Ухвала
від 18.12.2018 по справі 371/1440/18
МИРОНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18.12.2018 Єдиний унікальний № 371/1440/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

18 грудня 2018 року м. Миронівка

ЄУН 371/1440/18

Провадження № 2/371/706/18

Миронівський районний суд Київської області в складі :

головуючого судді Капшук Л.О.,

за участі секретаря судових засідань ОСОБА_1,

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 з обмеженою відповідальністю Сільськогосподарське підприємство Маслівське про розірвання договору оренди землі,

У С Т А Н О В И В :

В провадженні Миронівського районного суду перебуває цивільна справа, в якій позивач заявила вимогу про розірвання договору оренди землі № 105, який укладено ОСОБА_4, спадкоємцем якої вона є, та відповідачем ТОВ СП Маслівське 06 січня 2014 року строком на 7 років, предметом якого стала належна їй земельна ділянка площею 4,1146 га, розташована в адміністративних межах Маслівської сільської ради Миронівського району Київської області. Як підставу розірвання договору оренди землі позивач вказала факт невиплати орендної плати.

Позивач та представник позивача в підготовче засідання не з'явилися, представник позивача подав до суду клопотання про проведення підготовчого засідання у його відсутності.

Представник відповідача ОСОБА_3 з обмеженою відповідальністю Сільськогосподарське підприємство Маслівське в підготовче засідання не з'явився, про дату, час та місце проведення підготовчого судового засідання повідомлені належно.

Підстав для відкладення підготовчого судового засідання, визначених частиною 2 статті 198 ЦПК України , та підстав для оголошення перерви у підготовчому засіданні, визначених частиною 5 вказаної статті, суд не вбачає.

За правилами частини 2 статті 247 ЦПК України за умов неявки в судове засідання всіх учасників справи фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до передбачених частиною 1 статті 189 ЦПК України завдань підготовчого провадження судом визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу, з'ясовано відсутність заперечень проти позовних вимог, визначено обставини справи, які підлягають встановленню, та порядок розгляду справи.

Представник позивача подав до суду клопотання про виклик в судове засідання та допит як свідків ОСОБА_5 та ОСОБА_6. Клопотання обґрунтовано тими обставинами, що вказаним особам відомі фактичні дані щодо невиплати орендної плати, якими обґрунтовані позовні вимоги.

Згідно статті 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім'я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. В ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Клопотання позивача про виклик свідків за змістом відповідає вимогам ст.ст. 91, 183 ЦПК України.

Згідно правил статті 69 ЦПК України свідком може бути кожна особа, якій відомі будь-які обставини, що стосуються справи.

Суду не надано доказів, що особи, про допит яких заявлено клопотання, є такими, що не можуть бути допитані як свідки згідно частини 1 статті 70 ЦПК України.

Клопотання про виклик свідків є обґрунтованим з огляду на ті обставини, що вказаним у заявах про виклик свідків особам відомі обставини, що входять до складу підстави заявлених вимог, їх показання можуть мати значення для вирішення спірних правовідносин.

Враховуючи, що спір не врегульовано, по справі проведені необхідні підготовчі дії, суд вважає за необхідне закрити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 91, 189, 197, 200 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Закрити підготовче провадження у справіза позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 з обмеженою відповідальністю Сільськогосподарське підприємство Маслівське про розірвання договору оренди землі .

Цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 з обмеженою відповідальністю Сільськогосподарське підприємство Маслівське про розірвання договору оренди земліпризначити до судового розгляду по суті на 10 годину 28 січня 2019 року .

В судове засідання викликати свідків : ОСОБА_5 , адреса місця проживання : ІНФОРМАЦІЯ_1; ОСОБА_6 , адреса місця проживання : ІНФОРМАЦІЯ_2.

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

З'ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, здійснити на підставі показань свідків та письмових доказів, що зібрані у справі .

Копію ухвали про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті надіслати сторонам, викликати їх в судове засідання.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://mr.ko.court.gov.ua/sud1017/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя підпис ОСОБА_7

Згідно з оригіналом.

Суддя Л.О.Капшук

СудМиронівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення18.12.2018
Оприлюднено22.12.2018
Номер документу78721352
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —371/1440/18

Ухвала від 17.12.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Желепа Оксана Василівна

Ухвала від 16.12.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Желепа Оксана Василівна

Ухвала від 16.12.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Желепа Оксана Василівна

Рішення від 02.10.2019

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Рішення від 02.10.2019

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 09.08.2019

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 26.02.2019

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 28.01.2019

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 18.12.2018

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 13.11.2018

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні