Ухвала
від 20.12.2018 по справі 620/3447/18
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                                                                                

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про продовження процесуального строку

20 грудня 2018 року                     м. Чернігів                              Справа № 620/3447/18

Чернігівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючої судді                                                   Падій В.В.,

за участю секретаря                                                   Кондратенко О.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні, за правилами загального позовного провадження, клопотання представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача – Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Придніпров'є» про продовження строку підготовчого провадження у справі № 620/3447/18 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Північноукраїнська агропромислова компанія» до Ріпкинської районної державної адміністрації Чернігівської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача – Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Придніпров'є», Приватне підприємство «Ясна плюс» про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити певні дії,

У С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Північноукраїнська агропромислова компанія» звернулось до суду з адміністративним позовом до Ріпкинської районної державної адміністрації Чернігівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача – Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Придніпров'є» про: визнання протиправною бездіяльності Ріпкинської районної державної адміністрації Чернігівської області щодо не розгляду у місячний термін заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Північноукраїнська агропромислова компанія» від 23.02.2018 № 54 про надання дозволу на виготовлення технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) за рахунок невитребуваних часток (паїв) колишнього КСП «Придніпров'є» для передачі в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Любецької об'єднаної територіальної громади Ріпкинського району Чернігівської області; зобов'язання Ріпкинської районної державної адміністрації Чернігівської області розглянути заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Північноукраїнська агропромислова компанія» від 23.02.2018 № 54 відповідно до вимог чинного законодавства.

Ухвалою суду від 22.10.2018 відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) учасників справи.

Ухвалою суду від 29.11.2018 вирішено провести розгляд справи № 620/3447/18 за правилами загального позовного провадження.

18.12.2018 представником третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача – Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Придніпров'є» подано клопотання про продовження строку підготовчого провадження у справі № 620/3447/18 у зв'язку з тим, що 14.12.2018 на адресу товариства надійшла заява про зміну предмету позову та недостатністю часу для підготовки та подання до суду пояснень третьої особи.

У судове засідання учасники справи не з'явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, надіслали до суду заяви про розгляд справи без їх участі.

Судове засідання здійснювалося в порядку, передбаченому частиною 4 статті 229 КАС України.

Суд, дослідивши матеріали та обставини справи, дійшов висновку про можливість продовження строку підготовчого провадження з огляду на наступне.

Так, згідно з положеннями частини 1 статті 179 КАС України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Відповідно до частин 1, 2 статті 173 КАС України, підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі.

Відповідно до частини 4 статті 173 КАС України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

З огляду на подання позивачем 14.12.2018 заяви про зміну предмету позову, з метою належної підготовки справи до розгляду по суті та надання можливості учасникам справи подати до суду відзив або заяву про визнання позову, пояснення суд вважає обґрунтованим клопотання представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача – Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Придніпров'є» про продовження строку підготовчого провадження та задовольняє його.

Керуючись статтями 173, 180, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача – Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Придніпров'є» про продовження строку підготовчого провадження -задовольнити.

Строк підготовки справи № 620/3447/18 до розгляду по суті продовжити до 09 січня 2019 року до 10 год. 00 хв.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала суду набирає законної сили в строк та порядку, передбачені статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала суду окремо від рішення суду не оскаржується.

Суддя В.В. Падій

СудЧернігівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.12.2018
Оприлюднено22.12.2018
Номер документу78746112
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —620/3447/18

Ухвала від 23.04.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

Ухвала від 25.03.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Губська Людмила Вікторівна

Ухвала від 21.02.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Губська Людмила Вікторівна

Ухвала від 17.01.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

Ухвала від 17.01.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

Ухвала від 16.01.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

Ухвала від 15.01.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Клопот С.Л.

Ухвала від 14.01.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

Ухвала від 20.12.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

Ухвала від 29.11.2018

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Падій В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні