Ухвала
від 25.10.2018 по справі 165/1192/18
НОВОВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 165/1192/18

Провадження № 2/165/476/18

НОВОВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

25 жовтня 2018 року м. Нововолинськ

Нововолинський міський суд Волинської області у складі:

головуючого судді Василюка А.В.,

за участю секретаря Навроцької М.Р.,

представника позивача ОСОБА_1,

представника відповідача ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Нововолинську цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області про повернення коштів в порядку реституції, - суд,

встановив:

У судовому засіданні суд з власної ініціативи поставив на вирішення учасників справи питання про залучення у справі у якості співвідповідачів Головне Управління Державної казначейської служби України у Волинській області, Державна казначейська служба України, оскільки відповідач ОСОБА_4 міський відділ державної виконавчої служби не є розпорядником коштів.

Представник позивача ОСОБА_1 заперечив щодо залучення Головного Управління Державної казначейської служби України у Волинській області та Державну казначейську службу України, оскільки вимоги стосуються саме рішень та дій ОСОБА_4 міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області.

Представник відповідача ОСОБА_2 не заперечила щодо залучення у справі в якості співвідповідачів Головне Управління Державної казначейської служби України у Волинській області та Державну казначейську службу України

Згідно ч.3, ч.4, ч.5 ст.51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Суд, заслухавши думку учасників процесу, зважаючи на те, що у справі відповідачем є держава в особі відповідного органу державної виконавчої служби, тобто даний орган не є розпорядником державних коштів, вважає за необхідне залучити у справі в якості співвідповідачів Головне Управління Державної казначейської служби України у Волинській області та Державну казначейську службу України.

Керуючись ст.51 ЦПК України, -

ухвалив:

Залучити співвідповідачами: Головне Управління Державної казначейської служби України у Волинській області та Державну казначейську службу України у цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області про повернення коштів в порядку реституції .

Направити копію цієї ухвали співвідповідачам та викликати їх представників в судове засідання.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Головуючий підпис

Згідно з оригіналом

Суддя А.В. Василюк

Дата ухвалення рішення25.10.2018
Оприлюднено01.11.2018
Номер документу77499273
СудочинствоЦивільне
Сутьповернення коштів в порядку реституції, - суд

Судовий реєстр по справі —165/1192/18

Ухвала від 18.04.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Крат Василь Іванович

Постанова від 19.02.2019

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Киця С. I.

Постанова від 19.02.2019

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Киця С. I.

Ухвала від 04.02.2019

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Киця С. I.

Ухвала від 28.01.2019

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Киця С. I.

Ухвала від 14.01.2019

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Киця С. I.

Рішення від 19.11.2018

Цивільне

Нововолинський міський суд Волинської області

Василюк А. В.

Рішення від 19.11.2018

Цивільне

Нововолинський міський суд Волинської області

Василюк А. В.

Ухвала від 25.10.2018

Цивільне

Нововолинський міський суд Волинської області

Василюк А. В.

Ухвала від 22.06.2018

Цивільне

Нововолинський міський суд Волинської області

Василюк А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні