Ухвала
від 05.12.2018 по справі 2а-26321/09/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.2.3

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення без руху

05 грудня 2018 року СєвєродонецькСправа № 2а-26321/09/1270

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Басова Н.М., перевіривши матеріали заяви Новопсковського районного центру зайнятості про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі №2а-26321/09/1270 за позовом Краснодонського міськрайцентру зайнятості до товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Лугань" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків,

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява Новопсковського районного центру зайнятості про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі №2а-26321/09/1270 за позовом Краснодонського міськрайцентру зайнятості до товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Лугань" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків.

Відповідно до статті 376 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено. Заява про поновлення пропущеного строку подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції. Суд розглядає заяву про поновлення пропущеного строку в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до пп. 18.4 розділу VII Перехідні положення КАС України до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред'явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Згідно з ч.6 ст.7 КАС України у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права).

Оскільки ст.376 КАС України не врегульовані вимоги щодо форми та змісту заяви про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання у справі та статтями КАС України не визначено наслідків недодержання вимог заяви про видачу дубліката виконавчого листа, суд вважає за необхідне застосувати аналогію закону.

Відтак, виходячи із приписів ч.6 ст.7 КАС України щодо застосування судом закону за аналогією, вимоги до вказаної заяви визначаються загальними нормами, зокрема, статтею 160, 161 КАС України.

Перевіривши матеріали заяви Новопсковського районного центру зайнятості про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі №2а-26321/09/1270, судом встановлено, що вказана заява не відповідає встановленим вимогам та містить такі недоліки.

У відповідності до п. 2 ч. 5 ст. 160 КАС України визначено, що в позовній заяві зазначається повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв'язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

З матеріалів заяви встановлено, що заявником в заяві не зазначено ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України відповідача.

Крім того, відповідно до пп. 18.4 розділу VII Перехідних положень КАС України, зокрема, за видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Статтею 7 Закону України Про Державний бюджет України на 2018 рік передбачено, що з 1 січня 2018 року встановлено прожитковий мінімум для працездатних осіб в розмірі 1762,00 гривень.

З вищевикладеного вбачається, що заявнику необхідно сплатити судовий збір у розмірі 52,86 грн. (0,03 % від 1762,00 грн.).

Вказана сума судового збору повинна бути сплачена за наступними реквізитами:

отримувач коштів - УК у м.Сєвєродон./Луг.окр.адм.суд/22030101;

код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 37944909;

банк отримувача - Казначейство України (ЕАП);

код банку отримувача (МФО) - 899998;

рахунок отримувача - 34312206084029;

код класифікації доходів бюджету - 22030101;

призначення платежу - *;101; (код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті); судовий збір, за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Луганський окружний адміністративний суд.

Також заявником одночасно заявлено клопотання про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі №2а-26321/09/1270, при цьому зовсім не зазначено правових підстав та поважних причин щодо поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання.

Враховуючи викладене, заявнику необхідно привести заяву відповідно до вимог ст.ст.160,376 та пп. 18.4 розділу VII Перехідних положень КАС України.

Відповідно до частини першої статті 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Оскільки вищевказані обставини перешкоджають прийняттю заяви до розгляду, заява Новопсковського районного центру зайнятості про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі №2а-26321/09/1270 за позовом Краснодонського міськрайцентру зайнятості до товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Лугань" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків підлягає залишенню без руху з встановленням заявнику строку для усунення вказаних недоліків протягом 5 (п'яти) календарних днів з дня отримання копії даної ухвали суду.

Керуючись ст. ст. 7, 160,161, 376, 241, 255 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Заяву Новопсковського районного центру зайнятості про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі №2а-26321/09/1270 за позовом Краснодонського міськрайцентру зайнятості до товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Лугань" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків - залишити без руху.

Встановити Новопсковському районному центру зайнятості строк для усунення недоліків протягом 5 (п'яти) календарних днів з дня отримання копії даної ухвали шляхом надання заяви приведеної у відповідність до ст.ст.160, 376 та пп. 18.4 розділу VII Перехідних положень КАС України та платіжного доручення про сплату судового збору у розмірі 52,86 грн. на вказані реквізити.

У разі не виконання вимог ухвали суду, заява буде повернута заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.М. Басова

Дата ухвалення рішення05.12.2018
Оприлюднено06.12.2018
Номер документу78317069
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості зі сплати страхових внесків

Судовий реєстр по справі —2а-26321/09/1270

Ухвала від 21.12.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.М. Басова

Ухвала від 17.12.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.М. Басова

Ухвала від 05.12.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.М. Басова

Ухвала від 02.01.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 22.12.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 30.06.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 22.06.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 21.06.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 24.12.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 24.11.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Ковальова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні