Ухвала
від 05.11.2018 по справі 359/7697/18
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

провадження № 2/359/2624/2018

справа № 359/7697/18

Ухвала

про прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі

за правилами спрощеного позовного провадження

05 листопада 2018 року м. Бориспіль

Суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області Муранова-Лесів І. В., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Центр первинної медико-санітарної допомоги Русанівка , третя особа - директор Комунального некомерційного підприємства Центр первинної медико-санітарної допомоги Русанівка ОСОБА_2 про поновлення на роботі, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди,-

встановив:

26.09.2018 до Бориспільського міськрайонного суду Київської області надійшла зазначена позовна заява, в якій позивач просить :

- поновити його на посаді оперативного чергового лікаря Комунального некомерційного підприємства Центр первинної медико-санітарної допомоги Русанівка ;

- стягнути з відповідача на його користь середню заробітну плату за весь час вимушеного прогулу із розрахунку середньомісячного заробітку в розмірі 7876,89 гривень станом на день винесення рішення;

- стягнути з відповідача грошову компенсацію в сумі 10 000 гривень за завдану моральну шкоду.

Одночасно до позовної заяви було подано клопотання про витребування доказів, які знаходяться у відповідача та які на його звернення йому не надані, а саме : довідку про розмір заробітної плати; наказ про реорганізацію та докази повідомлення про нього; наказ про прийняття на роботу; наказ про звільнення з роботи; документи які б підтверджували, що йому пропонували іншу посаду та документи які б свідчили про відмову від переводу.

Ухвалою від 28.09.2018 позовну заяву було залишено без руху та надано строк для усунення недоліків, на виконання якої позивачем 01.11.2018 було подано заяву та оригінал квитанції про сплату судового збору.

Таким чином позовна заява відповідає вимогам ст. 174-177 ЦПК України та підсудна Бориспільському міськрайонному суду.

Клопотання про витребування доказів, яке подано одночасно з позовною заявою слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 1-19, 23, 33, 34, 49, 84, ч. 2 ст. 161, 174-177, 184, 187, 274-279 Цивільного процесуального кодексу України суддя, -

ухвалив:

Прийняти позовну заяву. Відкрити провадження у цивільній справі за правилами спрощеного позовного провадження та призначити до судового засідання на 13 грудня 2018 року на 16.00 годин, яке відбудеться в приміщенні Бориспільського міськрайонного суду Київської області, за адресою : 08300, Київська область, м. Бориспіль, вул. Київський шлях, 72 каб./зал 10.

Про дату, час та місце розгляду справи повідомити :

-позивача - ОСОБА_1, 08300, м. Бориспіль, вул. Бежівка б. 3 кв. 57 ;

-відповідача - Комунальне некомерційне підприємство Центр первинної медико-санітарної допомоги Русанівка , м. Київ, вул. Метрополита Шептицького, 5;

-третю особу - директора Комунального некомерційного підприємства Центр первинної медико-санітарної допомоги Русанівка - ОСОБА_2, м. Київ, вул. Метрополита Шептицького, 5.

Клопотання про витребування доказів задовольнити.

Витребувати з Комунального некомерційного підприємства Центру первинної медико-санітарної допомоги Русанівка , м. Київ, вул. Метрополита Шептицького, 5, наступні докази :

-довідку про розмірі заробітної плати ОСОБА_1;

-наказ про реорганізацію та докази повідомлення ОСОБА_1 про нього;

-наказ про прийняття на роботу ОСОБА_1;

-наказ про звільнення з роботи ОСОБА_1;

-документи які б підтверджували, що ОСОБА_1 пропонували іншу посаду та документи які б свідчили про те, що він відмовився від переводу.

Витребувані докази слід надати суду протягом десяти днів з моменту отримання копії даної ухвали .

Роз'яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд взагалі або у встановлені судом строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня отримання ухвали.

Копію даної ухвали направити всім учасникам справи та для виконання в частині витребування доказів .

Одночасно учасникам справи роз'яснюється наступне. Відповідач не пізніше п'ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, копії позовної заяви та доданих до неї документів, має право надіслати відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову до суду з підтвердженням направлення позивачу копію відзиву та доданих до нього документів.

Позивач не пізніше п'яти днів з дня отримання відзиву, має право підготувати відповідь на відзив, виклавши письмово свої міркування, аргументи та надати відповідні докази, та направити відповідачу та суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи. Відповідач не пізніше п'яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, має право підготувати заперечення на відповідь на відзив, та направити позивачу та суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи. Третя особа має право подати суду пояснення щодо позову в п'ятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання, з підтвердженням направлення їх копій з додатками учасникам справи.

Роз'яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала суду самостійному апеляційному оскарженню не підлягає та може бути оскаржена лише в частині недотримання правил підсудності протягом 15 днів з дня отримання її копії шляхом подачі апеляційної скарги до Київського апеляційного суду. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України.

Суддя Муранова-Лесів І.В.

СудБориспільський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення05.11.2018
Оприлюднено06.11.2018
Номер документу77602815
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —359/7697/18

Ухвала від 19.11.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 10.09.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 29.07.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Постанова від 13.06.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Матвієнко Юлія Олександрівна

Ухвала від 07.05.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Матвієнко Юлія Олександрівна

Ухвала від 12.04.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Матвієнко Юлія Олександрівна

Рішення від 11.02.2019

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Муранова-Лесів І. В.

Рішення від 11.02.2019

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Муранова-Лесів І. В.

Ухвала від 05.11.2018

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Муранова-Лесів І. В.

Ухвала від 28.09.2018

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Муранова-Лесів І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні