Ухвала
від 05.11.2018 по справі 201/4345/18
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/4345/18

Провадження № 2/201/2547/2018

УХВАЛА

05 листопада 2018 року Жовтневий районний суд

м. Дніпропетровська

у складі: головуючого судді - Федоріщева С.С.,

при секретарі - Максимовій О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Дніпрі цивільну справу за позовом Громадської організації Дніпропетровська незалежна правозахисна громадська організація , що діє в інтересах члена Громадської організації ОСОБА_1, до ОСОБА_2 вищого навчального закладу Дніпровський базовий медичний коледж Дніпропетровської обласної ради, ОСОБА_3 щодо ненадання відповіді в законом встановлений строк, про визнання бездіяльності, дії незаконними, зобов'язання вчинити певні дії, відновлення становища із відшкодуванням моральної шкоди ,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська перебуває цивільна справа за позовом Громадської організації Дніпропетровська незалежна правозахисна громадська організація , що діє в інтересах члена Громадської організації ОСОБА_1, до ОСОБА_2 вищого навчального закладу Дніпровський базовий медичний коледж Дніпропетровської обласної ради, ОСОБА_3 щодо ненадання відповіді в законом встановлений строк, про визнання бездіяльності, дії незаконними, зобов'язання вчинити певні дії, відновлення становища із відшкодуванням моральної шкоди.

Представником ГО Дніпропетровська незалежна правозахисна громадська організація ОСОБА_4 через канцелярію суду 05 листопада 2018 року було подано клопотання про зупинення провадження у зазначеній цивільній справі до набрання законної сили судовим рішенням у цивільній справі № 201/8614/18 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 вищого навчального закладу Дніпровський базовий медичний коледж про поновлення на роботі, стягнення заробітної плати, відшкодування моральної шкоди.

Суд, вивчивши матеріали цивільної справи, дійшов до таких висновків.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 251 ЦПК України суд зобов'язаний зупинити провадження у справі у разі об'єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об'єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Пунктом 33 постанови Пленуму Верховного Суду України від 12 червня 2009 року №2 Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції роз'яснено, визначаючи наявність передбачених ст. 201 ЦПК України підстав, за яких провадження у справі підлягає обов'язковому зупиненню, суд повинен, зокрема, враховувати, що така підстава зупинення провадження у справі, як зазначено у пункті 4 частини першої цієї статті - неможливість розгляду цивільної справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, цивільного, господарського, кримінального чи адміністративного судочинства, застосовується у тому разі, коли в цій іншій справі можуть бути вирішені питання, що стосуються підстав заявлених в даній справі вимог чи умов, від яких залежить можливість її розгляду.

З матеріалів справи вбачається, що у квітні 2018 року ГО Дніпропетровська незалежна правозахисна громадська організація , що діє в інтересах члена Громадської організації ОСОБА_1, звернулося до суду із позовом до відповідачів ОСОБА_2 вищого навчального закладу Дніпровський базовий медичний коледж Дніпропетровської обласної ради, ОСОБА_3, у якому зокрема просить суд зобов'язати ОСОБА_2 вищий навчальний заклад Дніпровський базовий медичний коледж Дніпропетровської обласної ради відновити становище ОСОБА_1, яке існувало до порушення її цивільних справ, а саме надати педагогічне навантаження, яке було та існувало на день і час її незаконного звільнення.

Представник ГО Дніпропетровська незалежна правозахисна громадська організація ОСОБА_4 просить суд зупинити провадження у вказаній цивільній справі до набрання законної сили судовим рішення у цивільній справі за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_2 вищого навчального закладу Дніпровський базовий медичний коледж про поновлення на роботі, стягнення заробітної плати, відшкодування моральної шкоди.

Проаналізувавши предмет і підстави позову у цій справі з обставинами цивільної справи № 201/8614/18 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 вищого навчального закладу Дніпровський базовий медичний коледж про поновлення на роботі, стягнення заробітної плати, відшкодування моральної шкоди, суд вважає заяву представника ГО Дніпропетровська незалежна правозахисна громадська організація ОСОБА_4 обґрунтованою і такою, що підлягає задоволенню, оскільки позовна вимога пов'язана із наданням ОСОБА_1 педагогічного навантаження у певних обсягах можлива до вирішення у разі наявності трудових правовідносин між сторонами, які наразі припинені. В той же час у провадженні Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська перебуває цивільна справа № 201/8614/18 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 вищого навчального закладу Дніпровський базовий медичний коледж про поновлення на роботі, стягнення заробітної плати, відшкодування моральної шкоди, яка є не тільки взаємопов'язаною із справою, що розглядається, але із суті позовних вимог цих справ випливає, що розгляд справи щодо надання певного обсягу педагогічного навантаження об'єктивно неможливий до вирішення справи про поновлення на роботі.

На підставі викладеного суд

УХВАЛИВ:

Зупинити провадження у цивільній справі № 201/4345/18 (2/201/2547/2018) за позовом Громадської організації Дніпропетровська незалежна правозахисна громадська організація , що діє в інтересах члена Громадської організації ОСОБА_1, до ОСОБА_2 вищого навчального закладу Дніпровський базовий медичний коледж Дніпропетровської обласної ради, ОСОБА_3 щодо ненадання відповіді в законом встановлений строк, про визнання бездіяльності, дії незаконними, зобов'язання вчинити певні дії, відновлення становища із відшкодуванням моральної шкоди до набрання законної сили судовим рішенням у цивільній справі № 201/8614/18 (2/201/2675/2018) за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 вищого навчального закладу Дніпровський базовий медичний коледж про поновлення на роботі, стягнення заробітної плати, відшкодування моральної шкоди.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження , якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя С.С. Федоріщев

СудЖовтневий районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення05.11.2018
Оприлюднено06.11.2018
Номер документу77595274
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —201/4345/18

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 05.11.2018

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Ухвала від 30.07.2018

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

Постанова від 17.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Лаченкова О. В.

Ухвала від 08.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Лаченкова О. В.

Ухвала від 25.04.2018

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні