Ухвала
від 05.11.2018 по справі 371/463/17
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Апеляційне провадження: № 22-ц/824/1798/2018 Доповідач - Ратнікова В.М.

У х в а л а

м. Київ Справа № 371/463/17

05 листопада 2018 року Київський апеляційний суд у складі колегії суддів Судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді - Ратнікової В.М.

суддів - Борисової О.В.

- Левенця Б.Б.

вирішуючи питання про поновлення провадження у цивільній справі за апеляційною скаргою представника Приватного підприємства Коротищанське адвоката ОСОБА_2 на ухвалу Миронівського районного суду Київської області від 03 травня 2018 року про забезпечення позову у справі за позовом Регіонального ландшафтного парку Трахтемирів до Головного управління Держгеокадастру у Київській області, державного кадастрового реєстратора Головного управління Держгеокадастру у Київській області Юзика Олександра Михайловича, ОСОБА_5, треті особи - Департамент екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації, ОСОБА_6 про визнання незаконним наказу, скасування свідоцтва про право власності на земельну ділянку, -

в с т а н о в и л а:

Ухвалою Миронівського районного суду Київської області від 03 травня 2018 року заву представника позивача Регіонального ландшафтного парку Трахтемирів СіренкаОлександра Васильовича про забезпечення позову задоволено частково.

Накладено арешт на нерухоме майно у виді, земельної ділянки з кадастровим номером НОМЕР_1, призначеної для ведення особистого селянського господарства, розташованої в адміністративних межах Малобукринської сільської ради Миронівського району Київської області, належної до 09 листопада 2017 року ОСОБА_8 на підставі свідоцтва про право власності на земельну ділянку, номер запису про право в державному реєстрі прав 5214605, з 09 листопада 2017 року - ОСОБА_6 на підставі договору купівлі-продажу земельної ділянки, серія та номер 2163, виданого 09 листопада 2017 року приватним нотаріусом Броварського міського нотаріального округу Писаним В.Г., номер запису про право в державному реєстрі прав 23273728, який полягає у тимчасовому позбавленні права відчуження, розпорядження та користування такою земельною ділянкою.

Роз'яснено представнику позивача положення статті 159 ЦПК України, за якими у випадку закриття провадження у справі або залишення позовної заяви без розгляду з інших, ніж зазначені у частині першій статті 155 цього Кодексу підстав або у випадку ухвалення рішення суду щодо повної або часткової відмови у задоволенні позову відповідач або інша особа, чиї права або охоронювані інтереси порушені внаслідок вжиття заходів забезпечення позову, має право на відшкодування збитків, заподіяних забезпеченням позову, за рахунок особи, за заявою якої такі заходи забезпечення позову вживалися.

Не погоджуючись з такою ухвалою суду першої інстанції, представник Приватного підприємства Коритищанське адвокат ОСОБА_2, яке не учасником справи, проте вважає, що оскаржуваною ухвалою порушені його права та інтереси, подало апеляційну скаргу, в якій просило скасувати ухвалу Миронівського районного суду Київської області від 03 травня 2018 року, якою накладено арешт на нерухоме майно у виді земельної ділянки з кадастровим номером НОМЕР_1, призначеної для ведення особистого селянського господарства, розташованої в адміністративних межах Малобукринської сільської ради Миронівського району Київської області, який полягає у тимчасовому позбавленні права на відчуження, розпорядження та користування такою ділянкою в частині заборони користування такою земельною ділянкою.

20 липня 2018 року до Апеляційного суду Київської області виділені матеріали цивільної справи за апеляційною скаргою представника Приватного підприємства Коротищанське адвоката ОСОБА_2 на ухвалу Миронівського районного суду Київської області від 03 травня 2018 року про забезпечення позову у справі за позовом Регіонального ландшафтного парку Трахтемирів до Головного управління Держгеокадастру у Київській області, державного кадастрового реєстратора Головного управління Держгеокадастру у Київській області Юзика Олександра Михайловича, ОСОБА_5, треті особи - Департамент екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації, ОСОБА_6 про визнання незаконним наказу, скасування свідоцтва про право власності на земельну ділянку.

Ухвалою Апеляційного суду Київської області від 23 липня 2018 року було відкрито апеляційне провадження.

Указом Президента України від 29 грудня 2018 року №452/2017 про ліквідацію апеляційних судів та утворення апеляційних судів в апеляційних округах утворено Київський апеляційний суд в апеляційному окрузі, шляхом ліквідації Апеляційного суду міста Києва та Апеляційного суду Київської області.

Відповідно до статті 147 Закону України &qu'>;Про судоустрій і статус суддів&q?аї; суд, що ліквідується, припиняє здійснення правосуддя з дня опублікування в газеті &q? п;Голос України&q?пу; повідомлення голови новоутвореного суду про початок роботи новоутвореного суду.

03 жовтня 2018 року опубліковано в газеті &qu03;Голос України&quоп; № 185 повідомлення голови новоутвореного суду про початок роботи Київського апеляційного суду.

Матеріали цивільної справи передано до Київського апеляційного суду та згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 04.10.2018 вказаного суду визначено суддю-доповідача РатніковуВ.М., у складі колегії: Борисової О.В., Левенця Б.Б.

Ухвалою колегії суддів Київського апеляційного суду від 05 жовтня 2018 року апеляційну скаргу представника Приватного підприємства Коротищанське адвоката ОСОБА_2 на ухвалу Миронівського районного суду Київської області від 03 травня 2018 року про забезпечення позову прийнято до провадження та призначено до розгляду.

29 жовтня 2018 року та 01 листопада 2018 року представником позивача Регіонального ландшафтного парку Трахтемирів Сіренком ОлександромВасильовичем подано заяви про відвід колегії суддів Київського апеляційного суду Ратніковій В.М., Борисовій О.В., Левенцю Б.Б..

Ухвалою Київського апеляційного суду від 01 листопада 2018 року визнано відвід необґрунтованим, передано заяви представника позивача Регіонального ландшафтного парку Трахтемирів Сіренка Олександра Васильовича про відвід суддям Київського апеляційного судуРатніковій В.М., Борисовій О.В., Левенцю Б.Б., судді, який не входить до складу суду, що розглядає справу, визначається у порядку, встановленому ч.1 ст.33 ЦПК України та зупинено провадження в справі до вирішення питання про відвід.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу справи між суддями від 02 листопада 2018 року призначено суддю-доповідача Яворського М.А. для вирішення питання про відвід.

Ухвалою судді Київського апеляційного суду Яворським М.А. від 02 листопада 2018 року залишено без задоволення заяву Регіонального ландшафтного парку Трахтемирів , подану представником Сіренком ОлександромВасильовичем про відвід колегії суддів Київського апеляційного суду Ратніковій В.М., Борисовій О.В., Левенцю Б.Б. у справі за апеляційною скаргою Приватного підприємства Коротищанське на ухвалу Миронівського районного суду Київської області від 03 травня 2018 року за заявою представника позивача Регіонального ландшафтного парку Трахтемирів Сіренка Олександра Васильовича про забезпечення позову.

Відповідно до вимог ч.1 ст. 254 ЦПК України провадження в справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Оскільки обставини, що зумовлювали зупинення провадження усунуті, розглянуто питання щодо відводу суддям Київського апеляційного судуРатніковій В.М., Борисовій О.В., Левенцю Б.Б. та залишено без задоволення заяву представника позивача Регіонального ландшафтного парку Трахтемирів Сіренка Олександра Васильовича про відвід суддям Київського апеляційного судуРатніковій В.М., Борисовій О.В., Левенцю Б.Б., тому провадження в справі підлягає поновленню.

Керуючись ст. 254 ЦПК України, колегія суддів, -

у х в а л и л а :

Поновити провадження по справі №22-ц/824/1798/2018 за апеляційною скаргою представника Приватного підприємства Коротищанське адвоката ОСОБА_2 на ухвалу Миронівського районного суду Київської області від 03 травня 2018 року про забезпечення позову у справі за позовом Регіонального ландшафтного парку Трахтемирів до Головного управління Держгеокадастру у Київській області, державного кадастрового реєстратора Головного управління Держгеокадастру у Київській області Юзика Олександра Михайловича, ОСОБА_5, треті особи - Департамент екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації, ОСОБА_6 про визнання незаконним наказу, скасування свідоцтва про право власності на земельну ділянку.

Призначити справу до розгляду в приміщенні Київського апеляційного суду (вул. Солом'янська, 2-А, зал 1002) на 15 листопада 2018 року на 14 годину 50 хвилин.

Про дату, час та місце судового розгляду повідомити учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення та не підлягає оскарженню в касаційному порядку.

Головуючий: Судді:

СудКиївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення05.11.2018
Оприлюднено11.11.2018
Номер документу77719572
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —371/463/17

Постанова від 21.10.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Ухвала від 04.04.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Ухвала від 01.03.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Ухвала від 28.01.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Постанова від 12.12.2018

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 12.11.2018

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Постанова від 15.11.2018

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 05.11.2018

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 02.11.2018

Цивільне

Київський апеляційний суд

Яворський Микола Анатолійович

Ухвала від 01.11.2018

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні