Ухвала
від 29.08.2018 по справі 202/3459/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/3459/18

Провадження № 1-кс/202/4951/2018

УХВАЛА

29 серпня 2018 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю,

ВСТАНОВИВ:

В провадженніСВ Індустріальноговідділення поліціїДніпровського відділуполіції ГУНаціональної поліціївДніпропетровськійобласті перебуваютьматеріали досудовогорозслідування,відомості прояке внесенідо Єдиного реєстру досудових розслідувань 10листопада 2017рокуза № 12017040660002348, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України.

28 серпня 2018 року до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В своємуклопотанні прокурорпросить:надати групі слідчих СВ Індустріального відділенняполіції Дніпровськоговідділу поліціїГУ Національноїполіції вДніпропетровській області які входять до складу групи слідчих у вказаному кримінальному провадженні, із залученням працівників оперативних підрозділів органів Національної поліції, визначених слідчим відповідним дорученням про проведення слідчих (розшукових) дій в порядку ст.ст.40, 41 Кримінального процесуального кодексу України тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку) на ТОВ М`ясна фабрика « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), податкова адреса: АДРЕСА_1 , а саме: оригіналів документів первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_1 ) стосовно проведення фінансово-господарських взаємовідносин з контрагентами, у тому числі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ ОЛДОК (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_7 ) (договори, додатки до договорів, додаткові угоди, журнали-ордери; оборотно-сальдові відомості; книги обліку придбання і продажу товарів, робіт (послуг); доручення; товарно-транспортні документи; податкові накладні; реєстри податкових накладних; накладні; рахунки; акти прийому-передачі товару, робіт (послуг); листування; платіжні документи; документи складського обліку; документи здачі товару, робіт (послуг) на збереження, за період 2016-2018 роки, штатний розпис з зазначенням ПІБ, посади, періоду працевлаштування, посадові інструкції службових осіб підприємства, завірені належним чином копії технологічної, дозвільної документації по виготовленню м`ясоковбасних виробів, документації на виробниче обладнання, виробничі будівлі, завірені належним чином сертифікати якості на продукцію відомості щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), документів, які підтверджують походження сировини для оброблення м`ясної продукції, та подальшої її реалізації, відомості щодо земельних ділянок в праві власності (або інші права користування) з зазначенням кадастрових номерів та цільового призначення які використовувались ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », книга заїзду, виїзду транспорту на територію підприємства за 2016-2017 роки. У зв`язку із існуванням реальної загрози зміни або знищенні документів, просить розглянути клопотання без виклику представника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ", посилаючись на обставини викладенні в клопотанні.

Прокурор Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_3 у судове засідання не з`явився, в матеріалах клопотання наявна його заява про розгляд клопотання без його участі.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, слідчий суддя вважає за можливе розглянути клопотання без виклику представника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ".

Дослідивши матеріали даного клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно доч.1ст.160КПК Українисторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятоюцієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Відповідно до ст. 165 КПК України особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа,яка пред`являєухвалу протимчасовий доступдо речейі оригіналівабо копійдокументів,зобов`язана залишитиволодільцю речейі оригіналівабо копійдокументів описречей іоригіналів абокопій документів,які буливилучені навиконання ухвалислідчого судді,суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених оригіналів документів. Копії документів, які вилучаються або оригінали яких вилучаються, виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання прокурорає законним,обґрунтованим татаким,що відповідаєвимогам ч.1ст.160КПК Українита підлягаєзадоволенню,оскількивище вказані документи мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні.

Керуючись ст.ст.110,131-132,159-160,162-166,309КПК України,слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю задовольнити.

Надати групі слідчих СВ Індустріального відділенняполіції Дніпровськоговідділу поліціїГУ Національноїполіції вДніпропетровській області які входять до складу групи слідчих у вказаному кримінальному провадженні, із залученням працівників оперативних підрозділів органів Національної поліції, визначених слідчим відповідним дорученням про проведення слідчих (розшукових) дій в порядку ст.ст.40, 41 Кримінального процесуального кодексу України тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку) на ТОВ М`ясна фабрика « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), податкова адреса: АДРЕСА_1 , а саме: оригіналів документів первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_1 ) стосовно проведення фінансово-господарських взаємовідносин з контрагентами, у тому числі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ ОЛДОК (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_7 ) (договори, додатки до договорів, додаткові угоди, журнали-ордери; оборотно-сальдові відомості; книги обліку придбання і продажу товарів, робіт (послуг); доручення; товарно-транспортні документи; податкові накладні; реєстри податкових накладних; накладні; рахунки; акти прийому-передачі товару, робіт (послуг); листування; платіжні документи; документи складського обліку; документи здачі товару, робіт (послуг) на збереження, за період 2016-2018 роки, штатний розпис з зазначенням ПІБ, посади, періоду працевлаштування, посадові інструкції службових осіб підприємства, завірені належним чином копії технологічної, дозвільної документації по виготовленню м`ясоковбасних виробів, документації на виробниче обладнання, виробничі будівлі, завірені належним чином сертифікати якості на продукцію відомості щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), документів, які підтверджують походження сировини для оброблення м`ясної продукції, та подальшої її реалізації, відомості щодо земельних ділянок в праві власності (або інші права користування) з зазначенням кадастрових номерів та цільового призначення які використовувались ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », книга заїзду, виїзду транспорту на територію підприємства за 2016-2017 роки.

Строк дії ухвали встановити по "28" вересня 2018 року включно.

Відповідно доч.1ст.166КПК Україниу разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.08.2018
Оприлюднено23.02.2023

Судовий реєстр по справі —202/3459/18

Ухвала від 30.01.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Джерелейко О. Є.

Ухвала від 17.12.2018

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Джерелейко О. Є.

Ухвала від 05.12.2018

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Джерелейко О. Є.

Ухвала від 20.11.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Зосименко С. Г.

Ухвала від 24.10.2018

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Джерелейко О. Є.

Ухвала від 22.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ігнатенко В. В.

Ухвала від 16.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Зосименко С. Г.

Ухвала від 21.09.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Зосименко С. Г.

Ухвала від 07.09.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Зосименко С. Г.

Ухвала від 29.08.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Зосименко С. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні