Ухвала
від 27.11.2018 по справі 199/5543/18
АМУР-НИЖНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 199/5543/18

(1-в/199/232/18)

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 листопада 2018 року місто Дніпро

Амур-Нижньодніпровський районний суд міста Дніпропетровська у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду подання начальника Новокодацького РВ філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_3 про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу стосовно засудженого ОСОБА_4 ,

за відсутності учасників процесу, про час і місце розгляду подання сповіщених належним чином, -

ВСТАНОВИВ:

Амур-Нижньодніпровським районним судом міста Дніпропетровська від 09 серпня 2018 року, затверджена угода про визнання винуватості, укладена 08 серпня 2018 року між прокурором другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_5 та ОСОБА_4 . За даним вироком, ОСОБА_6 визнано винуватим у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України, та призначено йому узгоджене сторонами покарання у вигляді штрафу в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 8500 (вісім тисяч п`ятсот) гривень.

Наразі, з посиланням на норми частини 3 статті 26 КВК України, начальник Новокодацького РВ філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_3 у поданні порушує питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу стосовно засудженого ОСОБА_4 .

Суд, дослідивши матеріали подання , приходить до висновку про відсутність правових підстав для задоволення подання начальника Новокодацького РВ філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_3 про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу стосовно засудженого ОСОБА_4 , виходячи з наступного.

Відповідно до вимог ст. 476КПК України,у разі невиконання угоди про примирення або про визнання винуватості потерпілий чи прокурор відповідно мають право звернутися до суду, який затвердив таку угоду, з клопотанням про скасування вироку. Клопотання про скасування вироку, яким затверджена угода, може бути подано протягом встановлених законом строків давності притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення відповідного кримінального правопорушення. Клопотання про скасування вироку, яким затверджена угода, розглядається в судовому засіданні за участю сторін угоди з повідомленням інших учасників судового провадження. Відсутність інших учасників судового провадження не є перешкодою для судового розгляду. Суд своєюухвалою скасовуєвирок,яким затвердженаугода,якщо особа,яка звернуласяз відповіднимклопотанням,доведе,що засудженийне виконавумови угоди.Наслідком скасуваннявироку єпризначення судовогорозгляду взагальному порядкуабо направленняматеріалів провадженнядля завершеннядосудового розслідуванняв загальномупорядку,якщо угодабула ініційованана стадіїдосудового розслідування. Ухвала проскасування вироку,яким булазатверджена угода,або провідмову ускасуванні вирокуможе бутиоскаржена вапеляційному порядку. Умисне невиконання угоди є підставою для притягнення особи до відповідальності, встановленої законом.

Так, за змістом вироку Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська від 09.08.2018 встановлено, що суд при вирішенні питання щодо можливості затвердження угоди між прокурором другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_5 та ОСОБА_4 , виходив з того, що з угода про визнання винуватості відповідала вимогам ст. 472 КПК України, та містила наслідки невиконання угоди визначені ст. 476 КПК України, із якими сторони угоди погодилися.

Таким чином, у даному випадку діє спеціальна норма права ст. 476 КПК України, яка найбільшою мірою відображає спеціфику наслідків невиконання угоди, підстави для притягнення особи до відповідальності та виключає можливість застосування частини 3 статті 26 КВК України.

Керуючись ст.ст. 476, 537, 539 КПК України суд,-

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні подання начальника Новокодацького РВ філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області ОСОБА_3 про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу стосовно засудженого ОСОБА_4 відмовити.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Дніпровського апеляційного суду через Амур-Нижньодніпровський районний суд міста Дніпропетровська протягом семи днів з дня її оголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення зазначеного строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію ухвали суду.

Суддя: ОСОБА_7

27.11.2018

Дата ухвалення рішення27.11.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78118273
СудочинствоКримінальне
Сутьчас і місце розгляду подання сповіщених належним чином

Судовий реєстр по справі —199/5543/18

Ухвала від 11.11.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Могильний Олег Павлович

Ухвала від 07.10.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Могильний Олег Павлович

Ухвала від 13.09.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Могильний Олег Павлович

Ухвала від 16.08.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Коваленко В. Д.

Постанова від 17.07.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Могильний Олег Павлович

Ухвала від 01.03.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Могильний Олег Павлович

Ухвала від 02.01.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Могильний Олег Павлович

Ухвала від 02.01.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Могильний Олег Павлович

Ухвала від 29.11.2018

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Іванова А. П.

Ухвала від 27.11.2018

Кримінальне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Щербина-Почтовик І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні