Ухвала
від 14.03.2018 по справі 758/10575/17
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/10575/17

Категорія 47

У Х В А Л А

про судове доручення

14 березня 2018 року місто Київ

Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого - судді Ларіонової Н.М.,

при секретарі судового засідання Горбані О.В.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі районного суду в місті Києві матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до громадянина Франції ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до районного суду з позовом, в якому просить розірвати шлюб з громадянином Франції ОСОБА_2, зареєстрований 18.03.2015 р., від якого подружжя мають малолітню дочку ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Представник позивача до початку підготовчого засідання подав заяву про проведення підготовчого засідання за її відсутності, проти направлення судового доручення до компетентного органу Франції не заперечувала.

Вивчивши матеріали справи, суд дійшов таких висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 3 ЦПК України Цивільне судочинство здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", законів України, що визначають особливості розгляду окремих категорій справ, а також міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

Згідно із ст.498 ЦПК України у разі, якщо в процесі розгляду справи суду необхідно вручити документи, отримати докази, провести окремі процесуальні дії на території іншої держави, суд України може звернутися з відповідним судовим дорученням до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави (далі - іноземний суд) у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України.

Доручення суду України надсилається у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України, а якщо міжнародний договір не укладено - Міністерству юстиції України, яке надсилає доручення Міністерству закордонних справ України для передачі дипломатичними каналами.

Відповідно до ст.499 ЦПК України судове доручення про надання правової допомоги оформлюється українською мовою. До судового доручення додається засвідчений переклад офіційною мовою відповідної держави, якщо інше не встановлено міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України.

Провадження у справі відкрито ухвалою від 14 лютого 2018 р.

Вищевказана справа підсудна районному суду на підставі ст.28 ч.2 Цивільного процесуального кодексу України.

З матеріалів справи вбачається, що відповідач ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, є громадянином Французької Республіки, проживає на території Франції, а саме за адресою: АДРЕСА_1

Суд, у відповідності до Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах від 15 листопада 1965 року, вважає за необхідне направити до Компетентного органу Франції окреме доручення про проведення окремих процесуальних дій щодо вручення копії позовної заяви відповідачеві ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянину Французької Республіки, проживає на території Франції, а саме за адресою: АДРЕСА_1

Крім того, відповідно до пункту 8 частини 1 статті 252 Цивільного процесуального кодексу України, суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку звернення із судовим дорученням про надання правової допомоги, вручення виклику до суду чи інших документів до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави.

За таких обставин, провадження у справі необхідно зупинити до виконання компетентного органу Франції окремого доручення суду.

На підставі викладеного, керуючись п.9, 15.5 розділу ХІІІ Перехідні положення Цивільного процесуального кодексу України (2017 р.) ст.252, 258-260, 353, 354, 498, 499 Цивільного процесуального кодексу України, -

У Х В А Л И В:

Доручити компетентному органу Франції (Ministere de la Justice Direction de s Affaires Civileset du Sceau Bureau du droit de l'Union, du droit international prive etdel'entraide civile (BDIP) адреса: 13, Place Vendome 75042 Paris Cedex 01 в порядку судового доручення виконати такі процесуальні дії щодо відповідача у справі ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянин Французької Республіки, проживає на території Франції, а саме за адресою: АДРЕСА_1

1)вручити копію позовної заяви з доданими до неї документами відповідачу ОСОБА_2;

2)опитати відповідача ОСОБА_2 з таких питань:

-чи визнає відповідач позов ОСОБА_1 про розірвання шлюбу?;

-чи є у відповідача спір про місце проживання малолітньої дочки ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1?;

-чи є у відповідача спір про майно подружжя?;

-яким чином відповідач утримує свою малолітню дочку ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1?;

-чи не бажає відповідач надання строку на примирення з позивачем?

3) в разі заперечення проти позову запропонувати відповідачу подати письмовий відзив з посиланням на заперечення проти позову та докази, якими вони обґрунтовуються.

Підтвердження про вручення документів відповідачеві ОСОБА_2 направити до Подільського районного суду міста Києва за адресою: Україна, 04071, м.Київ, вул. Хорива, 21.

Зупинити провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до громадянина Франції ОСОБА_2 про розірвання шлюбу.

Ухвала в частині доручення виконання процесуальних дій апеляційному оскарженню не підлягає, в зв'язку з чим копія ухвали та необхідні матеріали підлягають направленню до компетентного органу Франції для виконання.

Ухвала суду в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва через Подільський районний суд міста Києва шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15 днів з дня отримання копії ухвали.

СуддяН. М. Ларіонова

Дата ухвалення рішення14.03.2018
Оприлюднено14.12.2018
Номер документу78532967
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання шлюбу

Судовий реєстр по справі —758/10575/17

Рішення від 11.11.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Рішення від 12.11.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 04.12.2019

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 04.12.2019

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 16.08.2019

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 23.11.2018

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 30.11.2018

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Рішення від 19.12.2018

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 14.03.2018

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 14.02.2018

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні