Ухвала
від 10.12.2018 по справі 440/3677/18
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

10 грудня 2018 року м. ПолтаваСправа № 440/3677/18

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Гіглава О.В., розглянувши клопотання Національного агентства з питань запобігання корупції про участь у засіданні в режимі відеоконференції у справі за позовом Громадської організації "Об'єднання народного контролю України в м. Полтава" до Національного агентства з питань запобігання корупції про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

22 жовтня 2018 року Громадська організація "Об'єднання народного контролю України в м. Полтава" звернулася до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Національного агентства з питань запобігання корупції про:

- визнання протиправною бездіяльності Національного агентства з питань запобігання корупції, яка полягає у не проведенні перевірки декларації за 2017 рік, поданої полковником поліції ОСОБА_1, який працює керівником центру кримінальної розвідки головного управління Національної поліції;

- зобов'язання Національного агентства з питань запобігання корупції провести перевірку декларації за 2017 рік, поданої полковником поліції ОСОБА_1, який працює керівником центру кримінальної розвідки головного управління Національної поліції.

Подання позову позивач пов'язує із допущенням Національним агентством з питань запобігання корупції протиправної, на його думку, бездіяльності, яка полягає у не проведенні за зверненнями громадської організації перевірки декларації за 2017 рік, поданої полковником поліції ОСОБА_1

Ухвалою суду від 29 жовтня 2018 року позовну заяву залишено без руху, в зв'язку з невідповідністю її вимогам статей 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України.

12 листопада 2018 року позивач усунув недоліки позовної заяви, визначені в ухвалі суду від 29 жовтня 2018 року.

Ухвалою суду від 19 листопада 2018 року позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі №440/3677/18, вирішено розглядати справу за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 10:00 11 грудня 2018 року.

05 грудня 2018 року від Національного агентства з питань запобігання корупції надійшло клопотання про участь у засіданні в режимі відеоконференції.

Відповідно до частини першої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов'язковою.

Частиною другою статті 195 Кодексу адміністративного судочинства Учасник встановлено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п'ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно з частиною п'ятою статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов'язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п'ять днів до відповідного судового засідання (частини сьома статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України).

Враховуючи положення вказаної статті та неможливість особистої участі представника відповідача в засіданнях з розгляду даної справи, а також зважаючи на наявність лише у Окружному адміністративному суді м. Києва вільного часу для проведення засідання та лише об 11:30 11 грудня 2018 року, суд вважає за необхідне частково задовольнити клопотання Національного агентства з питань запобігання корупції та провести розгляд справи в режимі відеоконференції, в тому числі підготовче судове засідання провести об 11:30 11 грудня 2018 року.

На підставі викладеного, керуючись статтею 195 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Національного агентства з питань запобігання корупції задовольнити частково.

Провести розгляд справи за позовом Громадської організації "Об'єднання народного контролю України в м.Полтава" до Національного агентства з питань запобігання корупції про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити певні дії в режимі відеоконференції.

Проведення відеоконференції доручити Окружному адміністративному суду м. Києва (01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра, 8, корпус 1).

У відеоконференції братиме участь представник Національного агентства з питань запобігання корупції, в якості відповідача у справі.

Підготовче засідання відбудеться 11 грудня 2018 року об 11:30 год.

У разі застосування судом положень статей 181, 205, 223 Кодексу адміністративного судочинства України, а саме - відкладення судового засідання чи оголошення перерви судом, наступні судові засідання проводити у режимі відеоконференції на підставі відповідного повідомлення про дату та час судового засідання за допомогою заявки Полтавського окружного адміністративного суду, поданої через WEB-програму "Бронювання систем відеоконференцзв'язку".

Копію ухвали направити Національному агентству з питань запобігання корупції та Окружному адміністративному суду м. Києва.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту підписання.

Суддя О.В. Гіглава

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.12.2018
Оприлюднено11.12.2018
Номер документу78417425
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —440/3677/18

Рішення від 28.03.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Рішення від 28.03.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 20.02.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 20.02.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 10.12.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 19.11.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 29.10.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні