Ухвала
від 29.10.2018 по справі 440/3677/18
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

29 жовтня 2018 рокум. ПолтаваСправа № 440/3677/18

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Гіглава О.В., перевіривши матеріали позову Громадської організації "Об'єднання народного контролю України в м.Полтава" до Національного агентства з питань запобігання корупції про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

22 жовтня 2018 року Громадська організація "Об'єднання народного контролю України в м. Полтава" звернуласm до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Національного агентства з питань запобігання корупції про:

- визнання протиправною бездіяльності Національного агентства з питань запобігання корупції, яка полягає у не проведенні перевірки декларації за 2017 рік, поданої полковником поліції Єрмаком Олександром Олександровичем, який працює керівником центру кримінальної розвідки головного управління Національної поліції;

- зобов'язання Національне агентство з питань запобігання корупції провести перевірку декларації за 2017 рік, поданої полковником поліції Єрмаком Олександром Олександровичем, який працює керівником центру кримінальної розвідки головного управління Національної поліції.

Відповідно до пункту 3 частини першої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

В ході з'ясування вказаного питання, судом встановлено наступне.

Згідно з пунктом 2 частини п'ятої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України в позовній заяві зазначаються: повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв'язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Однак, усупереч наведеним положенням Кодексу адміністративного судочинства України у позовній заяві Громадської організації "Об'єднання народного контролю України в м. Полтава" не зазначено відносно відповідача - ідентифікаційного коду юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, відомих номерів засобів зв'язку, офіційної електронної адреси або адреси електронної пошти.

Поряд з цим, за приписами пункту 9 частини п'ятої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України в позовній заяві зазначається у справах щодо оскарження рішень, дій та бездіяльності суб'єкта владних повноважень - обґрунтування порушення оскаржуваними рішеннями, діями чи бездіяльністю прав, свобод, інтересів позивача.

Однак, позовна заява Громадської організації "Об'єднання народного контролю України в м. Полтава" вказаних обґрунтувань щодо порушення бездіяльністю відповідача її прав, свобод чи інтересів не містить.

Отже, позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 160 Кодексу адміністративного судочинства України.

Згідно з частиною першою статті 169 цього Кодексу суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху (частина друга статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України).

Беручи до уваги наведене, суд доходить висновку про наявність правових підстав для залишення позовної заяви без руху з наданням позивачу строку для усунення вказаних недоліків.

Керуючись статтями 160, 169, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Громадської організації "Об'єднання народного контролю України в м. Полтава" до Національного агентства з питань запобігання корупції про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити певні дії залишити без руху.

Позивачу надати строк для усунення недоліків позовної заяви - десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Недоліки необхідно усунути шляхом надання до Полтавського окружного адміністративного суду позовної заяви та її копії для відповідача, оформленої відповідно до частини п'ятої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України із зазначенням:

- відносно відповідача ідентифікаційного коду юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, відомих номерів засобів зв'язку, офіційної електронної адреси або адреси електронної пошти;

- обґрунтування порушення оскаржуваною бездіяльністю прав, свобод, інтересів позивача.

Роз'яснити позивачу, що у разі не усунення недоліків позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк, позовна заява повертається позивачеві.

Копію ухвали надіслати особі, які подала позовну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.В. Гіглава

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.10.2018
Оприлюднено29.10.2018
Номер документу77433030
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —440/3677/18

Рішення від 28.03.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Рішення від 28.03.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 20.02.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 20.02.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 10.12.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 19.11.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 29.10.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні