Ухвала
від 21.05.2007 по справі 14/168
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

14/168

ГОСПОДАРСЬКИЙ

СУД

Луганської області

91000, м.Луганськ

пл.Героїв ВВВ 3а

тел.55-17-32

ХОЗЯЙСТВЕННЫЙ

СУД

Луганской области

91000, г.Луганск

пл.Героев ВОВ 3а

тел.55-17-32

УХВАЛА

                    

21.05.07                                                                                 Справа № 14/168.

Суддя Закропивний О.В., розглянувши заяву підрозділу примусового виконання рішень Головного управління юстиції у Луганській області про заміну сторони у виконавчому провадженні у справі  за позовом:

Закритого акціонерного товариства “Термо” (м. Луганськ) до Управління житлово–комунального господарства та капітального будівництва Антрацитівської міської ради (м. Антрацит, Луганської області);

про стягнення 156400 грн. 00 коп. ;

присутності представників сторін:

від позивача –Вільховченко О.А. (довіреність б/н від 04.01.07.);

від відповідача –не прибув;

від заявника –Кірносова Г.О. (довіреність б/н від 10.04.07.);

в с т а н о в и в:

          Суть спору: підрозділ примусового виконання рішень Головного управління юстиції у Луганській області звернувся з заявою від 22.03.07. №14-9-36 про заміну сторони у виконавчому провадженні –Управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва Антрацитівської міської ради, м. Антрацит Луганської області на його правонаступника –Управління житлово–комунального господарства Антрацитівської міської ради, м. Антрацит та Відділ капітального будівництва Антрацитівської міської ради, м. Антрацит.

          Розпорядженням голови суду від 27.04.07. справу передано на розгляд судді Закропивному О.В.

          В судовому засіданні представник заявника надав доповнення до заяви про заміну сторони у виконавчому провадженні в якому конкретизував свої вимоги і на момент слухання справи заявник просить замінити сторону у виконавчому провадженні –Управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва Антрацитівської міської ради, м. Антрацит Луганської області на його правонаступника –Відділ капітального будівництва Антрацитівської міської ради, м. Антрацит.

          Представник позивача у судовому засіданні не заперечував проти здійснення заміни сторони з Управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва Антрацитівської міської ради, м. Антрацит Луганської області на його правонаступника –Відділ капітального будівництва Антрацитівської міської ради, м. Антрацит.

          Від відділу капітального будівництва Антрацитівської міської ради, до господарського суду надійшов відповідний лист та підтверджуючі документи про правонаступництво та передачу йому заборгованості в розмірі 156400 грн. від Управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва Антрацитівської міської ради.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши представників сторін та оцінивши надані докази в їх сукупності суд приходить до висновку, що вимоги заявника є обґрунтованими з наступних підстав.

На виконанні в підрозділі примусового виконання рішень Головного управління юстиції у Луганській області знаходиться наказ господарського суду Луганської області № 14/168 від 18.06.06. про стягнення з Управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва Антрацитівської міської ради на користь Закритого акціонерного товариства “Термо” боргу в сумі 156400 грн., витрат на сплачене державне мито в сумі 1564 грн. та витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу в розмірі 118 грн.

Рішенням сесії Антрацитівської міської ради № 3/3 від 30.06.06. Управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва Антрацитівської міської ради ліквідовано шляхом поділу на Управління житлово-комунального господарства Антрацитівської міської ради та відділ капітального будівництва Антрацитівської міської ради.

З наявних в справі документів вбачається, що правонаступником Управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва Антрацитівської міської ради по заборгованості в розмірі 156400 грн. перед закритим акціонерним товариством “Термо” від після його ліквідації є відділ капітального будівництва Антрацитівської міської ради.

Згідно довідки Головного управління статистики у Луганській області відділ капітального будівництва Антрацитівської міської ради є юридичною особою.

Відповідно до частини 4 статті 11 Закону України “Про виконавче провадження” у разі вибуття однієї з сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду з заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, в якій вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Згідно зі статтею 25 ГПК України в разі вибуття однієї з сторін у спірному або встановленому рішенням господарського суду правовідношенні внаслідок реорганізації підприємства чи організації господарський суд здійснює заміну цієї сторони її правонаступником.

За таких обставин суд вважає, що необхідно здійснити заміну боржника Управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва Антрацитівської міської ради у виконавчому провадженні його правонаступником відділом капітального будівництва Антрацитівської міської ради.

На підставі викладеного, керуючись ч. 4 ст. 11 Закону України “Про виконавче провадження”, ст.ст. 25, 86 ГПК України, суд

у х в а л и в:

1. Здійснити заміну відповідача у виконавчому провадженні  з примусового виконання наказу господарського суду Луганської області № 14/168 від 18.06.06. про стягнення з Управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва Антрацитівської міської ради на користь Закритого акціонерного товариства “Термо” боргу в сумі 156400 грн., витрат на сплачене державне мито в сумі 1564 грн. та витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу в розмірі 118 грн., на правонаступника –відділ капітального будівництва Антрацитівської міської ради (м. Антрацит, Луганської області, вул. Леніна,1, код ЄДРПОУ 04011578).

2. Вважати боржником по справі відділ капітального будівництва Антрацитівської міської ради (м. Антрацит, Луганської області, вул. Леніна,1, код ЄДРПОУ 04011578).

3. Виконання наказу господарського суду Луганської області № 14/168 від 18.06.06.  у виконавчому провадженні з примусового стягнення з Управління житлово-комунального господарства та капітального будівництва Антрацитівської міської ради на користь Закритого акціонерного товариства “Термо” боргу в сумі 156400 грн., витрат на сплачене державне мито в сумі 1564 грн. та витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу в розмірі 118 грн., здійснювати з урахуванням даної ухвали, завіреною гербовою печаткою суду .

4. Копію даної ухвали направити сторонам по справі та до підрозділу примусового виконання рішень Головного управління юстиції у Луганській області.

Суддя                                                                                              О.В. Закропивний

Дата ухвалення рішення21.05.2007
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу772889
СудочинствоГосподарське
Сутьзаміну сторони у виконавчому провадженні у справі  за позовом:

Судовий реєстр по справі —14/168

Ухвала від 17.08.2018

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Колодій С.Б.

Ухвала від 09.08.2018

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Колодій С.Б.

Постанова від 07.09.2010

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Гнатюк Г.М.

Ухвала від 17.06.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Бондаренко В.П.

Ухвала від 11.05.2010

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Скрипчук О.С.

Ухвала від 19.03.2010

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Якімець Г.Г.

Ухвала від 10.12.2010

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 16.11.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Судовий наказ від 25.08.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Г.В. Левшина

Ухвала від 22.01.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Круглова О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні