Ухвала
від 26.10.2018 по справі 752/22291/18
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/22291/18

Провадження №: 1-кс/752/9434/18

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей та документів

26.10.2018 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва подане в рамках кримінального провадження № 12018100000000971 від 09.10.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365-2 КК України, клопотання слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської діяльності слідчого управління ГУ Національної поліції в місті Києві ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів,-

встановив:

до слідчогосудді Голосіївськогорайонного судум.Києва надійшлоклопотання слідчоговідділу розслідуваннязлочинів усфері господарськоїдіяльності слідчогоуправління ГУНаціональної поліціїв містіКиєві ОСОБА_3 ,за погодженняміз прокуроромвідділу прокуратуриміста Києва ОСОБА_4 ,про тимчасовийдоступ доречей тадокументів,які перебуваютьу володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ,розташованого в АДРЕСА_1 ,а самедо належнимчином завіренихскріншотів сканкопій документів, на підставі яких, було проведено державну реєстрацію, відомості виконаних дій, а також пошукових запитів, в період з 01.01.2018 по 10.08.2018 щодо об`єкту нерухомого майна: нежитловий будинок за адресою: АДРЕСА_2 , загальною площею 3802,3 кв.м., який було зареєстровано 09.08.2018 державним реєстратором ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_5 за ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ).

Документи, що слугували підставою для отримання сертифікатів (ключів) доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно державним реєстратором ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_5 , та iP-адреси з яких були виконані дії.

Слідчий ОСОБА_3 надав заяву про розгляд клопотання за його відсутності, просив клопотання задовольнити з викладених підстав.

Також, у клопотанні просив дане клопотання розглядати без участі особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, на підставі ч.2 ст.163 КПК України.

У зв`язку з неприбуттям у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі та на підставі ч.4 ст.107 КПК України фіксування кримінального провадження в суді за допомогою технічних засобів не здійснюється.

Перевіривши клопотання та матеріали, якими воно обґрунтовується приходжу до наступних висновків.

Слідчим суддею встановлено, що слідчим управлінням ГУ Національної поліції в місті Києві здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні №12018100000000971 від 09.10.2018 за фактом зловживання своїми повноваженнями державним реєстратором ОСОБА_5 при вчинені реєстраційних дій з об`єктом нерухомості за адресою: АДРЕСА_2 , за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365-2 КК України.

Відповідно до ст. 159 КПК України встановлено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити з них їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно з ч. 1 ст. 160 КПК України, слідчий має право звернутися до слідчого суді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Із наданих слідчим документів вбачається, що 09.08.2018, о 13 год. 34 хв., державний реєстратор ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_5 , будучі особою яка надає публічні послуги в тому числі у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, керуючись злочинним умислом направленим на зловживання повноваженнями особи, яка надає публічні послуги з метою отримання неправомірної вигоди для іншої особи, діючи умисно, будучі достовірно обізнаною із положеннями Закону України «Про державну реєстрацію речових правна нерухоме майно та їх обтяжень», а також Порядком державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, згідно якими, забороняється проведення державної реєстрації прав на нерухоме майно у разі постановлення рішення суду про заборону вчинення таких дій та наявності обтяжень у державному реєстрі речових прав, при наявність в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно запису про заборону відчуження об`єкту нерухомого майна: нежитловий будинок за адресою: АДРЕСА_2 , загальною площею 3802,3 кв.м., вчинила дії з реєстрації прав власності на зазначений об`єкт нерухомого майна за ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ), чим спричинила настання тяжких наслідків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », правонаступником якого стало ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

При проведеннідосудового розслідуваннявиникла необхідністьдослідити інформацію,яка перебуваєу володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ,розташованого в АДРЕСА_1 ,а самескріншоти сканкопій документів, на підставі яких, було проведено державну реєстрацію, відомості виконаних дій, а також пошукових запитів, в період з 01.01.2018 по 10.08.2018 щодо об`єкту нерухомого майна:

- нежитловий будинок за адресою: АДРЕСА_2 , загальною площею 3802,3 кв.м., який було зареєстровано 09.08.2018 державним реєстратором ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_5 за ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ).

Також, в ході проведення досудового розслідування виникла необхідність дослідити документи, що слугували підставою для отримання сертифікатів (ключів) доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно державним реєстратором ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_5 .

Вказані документи мають важливе доказове значення у кримінальному провадженні, не становлять охоронювану законом таємницю та перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Слідчим в клопотанні доведено, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Дану інформацію неможливо отримати в інший спосіб та неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою інформації, яка знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Беручи до уваги викладене вище, та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення у кримінальному провадженні, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 131, 132, 159-166 КПК України, -

ухвалив:

клопотання задовольнити.

Надати слідчомуслідчого управлінняГУ Національноїполіції умісті Києві ОСОБА_3 ,тимчасовий доступдо речейта документів,які перебуваютьу володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ,розташованого в АДРЕСА_1 ,а самедо належнимчином завіренихскріншотів сканкопій документів в можливістю їх вилучення, на підставі яких, було проведено державну реєстрацію, відомості виконаних дій, а також пошукових запитів, в період з 01.01.2018 по 10.08.2018 щодо об`єкту нерухомого майна:

- нежитловий будинок за адресою: АДРЕСА_2 , загальною площею 3802,3 кв.м., який було зареєстровано 09.08.2018 державним реєстратором ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_5 за ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ).

Документи, що слугували підставою для отримання сертифікатів (ключів) доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно державним реєстратором ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_5 , та iP-адреси з яких були виконані дії.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення. Вона є обов`язковою для осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, а також для всіх фізичних та юридичних осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування, їх службових осіб, і підлягає виконанню на всій території України.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.10.2018
Оприлюднено02.03.2023

Судовий реєстр по справі —752/22291/18

Вирок від 18.12.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 23.11.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 23.11.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 26.10.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 26.10.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні