Ухвала
від 11.10.2018 по справі 810/3139/18
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залучення третьої особи

11 жовтня 2018 року № 810/3139/18

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Кушнової А.О., за участю секретаря судового засідання Сакевич Ж.В., розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Головного управління ДСНС України у Київській області до Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) "Вербиченька" Кодаківської сільської ради Васильківського району Київської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, Кодаківська сільська рада, про зобов'язання вчинити певні дії,

за участю сторін:

- представники позивача: Пальчевський А.А., довіреність від 16.05.2018 №66/11/5341, Бачинський В.В.,

- представник відповідача: Степаненко І.О., завідуюча ДНЗ Вербиченька , наказ №80 від 27.11.2014,

- представник третьої особи: Кодаківська Я.І., сільський голова, рішення від 30.10.2015 №1-1/2015,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Головне управління ДСНС України у Київській області з позовом до Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) Вербиченька Кодаківської сільської ради Васильківського району Київської області про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівель та приміщень Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) Вербиченька Кодаківської сільської ради Васильківського району Київської області (код ЄДРПОУ 25298779), за адресою: Київська обл., Васильківський р-н., с.Кодаки, вул.Ювілейна, 21, шляхом зобов'язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об'єкта до повного усунення порушень зазначених в акті від 18.05.2018 №119.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 13.08.2018 відкрито провадження в адміністративній справі №810/3139/18, постановлено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розпочато підготовку справи до судового розгляду та призначено підготовче засідання.

У підготовче судове засідання, призначене на 11.10.2018, з'явились представники учасників справи.

11.10.2018 через канцелярію суду від представника третьої особи надійшло клопотання від 10.10.2018 №187 про залучення до участі у справі №810/3139/18 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Відділ освіти Васильківської районної державної адміністрації.

У підготовчому судовому засіданні 11.10.2018 судом на обговорення учасників справи поставлено питання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Відділ освіти Васильківської районної державної адміністрації.

Присутній у підготовчому судовому засіданні представник позивача щодо залучення до участі у справі Відділу освіти Васильківської районної державної адміністрації в якості третьої особи заперечував, представники відповідача та Кодаківської сільської ради проти залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Відділ освіти Васильківської районної державної адміністрації не заперечували.

Як вбачається з позовної заяви, предметом позову є вимога про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівель та приміщень Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) Вербиченька Кодаківської сільської ради Васильківського району Київської області (код ЄДРПОУ 25298779), за адресою: Київська обл., Васильківський р-н., с.Кодаки, вул.Ювілейна, 21, шляхом зобов'язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об'єкта до повного усунення порушень зазначених в акті від 18.05.2018 №119.

Як встановлено судом, відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо об'єкта нерухомого майна комплекс, який розташований за адресою: Київська обл., Васильківський р-н., с. Кодаки, вул. Ювілейна, 21, перебуває у комунальній власності Територіальної громади в особі Кодаківської сільської ради.

Крім цього, балансоутримувачем об'єкту нерухомого майнового комплексу, який розташований за адресою: Київська обл., Васильківський р-н., с. Кодаки, вул. Ювілейна, 21, є Відділ освіти Васильківської районної державної адміністрації.

Також, відповідно до пункту 54 Статуту Дошкільного навчального закладу (ясел-садка) Вербиченька Кодаківської сільської ради Васильківського району Київської області, затвердженого рішенням сесії Кодаківської сільської ради (4-ї сесії ХХІV скликання) від 25.12.2002, управління дошкільним навчальним закладом здійснюється його засновником і районним відділом освіти.

Згідно із пунктом 75 вищевказаного Статуту дошкільний навчальний заклад звітує про свою діяльність перед засновником, відділом освіти Васильківської райдержадміністрації та органами статистики.

Відповідно до частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З огляду на вищенаведене, суд вважає, що рішення, прийняте за результатами розгляду даної справи, може вплинути на права та обов'язки Відділу освіти Васильківської районної державної адміністрації, у зв'язку з цим, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, Відділ освіти Васильківської районної державної адміністрації.

Крім цього, у підготовчому судовому засіданні 11.10.2018 у суду виникла необхідність витребування доказів по справі від Відділу освіти Васильківської районної державної адміністрації.

Згідно із ч. 3 ст. 80 Кодексу адміністративного судочинства України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

З метою повного та всебічного з'ясування обставин справи суд вважає за необхідне витребувати докази по справі від Відділу освіти Васильківської районної державної адміністрації.

Відповідно до ч. 4 ст. 173 Кодексу адміністративного судочинства України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

З огляду на вищевказане, суд вважає за необхідне продовжити строк проведення підготовчого провадження.

Згідно із п. 3 ч. 2 ст.181 Кодексу адміністративного судочинства України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 180 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

З урахуванням залучення до участі у справі третьої особи та необхідності витребування доказів по справі, суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання на іншу дату.

Керуючись статтями 49, 80, 173, 181, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, Відділ освіти Васильківської районної державної адміністрації (ідентифікаційний код 02143637, місцезнаходження: 08600, Київська обл., місто Васильків, вулиця Грушевського, будинок 2).

2. Зобов'язати позивача невідкладно направити на адресу третьої особи копію позовної заяви із усіма доданими до неї документами, докази чого надати суду у строк до 13 листопада 2018 року.

3. Запропонувати третій особі подати пояснення щодо позову у 10-денний термін з дня отримання копії позовної заяви.

4. Витребувати докази по справі від Відділу освіти Васильківської районної державної адміністрації:

- докази виділення бюджетних асигнувань на заходи протипожежної безпеки та цивільного захисту будівель та приміщень Дошкільного навчального закладу (ясла-садок) "Вербиченька" Кодаківської сільської ради Васильківського району Київської області згідно акту перевірки.

5. Продовжити строк проведення підготовчого провадження по справі на 30 календарних днів.

6. Відкласти підготовче засідання на 13 листопада 2018 року о 12 год. 15 хв.

7. Копію ухвали надіслати (видати) учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Кушнова А.О.

Дата ухвалення рішення11.10.2018
Оприлюднено18.10.2018
Номер документу77150251
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов'язання вчинити певні дії,

Судовий реєстр по справі —810/3139/18

Рішення від 10.04.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 14.01.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 13.12.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 13.11.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 11.10.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 13.08.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 02.07.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні