Постанова
від 27.06.2007 по справі 14/260
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

14/260

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  РІВНЕНСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

33001, м. Рівне, вул. Яворницького, 59

Постанова

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 "27" червня 2007 р.                                                                                Справа №  14/260

Господарський суд Рівненської області в складі головуючого судді  Марач В.В. за участю  секретаря судового засідання   помічника судді Катеринчика А.І.

За позовом   Здолбунівська об'єднана державна податкова інспекція   

до відповідача  Комунального підприємства "Агроінвест"

про   припинення підприємницької діяльності

від позивача    –Гальчина Р.С.(дов.№ 250/10-20 від 12.04.07 р.);

від відповідача–не з"явився

Статті  27, 29, 49, 51, 127 Кодексу адміністративного судочинства  України  роз'яснені.

СУТЬ СПОРУ:  

       Позивач звернувся до господарського суду Рівненської області з позовом про  припинення підприємницької діяльності  комунального підприємства "Агроінвест"

у зв'язку з неподанням протягом тривалого часу (більше одного року) фінансової звітності до податкового органу.

В судовому засіданні позивач позовні вимоги, відповідно до права, наданого статтею 51 Кодексу адміністративного судочинства України, підтримав.

Відповідач в судове засідання не з'явився, про дату, місце та час судового засідання відповідач повідомлений належним чином, про що свідчить поштове повідомлення №261789. За таких обставин суд вважає за можливе розглянути справу за відсутності відповідача та відзиву на позов з його боку.

          Заслухавши у відкритому судовому засіданні пояснення представника позивача, вивчивши подані письмові докази, оцінивши їх за своїм внутрішнім переконанням, що грунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді у судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, господарський суд Рівненської області прийшов до висновку, що  позовні вимоги підлягають до задоволення в повному обсязі, з огляду на наступне:

Відповідач, комунальне підприємство "Агроінвест" , якє зареєстроване за адресою: Рівненська область, м. Здолбунів, вул. Грушевського, буд. 14, зареєстрованє як суб'єкт підприємницької діяльності рішенням Здолбунівської райдержадміністрації №654 від 17.10.2001 р.

За даними податкового обліку відповідач протягом тривалого часу (більше одного року)  не подає до податкового органу податкових декларацій та інших документів фінансової звітності. В судовому засіданні представник позивача зазначив, що недоїмка перед бюджетом та державними позабюджетними фондами відсутня.

Відповідно до абзацу 3 пункту 2 статті 46 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” підставами для постановлення судового рішення про припинення  підприємницької діяльності фізичної особи –підприємця є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій,  документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до статті 247 Господарського кодексу України неподання суб'єктом господарювання звітності у встановленому порядку та строки суперечить вимогам  спеціального податкового закону. За вказане порушення судом застосовується адміністративно-господарська санкція - скасування державної реєстрації відповідача з подальшою його ліквідацією.

Згідно п.4 ст.94  Кодексу адміністративного судочинства України, у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

З урахуванням вищевикладеного позовні вимоги про припинення державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності підтверджуються матеріалами справи, а тому підлягають задоволенню.

Керуючись    ст. 94, ч.1 ст.158, ст.ст. 160,  163   Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

                                                                    постановив:

1.Позов задоволити.

2. Підприємницьку діяльність відповідача -  комунального підприємства "Агроінвест" (Рівненська область, м. Здолбунів, вул. Грушевського, буд. 14 ,  код ЄДРПОУ 31690598) - припинити.

3. Зобов'язати відповідача вчинити всі дії по виключенню його з Державного реєстру суб'єктів підприємницької діяльності.

4. Копію постанови направити державному реєстратору Здолбунівської міської ради.

Сторона, яка не погоджується з постановою має право на апеляційне оскарження. Заява про апеляційне оскарження постанови суду  першої інстанції подається протягом 10 днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу –згідно складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом 20-ти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

     Суддя                                                           Марач В.В.

Постанова підписана  "03" липня 2007 р.

Дата ухвалення рішення27.06.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу773558
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/260

Судовий наказ від 20.12.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Левшина Г.В.

Ухвала від 12.03.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 10.06.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Ланченко Л.В.

Ухвала від 27.06.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник С.М.

Ухвала від 17.12.2010

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іваницький О.Т.

Ухвала від 13.07.2010

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бистрик Г.М.

Судовий наказ від 12.11.2009

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іваницький О.Т.

Ухвала від 12.11.2009

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іваницький О.Т.

Ухвала від 03.11.2009

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іваницький О.Т.

Ухвала від 01.10.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Лиховид Б.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні