Ухвала
від 08.10.2018 по справі 588/1676/18
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 588/1676/18

провадження № 1-кп/588/166/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 жовтня 2018 року Тростянецький районний суд Сумської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

потерпілих ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ,

представника потерпілих ОСОБА_7 ,

розглянувши, у підготовчому судовому засіданні в м. Тростянець матеріали кримінального провадження по обвинуваченню ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 286 КК України,

В С Т А Н О В И В :

Ухвалою Тростянецького районного суду Сумської області від 01.10.2018 було призначено підготовче судове засідання у зв`язку із надходженням 28.09.2018 від першого заступника Охтирської місцевої прокуратури обвинувального акта, за яким ОСОБА_4 обвинуваченню у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 286 КК України.

Дане кримінальне провадження, за підсудністю, підлягає розгляду Тростянецькому районному суду Сумської області.

Підстав для його закриття або зупинення немає.

Обвинувальний акт складено відповідно до вимог КПК України.

Відносно обвинуваченого запобіжний захід не застосовувався.

Підстави для застосування відсутні.

Потерпіла ОСОБА_9 будучи належним чином повідомлена, до суду не з`явилась.

Прокурор вважав за можливе призначити справу до судового розгляду. Також, прокурор заявив клопотання про доручення органу з питань пробації підготувати досудову доповідь стосовно обвинуваченого.

Обвинувачений, потерпілі та їх представник проти призначення кримінального провадження до розгляду не заперечили.

Відповідно до частини 5 статті 314 КПК України у підготовчому судовому засіданні суд у випадках, передбачених цим Кодексом, за власною ініціативою або за клопотанням обвинуваченого, його захисника чи законного представника, чи за клопотанням прокурора і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини вирішує питання щодо складання досудової доповіді, про що постановляє ухвалу із зазначенням строку підготовки такої доповіді.

Відповідно до статті 314-1 КПК України з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання представник уповноваженого органу з питань пробації складає досудову доповідь за ухвалою суду.

Ураховуючи, викладене, з метою отримання всієї інформації, яка характеризує ОСОБА_4 , суд вважає необхідним доручити представнику органу пробації скласти досудову доповідь щодо обвинуваченого.

Потерпілими ОСОБА_9 та ОСОБА_6 було подано цивільні позова про відшкодування моральної шкоди. Також, прокурором Тростянецького відділу Охтирської місцевої прокуратури було подано три позови в інтересах держави про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілих.

Крім того, свідками ОСОБА_10 та ОСОБА_11 було подано цивільні позови до ОСОБА_4 про відшкодування моральної шкоди.

Відповідно до частини 1 статті 128 КПК України особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової та/або моральної шкоди, має право під час кримінального провадження до початку судового розгляду пред`явити цивільний позов до підозрюваного, обвинуваченого або до фізичної чи юридичної особи, яка за законом несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння.

Відповідно до частини 3 статті 128 КПК України цивільний позов в інтересах держави пред`являється прокурором. Цивільний позов може бути поданий прокурором у випадках, встановлених законом, також в інтересах громадян, які через недосягнення повноліття, недієздатність або обмежену дієздатність неспроможні самостійно захистити свої права.

Відповідно до частини 5 статті 128 КПК України цивільний позов у кримінальному провадженні розглядається судом за правилами, встановленими цим Кодексом. Якщо процесуальні відносини, що виникли у зв`язку з цивільним позовом, цим Кодексом не врегульовані, до них застосовуються норми Цивільного процесуального кодексу України за умови, що вони не суперечать засадам кримінального судочинства.

З огляду на зазначене, суд вважає за необхідне призначити розгляд цивільних позовів потерпілих ОСОБА_9 , ОСОБА_6 , а також позови прокурора до розгляду разом з обвинувальним актом.

Натомість позови свідків ОСОБА_10 та ОСОБА_11 слід повернути позивачам, розяснивши їх право заявити ці позови в порядку цивільного судочинства.

Вислухавши думку прокурора, обвинуваченого, потерпілих та їх представника, враховуючи, що є достатньо підстав для призначення судового розгляду, керуючись ст. ст. 176, 291, 314, 315,316 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Справу по обвинуваченню ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 286 КК України призначити до судового розгляду.

Судовий розгляд розпочати у відкритому судовому засіданні, одноособово, о 15 год. 00 хв. 19 жовтня 2018 року, у залі засідань Тростянецького районного суду Сумської області (вул.Миру, 9, м. Тростянець Сумська область).

Прийняти до розгяляду цивільний позов потерпілого ОСОБА_12 , цивільний позов потерпілої ОСОБА_13 та три цивільні позови прокурора Тростянецького відділу Охтирської місцевої прокуратури ОСОБА_14 про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілих.

Відмовити у прийняті та повернути цивільні позови ОСОБА_15 та ОСОБА_16 , роз`яснивши їх право звернутись із вказаними позовами в порядку цивільного судочинства.

Доручити Тростянецькому районному сектору філії ДУ «Центр пробації» в Сумській області скласти досудову доповідь відносно ОСОБА_8 у строк до 19.10.2018.

У судове засідання викликати прокурора, обвинуваченого, потерпілих, їх представника та свідків.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає. Заперечення проти такої ухвали можуть бути включені до апеляційної скарги на вирок суду.

Суддя ОСОБА_1

СудТростянецький районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення08.10.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу77062181
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —588/1676/18

Ухвала від 13.01.2020

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Могильний Олег Павлович

Ухвала від 13.01.2020

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Могильний Олег Павлович

Ухвала від 11.11.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Могильний Олег Павлович

Ухвала від 02.10.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Могильний Олег Павлович

Ухвала від 06.08.2019

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Філонова Ю. О.

Ухвала від 06.08.2019

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Філонова Ю. О.

Ухвала від 05.04.2019

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Філонова Ю. О.

Ухвала від 27.03.2019

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Філонова Ю. О.

Вирок від 14.02.2019

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Маслов В. В.

Ухвала від 08.10.2018

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Маслов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні