Ухвала
від 01.11.2018 по справі 1940/1321/18
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про закриття провадження у справі в частині позовних вимог

Справа № 1940/1321/18

01 листопада 2018 р.м.Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі:

головуючого судді Баб'юка П.М.

при секретарі судового засідання Косюк О.П.

за участю:

представника позивачів ОСОБА_1,

представника Управління освіти і науки ТОДА ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі питання про закриття провадження у справі за позовом ОСОБА_3, ОСОБА_4 до Управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільського ліцею №21 спеціалізованої мистецької школи імені ОСОБА_5 Тернопільської міської ради Тернопільської області про визнання протиправними та скасування наказів, зобов'язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_3, ОСОБА_4 звернулись до Тернопільського окружного адміністративного суду з позовом до Управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільського ліцею №21 спеціалізованої мистецької школи імені ОСОБА_5 Тернопільської міської ради Тернопільської області про визнання протиправними та скасування наказів, зобов'язання вчинити дії.

Ухвалою суду від 17 липня 2018 року відкрито провадження за правилами загального позовного провадження.

12 жовтня 2018 року позивач - ОСОБА_4 подала до суду заяву про відмову від позову в частині, що стосується її вимог .

В судовому засіданні представник позивачів щодо задоволення заяви не заперечив.

Представник відповідача - Управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації щодо заявленого клопотання не заперечував.

Представник відповідача - Тернопільського ліцею №21 спеціалізованої мистецької школи імені ОСОБА_5 Тернопільської міської ради Тернопільської області в судове засідання не прибув, про дату, час та місце слухання справи повідомлялися належним чином. В поданому суду запереченні відповідач просив засідання проводити за відсутності представника.

Відповідно до частини першої статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи, за умови що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Суд, розглянувши заяву позивача про відмову від позову, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку про наявність підстав для її задоволення, з огляду на таке.

Згідно з частиною третьою статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Приписами частини першої статті 189 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Пунктом 2 частини першої статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Відповідно до частини другої статті 239 Кодексу адміністративного судочинства України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Оскільки заява позивача не суперечить закону, не порушує прав, свобод або інтересів інших осіб, суд приймає відмову від позову та закриває провадження у справі в частині позовних вимог, що стосуються ОСОБА_6.

Керуючись ст.ст. 189, 238, 241, 243, 256 Кодексу адміністративного судочинства України , суд, -

УХВАЛИВ:

Закрити провадження у справі за позовом ОСОБА_3, ОСОБА_4 до Управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільського ліцею №21 спеціалізованої мистецької школи імені ОСОБА_5 Тернопільської міської ради Тернопільської області про визнання протиправними та скасування наказів, зобов'язання вчинити дії в частині позовних вимог, що стосуються ОСОБА_6.

Ухвала суду може бути оскаржена до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд в порядку і строки, передбачені статтею 295 Кодексу адміністративного судочинства України та набирає законної сили в порядку, визначеному статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повний текст ухвали виготовлено 02.11.2018.

Головуючий суддя Баб'юк П.М.

копія вірна

Суддя Баб'юк П.М.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.11.2018
Оприлюднено04.11.2018
Номер документу77582190
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1940/1321/18

Рішення від 15.05.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баб'юк Петро Михайлович

Ухвала від 07.05.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баб'юк Петро Михайлович

Рішення від 10.01.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баб'юк Петро Михайлович

Ухвала від 27.12.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баб'юк Петро Михайлович

Ухвала від 01.11.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баб'юк Петро Михайлович

Ухвала від 17.07.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баб'юк Петро Михайлович

Ухвала від 17.07.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баб'юк Петро Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні