Ухвала
від 13.11.2018 по справі 766/12380/18
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/12380/18

н/п 1-кс/766/15119/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.11.2018 року слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання сторони кримінального провадження №32018230000000069 старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі майора податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення, -

В С Т А Н О В И В:

В провадження слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , надійшло клопотання сторони кримінального провадження №32018230000000069 старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі майора податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), асаме:договорів,укладених зТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »(код НОМЕР_2 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »(код НОМЕР_3 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »(код НОМЕР_4 )та іншимипідрядними (субпідрядними)організаціями,а такождовіреностей (доручень,субпідряду),видаткових ТТНі податковихнакладних,актів прийманнявиконаних робіт,довідок провартість виконанихробіт,підсумкових відомостейресурсів,платіжних доручень,векселів,гарантійних листівта іншихдокументів,які свідчатьпро фінансово господарськівзаємовідносини з приводу постачання сонячних панелей та будівництва сонячних електростанцій у період 2017 2018 рр., а також належним чином завірені копії дозвільних документів щодо вироблення електроенергії (та документів, що слугували підставою для їх видачі) за «зеленим тарифом»: бізнес-план, договори на оренду земельних ділянок, проектна документація, ліцензії виробника електроенергії, експертизи, договір на продаж електроенергії, документи про затвердження зеленого тарифу та інші дозвільні документи, та їх вилучення.

Мотивуючи клопотання, слідчий вказує, що в слідчому управлінні ФР ГУ ДФС у Херсонській області розслідується кримінальне провадження №32018230000000069, відомості про яке 15.06.2018 внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за фактом ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ) за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » у період 2017 2018 рр. імпортовано сонячні батареї.

В ході проведення аналізу цін товарів імпортованих на митну територію України підприємством ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), проаналізувавши мережу інтернет встановлено сайт компанії нерезидента " ІНФОРМАЦІЯ_5 ", яка є постачальником сонячних панелей ІНФОРМАЦІЯ_6 на адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », а саме: ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Аналізом цін встановлено, що компанія " ІНФОРМАЦІЯ_5 " здійснює реалізацію сонячних панелей SOLAR MODULE за мінімальними цінами 0,295 Євро та 0,328 Євро за 1 Вт панелей.

Враховуючи викладене, проаналізувавши ВМД подані підприємством ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за період 2017-2018 років встановлено, що імпортовано сонячних панелей загальною потужністю 3581760 Вт. У розрахунку з мінімальної ціни 0,295 Євро за 1 Вт митна вартість становить 34 158 028,38 грн., відповідно сума податку на додану вартість становить 6 831 605,68 грн.

Фактично вартість задекларованих в ВМД сонячних панелей становить 13442595,6 грн., з якої сплачено ПДВ в сумі 2847857 грн.

Таким чином сума ухилення від сплати ПДВ при заниженні митної вартості становить 3 844 986,13 грн.

Досудовим розслідуванням встановлено, що за ланцюгом руху ПДВ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » нібито здійснило реалізацію сонячних панелей в адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », а останнє сформувало податковий кредит в адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ) у вигляді «виконання монтажних робіт» на суму 2,3 млн.грн., які в подальшому було виконано ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ). В свою чергу відповідно до свідчень керівника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ОСОБА_4 встановлено, що всі сонячні панелі, які було придбано ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » реалізовано у вигляді «послуги з монтажних робіт» (залучено в якості субпідрядника) на електростанцію «Миролюбівка», яка збудована на земельній ділянці, що використовується для будівництва на підставі договору оренди землі між ІНФОРМАЦІЯ_8 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) б/н від 20.12.2017 року. Кадастровий номер ділянки 6520385800:07:001:0094. Генеральним підрядником виступає ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ).

У зв`яку з встановленням фактичного місцезнаходження імпортованих ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » сонячних панелей виникла необхідність у вилучені оригіналів документів, що свідчать про придбання сонячних панелей та будівництва сонячної електростанції

Крім того, необхідність виїмки вищевказаних документів обґрунтовується призначенням відповідних судово-почеркознавчих та технічної експертизи вказаних документів, судово-економічної експертизи, в ході проведення яких мають бути досліджені їх оригінали. Іншим способом, ніж вилучити зазначені вище документи, неможливо забезпечити їх дослідження під час проведення судових експертиз та відповідних слідчих (розшукових) дій.

Посилаючись на вищевикладені обставини, слідчий просить клопотання задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи, з огляду на наявність достатніх підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення таких документів.

В судове засідання слідчий не з`явився, надав до суду заяву, зі змісту якої вбачається, що клопотання підтримує в повному обсязі та просить розглянути клопотання за його відсутності, додаткових пояснень до клопотання не має.

Обґрунтовуючи внесене клопотання слідчий зазначив, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що речі і документи, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), мають суттєве значення для всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин зазначеного кримінального провадження.

Відповідно до ч. 6 ст.163КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи доводи клопотання слідчого, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню частково, в частині надання тимчасового доступу до речей і документів, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), асаме:договорів,укладених зТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »(код НОМЕР_2 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »(код НОМЕР_3 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »(код НОМЕР_4 ),а такождовіреностей (доручень,субпідряду),видаткових ТТНі податковихнакладних,актів прийманнявиконаних робіт,довідок провартість виконанихробіт,підсумкових відомостейресурсів,платіжних доручень,векселів,гарантійних листів,які свідчатьпро фінансово господарськівзаємовідносини з приводупостачання сонячнихпанелей табудівництва сонячнихелектростанцій уперіод 2017 2018рр.,а такожналежним чиномзавірені копіїдозвільних документівщодо виробленняелектроенергії (тадокументів,що слугувалипідставою дляїх видачі)за «зеленимтарифом»:бізнес-план,договори наоренду земельнихділянок,проектна документація,ліцензії виробникаелектроенергії,експертизи,договір напродаж електроенергії,документи прозатвердження зеленоготарифу,та їхвилучення,оскільки єдостатні підставивважати,що вказаніречі тадокументи маютьсуттєве значеннядля встановленняважливих обставину кримінальномупровадженні,а іншимиспособами їхдовести неможливо,однак вчастині наданнятимчасового доступудо договорів,укладених зіншими підрядними(субпідрядними)організаціями,інших документів,які свідчатьпро фінансово господарськівзаємовідносини з приводу постачання сонячних панелей та будівництва сонячних електростанцій у період 2017 2018 рр. та інших дозвільних документів, клопотання задоволенню не підлягає, оскільки слідчим в цій частині клопотання не конкретизоване.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 131, 132, 159-166 КПК України слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити частково.

Надати стороні кримінального провадження №32018230000000069 старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі майору податкової міліції ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), асаме:договорів,укладених зТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »(код НОМЕР_2 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »(код НОМЕР_3 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »(код НОМЕР_4 ),а такождовіреностей (доручень,субпідряду),видаткових ТТНі податковихнакладних,актів прийманнявиконаних робіт,довідок провартість виконанихробіт,підсумкових відомостейресурсів,платіжних доручень,векселів,гарантійних листів,які свідчатьпро фінансово господарськівзаємовідносини з приводу постачання сонячних панелей та будівництва сонячних електростанцій у період 2017 2018 рр., а також належним чином завірені копії дозвільних документів щодо вироблення електроенергії (та документів, що слугували підставою для їх видачі) за «зеленим тарифом»: бізнес-план, договори на оренду земельних ділянок, проектна документація, ліцензії виробника електроенергії, експертизи, договір на продаж електроенергії, документи про затвердження зеленого тарифу, та можливість їх вилучення.

В іншій частині клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.11.2018
Оприлюднено09.06.2023
Номер документу78003895
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —766/12380/18

Ухвала від 13.11.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 13.11.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 13.11.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 01.11.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 30.10.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 30.10.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 30.10.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 23.10.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 23.10.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 23.10.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні