Ухвала
від 08.11.2018 по справі 924/1027/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


УХВАЛА

"08" листопада 2018 р. Справа № 924/1027/18

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Гладія С.В., розглянувши матеріали справи

за позовом сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу "Перший національний аграрний кооператив" м. Хмельницький

до товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Шепетівський цукор" м. Шепетівка, Хмельницької області

до товариства з обмеженою відповідальністю "Городище - Агро" с. Мокіївці, Шепетівського району, Хмельницької області

про визнання недійсним договору №20/08-18 про відступлення права вимоги (цесії) від 20 серпня 2018 року, який укладений між ТОВ "ТД" Шепетівський цукор" та ТОВ "Городище - Агро"

В С Т А Н О В И В:

Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив "Перший національний аграрний кооператив" м. Хмельницький звернувся з позовом до суду до товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Шепетівський цукор" м. Шепетівка, Хмельницької області до товариства з обмеженою відповідальністю "Городище - Агро" с. Мокіївці, Шепетівського району, Хмельницької області про визнання недійсним договору №20/08-18 про відступлення права вимоги (цесії) від 20 серпня 2018 року, який укладений між ТОВ "ТД" Шепетівський цукор" та ТОВ "Городище - Агро".

Заявником одночасно з поданням позовної заяви було подано клопотання про витребування доказів на підставі ст. 81 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до ч. 1 ст. 81 ГПК України, учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 80 цього Кодексу.

Частиною 2 ст. 80 ГПК України передбачено, що позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Згідно з ч. 2 ст. 81 ГПК України у клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу; 5) причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази (ч. 2 ст. 81 ГПК України).

Як вбачається із клопотання про витребування доказів позивач з метою всебічного, об'єктивного та повного розгляду справи за заявленими позовними вимогами просить витребувати від державного реєстратора юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань Шепетівської районної державної адміністрації чинну станом на 20 серпня 2018 року копію статуту ТОВ "Городище - Агро" (код 36601654).В обґрунтування клопотання посилається на те, що у директора ТОВ „Городище - Агро» відсутні підстави для укладання договору цесії.

Як вбачається з відомостей про ТОВ „Городище-Агро» з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, учасником ТОВ „Городище-Агро» є ОСОБА_1, в той час як відповідно до наявної у Позивача редакції Статуту, учасниками ТОВ „Городище-Агро» є СВАТ „Городищинське» та ОСОБА_1. Отже, ТОВ „Городище-Агро» вносились зміни та проводились відповідні реєстраційні дії щодо реєстрації Статуту у новій редакції.

Враховуючи, заявлені позовні вимоги, суд вважає обґрунтованим клопотання позивача про витребування від державного реєстратора юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань Шепетівської районної державної адміністрації чинну станом на 20 серпня 2018 року копію статуту ТОВ "Городище - Агро".

Згідно з ч. ч. 6, 7 ст. 81 ГПК України будь-яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

З огляду на викладене клопотання позивача про витребування доказів підлягає задоволенню.

Частиною 1 ст. 176 ГПК України передбачено, що за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п'яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

За результатами аналізу поданої позовної заяви з доданими до неї документами судом не встановлено підстав, передбачених ст. ст. 174, 175 ГПК України.

Керуючись ст. ст. 12, 50,176, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

У х в а л и в:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 14:10 "28" листопада 2018 р..

4. Клопотання сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу "Перший національний аграрний кооператив" м. Хмельницький про витребування доказів від 05.11.2018р. задовольнити.

5. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Хмельницької області за адресою: м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1, зал № 309.

6. Зобов'язати державного реєстратора юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань Шепетівської районної державної адміністрації надати чинну станом на 20 серпня 2018 року копію статуту ТОВ "Городище - Агро".

7. Встановити відповідачу строк до 19.11.2018р. для подання відзиву на позов із урахуванням вимог ст. 165 ГПК України, направлення копії відзиву та доданих документів іншим учасникам справи відповідно до ст. 178 ГПК України та подання доказів направлення суду.

8. Встановити позивачу строк до 26.11.2018р. для подання відповіді на відзив з урахуванням вимог ст. 166 ГПК України, направлення відповіді на відзив іншим учасникам справи, подання доказів направлення суду, надіслати третім особам копію позовної заяви, докази надіслання подати суду.

9. Роз'яснити учасникам справи, що:

- докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подала, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї;

- копії доказів, що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи; суд не бере до уваги докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними;

- докази, які раніше не додані до позовної заяви чи відзиву на неї, якщо інше не передбачено ГПК України, подаються через канцелярію суду або в судовому засіданні з клопотанням про їх приєднання до матеріалів справи;

- клопотання про витребування доказів судом надається у строки, визначені в ч.ч. 2, 3 ст. 80, ст. 81 ГПК України;

- письмові докази відповідно до ч.2 ст.91 ГПК України подаються в оригіналі або належним чином засвідченій копії.

10. Викликати учасників справи в підготовче засідання.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://km.arbitr.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Ухвала підписана 08.11.2018р.

Суддя С.В. Гладій

Відрук. 5 прим.:

1 - до справи

2 - позивачу (м. Хмельницький, вул. Зарічанська,3/2, блок 5/2-1)(реком. з повід.)

3 - відповідачу 1 (30403, м. Шепетівка, Хмельницької обл., Старокостянтинівське шосе,31)(реком. з повід.)

4- відповідачу 2 (с. Мокіївці, Шепетівського р-ну, Хмельницької обл.)(реком. з повід.)

5- державному реєстратору юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань Шепетівської районної державної адміністрації (30400, м. Шепетівка, Хмельницької обл., вул. Нероїв Небесної Сотні,47) (реком. з повід)

Дата ухвалення рішення08.11.2018
Оприлюднено09.11.2018
Номер документу77688998
СудочинствоГосподарське
Сутьвідступлення права вимоги (цесії) від 20 серпня 2018 року, який укладений між ТОВ "ТД" Шепетівський цукор" та ТОВ "Городище - Агро

Судовий реєстр по справі —924/1027/18

Постанова від 13.05.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Петухов М.Г.

Ухвала від 06.05.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Петухов М.Г.

Ухвала від 12.04.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Петухов М.Г.

Ухвала від 12.04.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Петухов М.Г.

Рішення від 26.02.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладій С.В.

Ухвала від 14.02.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладій С.В.

Ухвала від 31.01.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладій С.В.

Ухвала від 16.01.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладій С.В.

Ухвала від 10.12.2018

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладій С.В.

Ухвала від 08.11.2018

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладій С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні