Ухвала
від 16.11.2018 по справі 160/8483/18
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

16 листопада 2018 року Справа 160/8483/18

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Лозицька І.О., розглянувши матеріали позовної заяви Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області до Селянського (Фермерського) господарства Мічуріна-Приватне про часткове зупинення виробництва (виготовлення), реалізацію продукції, виконання робіт, надання послуг,-

ВСТАНОВИВ:

13.11.2018 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду звернулась Державна екологічна інспекція у Дніпропетровській області з позовом до Селянського (Фермерського) господарства Мічуріна-Приватне , в якому просить суд:

- частково зупинити виробництво (виготовлення), реалізацію продукції, виконання робіт, надання послуг, під час якого здійснюється експлуатація джерел утворення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, а саме: зерносклади - 3 од., транспортер зерна пересувний - 1 од., зерноочисна машина БЦС-50 - 1 од. (обладнана ГОУ), сушарка (працює на газу), приміщення гаража - 1 од., пункт заправки техніки на 4 пістолета, заглиблені ємності для зберігання палива - 4 од., місце тимчасового зберігання рідких добрив (цистерни по 10 куб.м - 3 од.) Селянським (Фермерським) господарством Мічуріна-Приватне (місцезнаходження: пров. Лісний, 2а, смт. Васильківка, Васильківський район, Дніпропетровська область, 52600, код ЄДРПОУ - 31188988) до повного усунення порушень.

Суд зазначає, що відповідно до ч. 1 ст. 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи:

1) подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність;

2) має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником);

3) відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу;

4) належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності;

5) позов подано у строк, установлений законом (якщо позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними);

6) немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Відтак,вивчивши позовну заявуДержавної екологічної інспекції у Дніпропетровській області (далі - ДЕІ у Дніпропетровській області, позивач), суд приходить до висновку про те, що адміністративний позов подано з порушенням вимог, встановлених ст. ст. 160, 161 КАС України, а саме: п. 8 ч. 5 ст. 160, ч. 1, ч. 3, ч. 4 ст. 161 КАС України.

Суд зазначає, що в матеріалах позовної заяви міститься копія виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців серії №123251, відповідно до якої зазначаються відомості про Селянське (Фермерське)господарство Мічуріна-Приватне (код ЄДРПОУ - 31188988). Проте,в переліку додатків до позовної заяви така виписка не значиться. Крім того, копія вказаної виписки не засвідчена належним чином, як того вимагають положення ч. 1, ч. 4 ст. 161 КАС України.

Відповідно до п. 8 ч. 5 ст. 160 КАС України, в позовній заяві зазначається, зокрема, перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви.

Відповідно до ч. 1 ст. 161 КАС України, до позовної заяви додаються її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи.

Згідно з ч. 4 ст.161 КАС України, позивач зобов'язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Однак, додані до позовної заяви копії документів частково не засвідчені належним чином, зокрема додані до клопотання про звільнення від сплати судового збору копія довідки від 13.11.2013 року №04-08/2386 та кошторис на 2018 рік. Крім того, у тексті позовної заяви відсутнє посилання на надання в подальшому суду оригіналів цих документів.

Належність засвідчення копій передбаченаНаціональним стандартом України Державної уніфікованої системи документації Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлювання документів ДСТУ 4163-2003 затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 07.04.2003р. №55, а саме, що цей стандарт поширюється на організаційно-розпорядчі документи: постанови, розпорядження, накази, положення, рішення, протоколи, акти листи тощо, створювані в результаті діяльності: органів державної влади України,органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій та їх об'єднань усіх форм власності. Цей стандарт установлює: склад реквізитів документів; вимоги до змісту і розташування реквізитів документів; вимоги до бланків та оформлювання документів; вимоги до документів, що їх виготовляють за допомогою друкувальних засобів.

Згідно з п.5.27 вказаної системи передбачено, що відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів Згідно з оригіналом , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії.

Тому суд зазначає, що позивачу необхідно надати суду виправлену позовну заяву із зазначенням у переліку додатків копії виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців серії №123251, відповідно до якої зазначаються відомості про Селянське (Фермерське) господарство Мічуріна-Приватне (код ЄДРПОУ - 31188988), а також належним чином завірені копії вказаної виписки, та доданих до клопотання про звільнення від сплати судового збору копій довідки Управління державної казначейської служби України у Жовтневому районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області від 13.11.2013 року №04-08/2386, кошторису на 2018 рік Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області.

Також, відповідно до ст. 4 Закону України Про судовий збір , за подання до адміністративного суду суб'єктом владних повноважень адміністративного позову немайнового характеру ставка судового збору становить 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а саме 1762,00 грн.

Суд зазначає, що ухвалою суду від 16.11.2018 року було відмовлено у задоволенні клопотання про звільнення від сплати судового збору. Тому, ДЕІ у Дніпропетровській області, має сплатити судовий збір за подання адміністративного позову немайнового характеру у розмірі1762,00 грн.

Таким чином, недоліки позовної заяви у цій частині можуть бути усунені шляхом надання документу про сплату судового збору (квитанції установи банку або відділення зв'язку, які прийняли платіж або платіжне доручення, підписане уповноваженою посадовою особою банку і скріплене печаткою установи банку з відміткою про дату виконання платіжного доручення) за подання адміністративного позову немайнового характеру, у відповідності до Закону України Про судовий збір у розмірі 1762 грн. за наступними розрахунковими реквізитами для перерахування судового збору: отримувач коштів: УДКСУ у Чечелівському районі м.Дніпра, код ЄДРПОУ отримувача - 37989253, банк отримувача - ГУ ДКСУ у Дніпропетровській області, МФО: 805012, рахунок отримувача - №34316206084014, код класифікації доходів бюджету - 22030101.

Призначення платежу: *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Дніпропетровський окружний адміністративний суд (назва суду, де розглядається справа).

Тому позивачу при поданні заяви про усунення недоліків необхідно врахувати норми ст. 160, ст. 161 КАС України.

Визначені недоліки позовної заяви неможливо усунути в ході судового розгляду адміністративної справи.

За таких обставин, суд вважає за необхідне, на підставі ч. 1 ст. 169 КАС України позовну заяву залишити без руху із наданням позивачу десятиденного строку для усунення зазначених в ухвалі недоліків.

Керуючись статтями 160, 161, 169, 171, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Позовну заявуДержавної екологічної інспекції у Дніпропетровській області до Селянського (Фермерського) господарства Мічуріна-Приватне про часткове зупинення виробництва (виготовлення), реалізацію продукції, виконання робіт, надання послуг - залишити без руху.

Встановити позивачу десятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Визначені недоліки позовної заяви позивачу усунути шляхом надання суду:

- виправленої позовної заяви із зазначенням у переліку додатків копії виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців серії №123251, відповідно до якої зазначаються відомості про Селянське (Фермерське) господарство Мічуріна-Приватне (код ЄДРПОУ - 31188988);

- належним чином завіреної копії виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців серії №123251, відповідно до якої, зазначаються відомості про Селянське (Фермерське) господарство Мічуріна-Приватне (код ЄДРПОУ - 31188988);

- належним чином завіреної копії доданих до клопотання про звільнення від сплати судового збору копій довідки Управління державної казначейської служби України у Жовтневому районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області від 13.11.2013 року №04-08/2386, кошторису на 2018 рік Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області;

- оригіналу документа про сплату судового збору у розмірі 1762,00 грн.за подання до адміністративного суду позовної заяви немайнового характеру за наступними реквізитами:

Отримувач коштів: УК у Чечелівському районі м. Дніпра;

Код ЄДРПОУ (отримувача): 37989253;

Рахунок отримувача: 34316206084014 за кодом бюджетної класифікації доходів: 22030101;

Банк отримувача: Казначейство України;

МФО: 899998.

Суд роз'яснює позивачу, що у випадку, якщо недоліки позовної заяви не будуть усунені у зазначений строк, позовна заява буде вважатися неподаною та повернута. Залишення позовної заяви без руху не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.О. Лозицька

Дата ухвалення рішення16.11.2018
Оприлюднено22.11.2018
Номер документу77988544
СудочинствоАдміністративне
Сутьчасткове зупинення виробництва (виготовлення), реалізацію продукції, виконання робіт, надання послуг

Судовий реєстр по справі —160/8483/18

Ухвала від 08.01.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Лозицька Ірина Олександрівна

Ухвала від 04.12.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Лозицька Ірина Олександрівна

Ухвала від 16.11.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Лозицька Ірина Олександрівна

Ухвала від 16.11.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Лозицька Ірина Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні