Ухвала
від 04.12.2018 по справі 160/8483/18
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

04 грудня 2018 року Справа № 160/8483/18

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Лозицька І.О., розглянувши клопотання Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області про продовження строку для усунення недоліків позовної заяви Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області до Селянського (Фермерського) господарства Мічуріна-Приватне про часткове зупинення виробництва (виготовлення), реалізацію продукції, виконання робіт, надання послуг, -

ВСТАНОВИВ :

13.11.2018 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду звернулась Державна екологічна інспекція у Дніпропетровській області з позовом до Селянського (Фермерського) господарства Мічуріна-Приватне , в якому просить суд:

- частково зупинити виробництво (виготовлення), реалізацію продукції, виконання робіт, надання послуг, під час якого здійснюється експлуатація джерел утворення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, а саме: зерносклади - 3 од., транспортер зерна пересувний - 1 од., зерноочисна машина БЦС-50 - 1 од. (обладнана ГОУ), сушарка (працює на газу), приміщення гаража - 1 од., пункт заправки техніки на 4 пістолета, заглиблені ємності для зберігання палива - 4 од., місце тимчасового зберігання рідких добрив (цистерни по 10 куб.м - 3 од.) Селянським (Фермерським) господарством Мічуріна-Приватне (місцезнаходження: пров. Лісний, 2а, смт. Васильківка, Васильківський район, Дніпропетровська область, 52600, код ЄДРПОУ - 31188988) до повного усунення порушень.

Ухвалою суду від 16.11.2018 року позовну заяву Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області було залишено без руху та надано позивачу десятиденний строк для усунення недоліків, який обліковується з дня отримання цієї ухвали, тобто з 22.11.2018 року, що підтверджується відміткою на копії супровідного листа, шляхом надання суду:

- виправленої позовної заяви із зазначенням у переліку додатків копії виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців серії №123251, відповідно до якої зазначаються відомості про Селянське (Фермерське) господарство Мічуріна-Приватне (код ЄДРПОУ - 31188988);

- належним чином завіреної копії виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців серії №123251, відповідно до якої зазначаються відомості про Селянське (Фермерське) господарство Мічуріна-Приватне (код ЄДРПОУ - 31188988);

- належним чином завіреної копії доданих до клопотання про звільнення від сплати судового збору копій довідки Управління державної казначейської служби України у Жовтневому районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області від 13.11.2013 року №04-08/2386, кошторису на 2018 рік Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області;

- оригіналу документа про сплату судового збору у розмірі 1762,00 грн. за подання до адміністративного суду позовної заяви немайнового характеру.

03.12.2018 року від представника Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області (далі - ДЕІ у Дніпропетровській області, інспекція, позивач) надійшло клопотання про продовження строку для усунення недоліків позовної заяви, встановленого ухвалою суду від 16.11.2018 року, якою позовну заяву Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області було залишено без руху.

В обґрунтування свого клопотання позивач, посилаючись на п. 13 глави 3 Положення про Державну екологічну інспекцію в Автономній республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, зазначив, що ДЕІ у Дніпропетровській області утримується за рахунок державного бюджету. Внаслідок недостатності коштів на рахунку інспекції за відповідним кодом бюджетної класифікації видатків, здійснення платежів відновиться після отримання відповідних асигнувань. При цьому позивач зазначив, що здійснення платежів відбуватиметься в грудні 2018 року.

З урахуванням цього та у зв'язку з неможливістю перерахування коштів на сплату судового збору станом на день подання цього клопотання, позивач в порядку ст. 121 КАС України просить суд продовжити строк, встановлений ухвалою суду від 16.11.2018 року.

Суд, вивчивши доводи позивача, зазначені ним у клопотанні, повторно розглянувши матеріали позовної заяви Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області, приходить до висновку, що позивач не усунув недоліків позовної заяви. Зокрема, в частині вимог щодо сплати судового збору ухвалу суду від 16.11.2018 року позивач не має можливості виконати у встановлений судом строк, бо, за його поясненнями, на рахунках ДЕІ у Дніпропетровській області недостатньо коштів, а здійснення платежів за відповідним кодом бюджетної класифікації видатків відновиться після отримання відповідних асигнувань, та здійснення платежів відбуватиметься в грудні 2018 року.

Так, відповідно до ч. 1, ч. 5, ч. 6 ст. 120 КАС України, перебіг процесуального строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов'язано його початок.

Останнім днем строку, який закінчується вказівкою на певний день, вважається цей день.

Якщо закінчення строку припадає на вихідний, святковий чи інший неробочий день, останнім днем строку є перший після нього робочий день.

Відповідно до ч. 2 ст. 121 КАС України, встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом, зокрема, за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку.

Відповідно до ч. 2 ст. 169 КАС України, в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Окрім того, суд повторно зазначає, що позивачу при поданні заяви про усунення недоліків необхідно врахувати норми ст. 160, ст. 161 КАС України.

За таких обставин, суд вважає обґрунтованими доводи позивача щодо тимчасової неможливості усунути недоліки позовної заяви, тому приходить до висновку про необхідність продовжити ДЕІ у Дніпропетровській області строк для усунення недоліків позовної заяви, встановлений в ухвалі суду від 16.11.2018 року, якою позовну заяву інспекції було залишено без руху.

Керуючись статтями 120, 121, 160, 161, 169, 171, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області про продовження строку для усунення недоліків позовної заяви Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області до Селянського (Фермерського) господарства Мічуріна-Приватне про часткове зупинення виробництва (виготовлення), реалізацію продукції, виконання робіт, надання послуг - задовольнити.

Продовжити Державній екологічній інспекції у Дніпропетровській області встановлений ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 16.11.2018 року строк для усунення недоліків позовної заяви Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області до Селянського (Фермерського) господарства Мічуріна-Приватне про часткове зупинення виробництва (виготовлення), реалізацію продукції, виконання робіт, надання послуг, але не більше ніж на десять робочих днів.

Продовжений строк для усунення недоліків рахувати з дня отримання ухвали про продовження строку для усунення недоліків позовної заяви, зазначених в ухвалі Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 16.11.2018 року.

Суд роз'яснює позивачу, що у випадку, якщо недоліки позовної заяви не будуть усунені у зазначений строк, позовна заява буде вважатися неподаною та повернута. Залишення позовної заяви без руху не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.О. Лозицька

Дата ухвалення рішення04.12.2018
Оприлюднено05.12.2018
Номер документу78284804
СудочинствоАдміністративне
Сутьчасткове зупинення виробництва (виготовлення), реалізацію продукції, виконання робіт, надання послуг

Судовий реєстр по справі —160/8483/18

Ухвала від 08.01.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Лозицька Ірина Олександрівна

Ухвала від 04.12.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Лозицька Ірина Олександрівна

Ухвала від 16.11.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Лозицька Ірина Олександрівна

Ухвала від 16.11.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Лозицька Ірина Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні