Ухвала
від 12.12.2018 по справі 350/1168/17
РОЖНЯТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 350/1168/17

Номер провадження 2/350/46/2018

У Х В А Л А

12 грудня 2018 року смт. Рожнятів

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

у складі: головуючого судді Пулика М.В.

секретаря судового засідання Стадник О.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву представника ОСОБА_1 адвоката ОСОБА_2 про залишення позову без розгляду,-

В С Т А Н О В И В :

У провадження Рожнятівського районного суду знаходиться цивільна справа за позовом заступника керівника Калуської місцевої прокурори в інтересах Рожнятівської центральної районної лікарні до ОСОБА_1 про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого .

06 грудня 2017 року представник відповідача подав суду заяву про залишення позову без розгляду.

Заяву мотивував тим, що позовну заяву від імені позивача - Рожнятівської ЦРЛ подано заступником керівника Калуської місцевої прокуратури, як особою, яка не має повноважень на ведення справи, оскільки прокурор звернувся до суду всупереч нормам частини третьої статті 23 Закону №1697-VI1. згідно якої прокурор здійснює представництво в суді законних інтересів держави у разі порушення або загрози порушення інтересів держави, якщо захист цих інтересів не здійснює або неналежним чином здійснює орган державної влади, орган місцевого самоврядування чи інший суб'єкт владних повноважень, до компетенції якого віднесені відповідні повноваження, а також у разі відсутності такого органу.

Проте в поданому цивільному позові заступником керівника Калуської місцевої прокуратури не наведено підстав, що підтверджують порушення або загрози порушення інтересів держави, а також неспроможність самостійного звернення Рожнятівської ЦРЛ, чи відповідного органу держави або органу місцевого самоврядування, чи іншого суб'єкта владних повноважень до компетенції якого віднесені відповідні повноваження до суду за захистом відповідних прав, свобод чи інтересів, чи про відсутність такого органу.

В судове засідання сторони не з'явилися.

Проаналізувавши матеріали заяви, дослідивши надані докази, суд приходить до наступного висновку.

У позовній заяві прокурором обґрунтовано своє право на звернення до суду тим, що фінансування Рожнятівської ЦРЛ здійснюється за рахунок коштів місцевого та державного бюджетів і тому прокуратура вбачає підстави для внесення позову.

Відповідно до ч. 3 ст.23 Закону України Про прокуратуру прокурор здійснює представництво в суді законних інтересів держави у разі порушення або загрози порушення інтересів держави, якщо захист цих інтересів не здійснює або неналежним чином здійснює орган державної влади, орган місцевого самоврядування чи інший субєкт владних повноважень, до компетенції якого віднесені відповідні повноваження, а також у разі відсутності такого органу.

Відповідно до ч.3 ст.56 ЦПК України у визначених законом випадках прокурор звертається до суду з позовною заявою, бере участь у розгляді справ за його позовами, а також може вступити за своєю ініціативою у справу, провадження у якій відкрито за позовом іншої особи, до початку розгляду справи по суті, подає апеляційну, касаційну скаргу, заяву про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами.

Звернення прокурора до суду спрямоване на задоволення суспільної потреби у відновленні законності при вирішенні суспільно значимого питання про відшкодування шкоди завданої злочином, а правильне застосування законодавства становить суспільний інтерес.

Враховуючи вищевикладене суд приходить до висновку про те, що прокурор при розгляді даної справи діяв у межах повноважень, визначених ЦПК України та Законом України Про прокуратуру , а тому підстав для задоволення клопотання не вбачається.

Керуючись ст. 23 Закону України Про прокуратуру , ст.ст. 56, 258-260, 353 ЦПК України, суд-

П О С Т А Н О В И В :

У задоволенні клопотання представника відповідача про залишення позову без розгляду відмовити.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення12.12.2018
Оприлюднено14.12.2018
Номер документу78537621
СудочинствоЦивільне
Сутьзалишення позову без розгляду

Судовий реєстр по справі —350/1168/17

Ухвала від 04.03.2019

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Ясеновенко Л. В.

Ухвала від 31.01.2019

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Ясеновенко Л. В.

Рішення від 12.12.2018

Цивільне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Пулик М. В.

Рішення від 12.12.2018

Цивільне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Пулик М. В.

Ухвала від 12.12.2018

Цивільне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Пулик М. В.

Ухвала від 15.08.2017

Цивільне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Пулик М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні