває.

Разом з цим, позивачці необхідно долучити до матеріалів позову Інформаційні довідки зі Спадкового реєстру (про наявність або відсутність спадкових справ та виданих на їх підставі Свідоцтв про право на спадщину) після смерті ОСОБА_3, який помер 10.03.1989р., ОСОБА_4, який помер 03.09.2011р. та ОСОБА_5, яка померла 15.03.1979р., оскільки з матеріалів позову неможливо встановити коло всіх спадкоємців з часу відкриття спадщини після смерті спадкодавців і на момент звернення з позовом до суду та до якої черги спадкоємців вони відносяться, чи не було відмови від спадщини з боку кого - небудь із них, інше.

Також позивачу слід вирішити питання про залучення до участі у справі інших спадкоємців, про яких ОСОБА_6 зазначає в заяві (ОСОБА_7, ОСОБА_1, ОСОБА_8, ОСОБА_9Г.), визначивши їх процесуальний статус.

Окрім цього, ОСОБА_1 необхідно долучити до матеріалів позову копію технічного паспорту на будинок №36 в с. Путятичі Городоцького району Львівської області або ж довідку про актуальний стан будинку, а також витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної частки (паю) у землі, яка перебуває у колективній власності ССГ ім.І.Франка розміром 1, 08 ум.кад.га., станом на час звернення з позовом до суду, оскільки неможливо визначити ціну позову та встановити розмір судового збору, що підлягає сплаті за звернення до суду з означеними вимогами.

Також у заяві позивачка покликається на рішення суду, між тим копії таких до матеріалів позову не долучені.

Разом з цим, позивачці слід долучити до позову документи на будинок №36 в с. Путятичі Городоцького району Львівської області, зокрема свідоцтво про право власності, будинкову книгу, витяги з погосподарських книг за період з 1979-2012рр. та судові рішення, що ухвалювались з приводу спадкового майна, на які є покликання у заяві.

Позивачка у додатках зазначає про долучення квитанції про сплату судового збору, між тим такої не долучено, водночас в прохальній частині заяви просить звільнити її від сплати судового збору, мотивуючи мінімальним розміром пенсії, тяжкою хворобою та витратами пов'язаними із лікуванням, однак належних та допустимих доказів на підтвердження своїх покликань - не долучено.

При цьому вважаю за необхідне звернути увагу позивачки на пол. ч. 3 ст. 177 ЦПК України, відповідно до яких вимоги про звільнення від сплати судового збору оформляються заявою про звільнення від сплати судового збору.

Виходячи з наведеного, на підставі ч.1 ст. 185 ЦПК України позовну заяву слід залишити без руху для усунення вищеозначених недоліків.

Керуючись ст. 185 ЦПК України, -

у х в а л и в :

позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа Мильчицька сільська рада Городоцького району Львівської області про визнання права власності на спадкове майно - залишити без руху.

Надати позивачці термін для усунення недоліків заяви - десять днів з дня вручення ухвали.

У випадку невиконання вимог ухвали, позовна заява буде визнана неподаною та повернута позивачці.

Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

С у д д я : ОСОБА_10 - Онуфер

СудГородоцький районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення25.09.2018
Оприлюднено28.09.2018
Номер документу76732518
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —441/1561/18

Рішення від 18.10.2019

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Малахова-Онуфер А. М.

Рішення від 18.10.2019

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Малахова-Онуфер А. М.

Ухвала від 07.06.2019

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Малахова-Онуфер А. М.

Ухвала від 25.04.2019

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Малахова-Онуфер А. М.

Ухвала від 11.04.2019

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Малахова-Онуфер А. М.

Ухвала від 29.01.2019

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Малахова-Онуфер А. М.

Ухвала від 22.10.2018

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Малахова-Онуфер А. М.

Ухвала від 25.09.2018

Цивільне

Городоцький районний суд Львівської області

Малахова-Онуфер А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні