Ухвала
від 29.11.2018 по справі 620/3447/18
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про призначення справи за правилами загального позовного провадження

29 листопада 2018 року м. Чернігів Справа № 620/3447/18

Чернігівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючої судді Падій В.В.,

за участю секретаря Кондратенко О.В.,

представника позивача ОСОБА_1,

представника відповідача ОСОБА_2,

представника третьої особи ОСОБА_3,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) учасників справи, питання про призначення справи № 620/3447/18 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Північноукраїнська агропромислова компанія (адреса місцезнаходження: вул. Петренка, 14, с. Задеріївка, Ріпкинський район, Чернігівська область, 15020; адреса для листування: вул. Шевченка, 5, другий поверх, м. Чернігів, 14000, код ЄДРПОУ - 39131153) до Ріпкинської районної державної адміністрації Чернігівської області (вул. Святомиколаївська, 85, смт. Ріпки, Ріпкинський район, Чернігівська область, 15000, код ЄДРПОУ - 04061671), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю Придніпров'є (вул. Центральна, 17, с. Малинівка, Ріпкинський район, Чернігівська область, 15043, код ЄДРПОУ - 03796815) про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити певні дії до розгляду за правилами загального позовного провадження та залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача,

У С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю Північноукраїнська агропромислова компанія звернулось до суду з адміністративним позовом до Ріпкинської районної державної адміністрації Чернігівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю Придніпров'є про: визнання протиправною бездіяльності Ріпкинської районної державної адміністрації Чернігівської області щодо не розгляду у місячний термін заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Північноукраїнська агропромислова компанія від 23.02.2018 № 54 про надання дозволу на виготовлення технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) за рахунок невитребуваних часток (паїв) колишнього КСП Придніпров'є для передачі в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Любецької об'єднаної територіальної громади Ріпкинського району Чернігівської області; зобов'язання Ріпкинської районної державної адміністрації Чернігівської області розглянути заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Північноукраїнська агропромислова компанія від 23.02.2018 № 54 відповідно до вимог чинного законодавства.

У свою чергу, у судовому засіданні 29.11.2018 встановлено, що на даний час земельні ділянки, на які позивач просив Ріпкинську районну державну адміністрацію Чернігівської області надати дозвіл на виготовлення технічної документації, знаходяться в оренді у Приватного підприємства Ясна плюс .

Частиною 2 статті 49 КАС України встановлено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки.

З положень статті 49 КАС України випливає, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, підлягають залученню до участі у справі, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки.

За таких обставин суд дійшов висновку про наявність правових підстав для залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - Приватне підприємство Ясна плюс , оскільки рішення у справі може вплинути на права та обов'язки останнього, та призначення справи № 620/3447/18 до розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 49, 171, 173, 176, 179, 243, 248 КАС України, суд

У Х В А Л И В:

Провести розгляд справи № 620/3447/18 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Північноукраїнська агропромислова компанія до Ріпкинської районної державної адміністрації Чернігівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю Придніпров'є про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити певні дії за правилами загального позовного провадження.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача - Приватне підприємство Ясна плюс (вул. Шевченка, 5, с. Маньки, Ріпкинський район, Чернігівська область, 15043, код ЄДРПОУ - 37298752).

Призначити підготовче засідання на 18 грудня 2018 року на 10:00 год., яке буде проводитись одноособово суддею Падій В.В., у приміщенні Чернігівського окружного адміністративного суду за адресою: вул. Кирпоноса, 16, м. Чернігів, із повним фіксуванням судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Зобов'язати позивача протягом трьох днів надіслати на адресу залученої третьої особи копію позовної заяви і доданих до неї матеріалів та надати відповідні докази суду.

Зобов'язати відповідача протягом трьох днів надіслати на адресу залученої третьої особи копію відзиву і доданих до нього матеріалів та надати відповідні докази суду.

Встановити залученій третій особі для подання письмових пояснень щодо позову або відзиву - 5-денний строк з дня отримання позову та відзиву на позов.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо розгляду даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.cn.court.gov.ua/sud2570/.

Копію даної ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили в строк та порядку, передбачені статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України. Відповідно до пункту 5 частини 1 статті 294 Кодексу адміністративного судочинства України в апеляційному порядку може бути оскаржена ухвала про відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності.

Суддя В.В. Падій

СудЧернігівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.11.2018
Оприлюднено30.11.2018
Номер документу78189168
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —620/3447/18

Ухвала від 23.04.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

Ухвала від 25.03.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Губська Людмила Вікторівна

Ухвала від 21.02.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Губська Людмила Вікторівна

Ухвала від 17.01.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

Ухвала від 17.01.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

Ухвала від 16.01.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

Ухвала від 15.01.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Клопот С.Л.

Ухвала від 14.01.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

Ухвала від 20.12.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

Ухвала від 29.11.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні