Ухвала
від 15.11.2018 по справі
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

15 листопада 2018 року м. Полтава Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Гіглава О.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову, подану до відкриття провадження у справі, особи, які можуть отримати статус учасників справи: Диканський РВ ДВС ГТУЮ в Полтавській області, ДП "Сетам", ПАТ "Укрсоцбанк", -

В С Т А Н О В И В:

14 листопада 2018 року ОСОБА_1 звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду із заявою про забезпечення позову до відкриття провадження у справі, особи, які можуть отримати статус учасників справи: Диканський РВ ДВС ГТУЮ в Полтавській області, ДП "Сетам", ПАТ "Укрсоцбанк", шляхом:

- заборони ДП "Сетам", код ЄДРПОУ 39958500, що знаходиться за адресою: 01001, м.Київ, вул. Стрілецька, 4-6, проводити електронні торги щодо реалізації предмета іпотеки: житловий будинок номер 24 (двадцять чотири), загальною площею 152,8 кв.м., житловою площею 84,6 кв.м., з господарськими будівлями, що знаходяться за адресою: Полтавська область, Диканський район, с. Статсі, вул. Першотравнева;

- заборони вчиняти будь-які дії відносно житлового будинку номер 24 (двадцять чотири), загальною площею 152,8 кв.м., житловою площею 84,6 кв.м., з господарськими будівлями, що знаходяться за адресою: Полтавська область, Диканський район, с. Статсі, вул. Першотравнева, Диканському РВ ДВС ГТУЮ в Полтавській області, Полтавська область, Диканський район, смт Диканька, вул. Пушкіна, 6, ідентифікаційний код 34274765, до вирішення справи по суті.

Перевіряючи заяву про забезпечення позову на відповідність останньої вимогам статті 152 Кодексу адміністративного судочинства України судом встановлено таке.

Відповідно до частин першої та другої статті 152 Кодексу адміністративного судочинства України заява про забезпечення позову подається в письмовій формі і повинна містити:

1) найменування суду;

2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс ; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності; або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв'язку, офіційну електронну адресу або адресу електронної пошти ;

3) предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову;

4) захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності;

5) інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Якщо заява про забезпечення позову подається до відкриття провадження у справі , в такій заяві додатково зазначаються повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові) (для фізичних осіб) інших осіб, які можуть отримати статус учасника справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси , ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, а також відомі заявнику : реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб), за його наявності, або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв'язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти .

Ознайомившись із заявою про забезпечення позову, поданою ОСОБА_1 до відкриття провадження у справі, судом встановлено, що в порушення приписів вказаних норм у заяві відносно осіб, які можуть отримати статус учасника справи, не вказано поштових індексів, а також номерів засобів зв'язку, офіційної електронної адреси або адреси електронної пошти. При цьому, у заяві про забезпечення позову відсутні будь-які посилання заявника на те, що йому не відомі номери засобів зв'язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти осіб, які можуть отримати статус учасника справи.

Поряд з цим, у заяві про забезпечення позову, поданої до відкриття провадження у справі, заявником в порушення приписів частини першої статті 152 Кодексу адміністративного судочинства України не зазначено також предмету позову, який у відповідності до частини другої статті 153 Кодексу адміністративного судочинства України має бути поданий заявником протягом десяти днів з дня постановлення ухвали про забезпечення позову, що фактично позбавляє суд можливості встановити, що така позовна заява підлягатиме розгляду саме в порядку адміністративного, а не цивільного чи господарського судочинства.

Також, не зазначення заявником предмету позову, з яким він має намір звернутись до суду, позбавляє суд можливості при вирішенні питання щодо наявності чи відсутності підстав для забезпечення позову дотриматись вимог пункту 5 частини 3 статті 151 Кодексу адміністративного судочинства України в частині не допущення забезпечення позову шляхом зупинення дії рішення суб'єкта владних повноважень, яке не є предметом оскарження в адміністративній справі, або встановлення заборони або обов'язку вчиняти дії, що випливають з такого рішення.

У відповідності до вимог частини сьомої статті 154 Кодексу адміністративного судочинства України суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 152 цього Кодексу, повертає її заявнику без розгляду, про що постановляє ухвалу.

Оскільки заявником при оформленні заяви про забезпечення позову, поданої до відкриття провадження у справі, не дотримано вимог частин першої та другої статті 152 Кодексу адміністративного судочинства України, суд дійшов висновку про необхідність повернути таку заяву заявнику без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись статтями 152, 154, 248, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову, подану до відкриття провадження у справі, особи, які можуть отримати статус учасників справи: Диканський РВ ДВС ГТУЮ в Полтавській області, ДП "Сетам", ПАТ "Укрсоцбанк" - повернути заявнику без розгляду.

Відповідно до частини другої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Згідно зі статтею 295 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Підпунктом 15.5 пункту 15 Розділ VII "Перехідні положення" передбачено, що до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Суддя О.В. Гіглава

Дата ухвалення рішення15.11.2018
Оприлюднено16.11.2018
Номер документу77855423
СудочинствоАдміністративне
Сутьзабезпечення позову, подану до відкриття провадження у справі, особи, які можуть отримати статус учасників справи: Диканський РВ ДВС ГТУЮ в Полтавській області, ДП "Сетам", ПАТ "Укрсоцбанк

Судовий реєстр по справі —

Постанова від 24.04.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Маміна О. В.

Постанова від 17.04.2024

Господарське

Велика палата Верховного Суду

Ткач Ігор Васильович

Постанова від 18.04.2024

Адміністративне

Велика палата Верховного Суду

Усенко Євгенія Андріївна

Постанова від 11.04.2024

Адміністративне

Велика палата Верховного Суду

Усенко Євгенія Андріївна

Постанова від 11.04.2024

Адміністративне

Велика палата Верховного Суду

Усенко Євгенія Андріївна

Ухвала від 18.04.2024

Адміністративне

Велика палата Верховного Суду

Усенко Євгенія Андріївна

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Лідовець Руслан Анатолійович

Постанова від 24.04.2024

Адмінправопорушення

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Постанова від 23.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Шандра М. М.

Постанова від 23.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Шандра М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні