Ухвала
від 18.10.2018 по справі 906/966/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "18" жовтня 2018 р. м. Житомир Справа № 906/966/13

За заявою: Приватного підприємства "Консалтингова Фірма "ПРОМЕТЕЙ" (м. Київ) та Приватного підприємства "Ізяславмолпродукт" (Хмельницька область, м. Ізяслав)

До боржника: Дочірнього підприємства "Житомирський молочний завод" (м. Дніпро)

про визнання банкрутом

Суддя Гнисюк С.Д.

Представники:

- від кредитора: Сабадаш І.В.- довіреність № 1485/юр від 05.01.18 (ПАТ "Піреус Банк МКБ");

- від боржника: Цвітненко Д.М. - ліквідатор.

В провадженні Господарського суду Житомирської області знаходиться справа №906/966/13 про визнання банкрутом Дочірнього підприємства "Житомирський молочний завод" (м. Дніпро).

Провадження у справі знаходиться на стадії ліквідаційної процедури.

Ухвалою Господарського суду Житомирської області від 27.09.2018, зокрема, призначено до розгляду у судовому засіданні заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про заміну кредитора - Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Дніпрі на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на 17.10.2018.

В засіданні суду 18.10.2018 розглядалась заява Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про заміну кредитора - Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Дніпрі на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області свого представника в засідання суду не направило.

Ліквідатор в засіданні суду 18.10.2018 та згідно поданого відзиву від 05.07.2018, не заперечив проти заміни кредитора на правонаступника.

Присутній у судовому засіданні представник кредитора не заперечив проти заміни кредитора.

Дослідивши заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про заміну кредитора, заслухавши пояснення представників учасників провадження у справі про банкрутство, Господарський суд Житомирської області, встановив.

02.04.2018 до Господарського суду Житомирської області, через загальний відділ надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про заміну кредитора - Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Дніпрі на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області, з додатками.

Ухвалою Господарського суду Житомирської області від 26.06.2018 прийнято до розгляду заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про заміну кредитора - Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Дніпрі на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

У своїй заяві Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області посилається на те, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №821 від 08.11.2017 "Деякі питання фукціонування органів Пенсійного фонду України", зокрема, Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м.Дніпрі/, реорганізується шляхом приєднання до Головного управління пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, 31.01.2018 внесено запис про державну реєстрацію припинення юридичної особи - Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м.Дніпрі.

З огляду на зазначене заявник просить суд здійснити заміну кредитора Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Дніпрі на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Факт правонаступництва заявник підтвердив наступними доказами: копія Постанови Кабінету Міністрів України №821 від 08.11.2017; копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України (далі - ГПК України), іншими законодавчими актами України (ч.1 ст.2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон про банкрутство).

Згідно ч. 6 ст. 12 ГПК України, господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до ч. 1 ст. 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Згідно ст.52 ГПК України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Про заміну або про відмову в заміні учасника справи його правонаступником суд постановляє ухвалу.

Згідно положень статті 21 Закону про банкрутство, у разі вибуття чи заміни кредитора у справі про банкрутство господарський суд за заявою правонаступника або іншої особи, яка бере участь у справі, здійснює заміну такої сторони на будь-якій стадії провадження у справі її правонаступником. Усі дії, вчинені у справі про банкрутство до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Як вбачається з матеріалів справи, ухвалою Господарського суду Житомирської області від 17.05.2016, зокрема, визнано вимоги управління Пенсійного фонду України в Бабушкінському районі м. Дніпропетровська на суму 25596,16 грн фактичних витрат на виплату та доставку пенсій (третя черга), 2436,00грн судового збору (перша черга); замінено кредитора управління Пенсійного фонду України в Бабушкінському районі м. Дніпропетровська на його правонаступника - Центральне об'єднане управлінням Пенсійного фонду України в м. Дніпропетровську; викладено реєстр вимог кредиторів Дочірнього підприємства "Житомирський молочний завод" з урахуванням вимог до боржника конкурсних і поточних кредиторів, зокрема, Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Дніпропетровську до боржника на суму 25596,16 грн фактичних витрат на виплату та доставку пенсій (третя черга), 2436,00 грн судового збору (перша черга).

Тобто, Центральне об'єднане управлінням Пенсійного фонду України в м. Дніпропетровську є кредитором Дочірнього підприємства "Житомирський молочний завод".

Дослідивши усі докази в сукупності та матеріали справи, суд встановив обґрунтованість поданої заяви про заміну кредитора у справі.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про заміну кредитора - задовольнити; замінити кредитора - Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Дніпрі на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Керуючись статтями 12, 52, 232-235 Господарського процесуального кодексу України та статтями 2, 21, 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", Господарський суд Житомирської області, -

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про заміну кредитора.

2. Замінити кредитора - Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Дніпрі (49033, м.Дніпро, пр.Б.Хмельницького, 116а; код ЄДРПОУ 40380972) на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області (49094, м.Дніпро, вул. Набережна Перемоги,26; код ЄДРПОУ 21910427).

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та підлягає оскарженню.

Порядок та строки апеляційного оскарження визначені статтями 254-257 та підпунктом 17.5 підпункту 17 пункту 1 перехідних положень Господарського процесуального кодексу України.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/.

Суддя Гнисюк С.Д.

Дата ухвалення рішення18.10.2018
Оприлюднено18.10.2018
Номер документу77182924
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —906/966/13

Ухвала від 08.11.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 08.11.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 18.10.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 18.10.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 27.09.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Постанова від 16.08.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 27.07.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 11.07.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 10.07.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 26.06.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні