Ухвала
від 18.12.2018 по справі 925/1153/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

18 грудня 2018 року м. Черкаси справа № 925/1153/18

Господарський суд Черкаської області в складі головуючого судді Чевгуза О.В., з секретарем судового засідання Брус Л.П., за участю представників сторін:

від позивача - ОСОБА_1 - адвокат,

від відповідача - ОСОБА_2 - за довіреністю,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Господарського суду Черкаської області у місті Черкаси справу

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «САНДЕРО» , м. Дніпро

до Товариства з обмеженою відповідальністю «ІН-АГРО СОФТ» , м. Черкаси

про розірвання договору купівлі-продажу та стягнення 141300,00 грн.,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «САНДЕРО» звернулось до Господарського суду Черкаської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «ІН-АГРО СОФТ» , в якому просить:

- розірвати договір купівлі-продажу примірників програмної продукції в електронному вигляді №0304/18с від 03 квітня 2018 року, укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю «ІН-АГРО СОФТ» та Товариством з обмеженою відповідальністю «САНДЕРО» ;

- стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «ІН-АГРО СОФТ» 141300 грн., які були сплачені в якості попередньої оплати за договором купівлі-продажу примірників програмної продукції в електронному вигляді №0304/18с від 03 квітня 2018 року, укладеного між Товариством з обмеженою відповідальністю «ІН-АГРО СОФТ» та Товариством з обмеженою відповідальністю «САНДЕРО» .

Ухвалою Господарського суду Черкаської області від 06 листопада 2018 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, справу вирішено розглядати за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 29 листопада 2018 року.

До дня судового засідання відповідач подав відзив на позовну заяву, в якому проти позову заперечує повністю, оскільки взятті на себе зобов'язання за договорм №0304/18с від 03 квітня 2018 року ним виконанні в повному обсязі.

Ухвалою Господарського суду Черкаської області від 29 листопада 2018 року задоволено клопотання позивача та розгляд справи у підготовчому засіданні відкладено на 18 грудня 2018 року.

До початку судового засідання від позивача надійшло заперечення на відзив на позов, клопотання про долучення письмових доказів до справи та клопотання про витребування письмових доказів.

Від відповідача надійшла заява, якою він просить суд не брати до уваги доказ наданий позивачем до позовної заяви, а саме - додаток №7.

У судовому засіданні представник позивача клопотання про витребування доказів підтримав. Враховуючи поданий відзив та заперечення відповідачем фактів з приводу належного підтвердження прав інтелектуальної власності на предмет договору купівлі-продажу у даній справі наголошує на необхідності витребувати ухвалою суду письмові докази, оскільки незважаючи на направлений ТОВ Міжнародна правова група і ТОВ ЕЗІР адвокатських запитів, керівництво вказаних компаній послалось на комерційну таємницю як підставу ненадання витребовуваиих документів згідно з вимогами Закону України Про інформацію , який передбачає надання документів, які відносяться до комерційної таємниці на ухвалу господарського суду.

Представник ТОВ Сандеро , адвокат ОСОБА_1 10.12.2018 відправив поштою керівнику ТОВ ЕЗІР та керівнику ТОВ Міжнародна правова група адвокатські запити, завірені копії яких з доказами відправлення надані суду. Вказані запити мали питання, які стосувались предмету доказування у даній справі.

Також представник заявив про можливе залучення до участі у справі спеціаліста або призначення ескпертизи.

Представник відповідача вважає клопотання представника позивача про витребування доказів передчасним, вважає, що можливе залучення до участі у справі спеціаліста чи призначення у справі судової експертизи.

Дослідивши заявлені клопотання в сукупності з матеріалами справи, суд вважає за необхідне розгляд справи у підготовчому засіданні відкласти, клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «САНДЕРО» від 17 грудня 2018 року задовольнити, витребувати додаткові докази та задовольнити клопотання представника позивача від 17 грудня 2018 року про долучення письмових доказів до справи.

Згідно з положеннями ст. 181 ГПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Згідно з п. 10 ч. 2 ст. 182 ГПК України у підготовчому засіданні суд, зокрема, вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Відповідно до ст. 182 ГПК України у підготовчому засіданні суд з'ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Згідно з ст. 81 ГПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 80 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У клопотанні повинно бути зазначено:

1) який доказ витребовується;

2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати;

3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа;

4) заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу;

5) причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання.

Відповідно до ст. 73 ГПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Згідно із ст. 74 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Згідно ч. 4 ст. 74 ГПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов'язків щодо доказів.

Згідно з положеннями ст. 181 ГПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Відповідно до положень п. 3 ч. 2 ст. 183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку, коли питання, визначені ч. 2 ст. 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

На підставі зазначеного, керуючись ст. ст. 181, 182, 183 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю САНДЕРО від 17 грудня 2018 року про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю Міжнародна правова група (а\с 17, м. Київ, 03126, або м. Київ, вул. Бориспільська, буд. 9, корп. 61, ЄДРПОУ 41461491), Товариства з обмеженою відповідальністю ЕЗІР (61045, м. Харків, вул. О.Яроша, 9-А, ЄДРПОУ 41375350), Товариства з обмеженою відповідальністю Ін-Агро Софт (18007, м.Черкаси, вул. Байди Вишневецького, буд. 40, приміщення 15, поштова адреса: 18001, м. Черкаси, а\с 304, ЄДРПОУ 38668616):

- документи, ліцензії та інші підтвердження прав інтелектуальної власності компанії Моlenari OU на конфігурацію Управление производственным предприятием для Украины , редакція 1.3 на програмній платформі 1С:Предприятие 8.3 , оскільки за ч.1 ст. 15 Бернської Конвенції вбачаються докази протилежного, а саме можливого контрафактного використання чужих прав інтелектуальної власності компанією Моlenari OU;

- відомості про те, чи має в собі комп'ютерна програма 1С: Предприятие 8.3 Управление производственным предприятием для Украины програмну платформу 1С:Предприятие 8.3 та чи належать права інтелектуальної власності на вказану платформу іншій особі, а також документи, які вказане підтверджують;

- відомості про те, які ліцензійні та інші документи на програмний продукт 1С: Предприятие 8.3 Управление производственным предприятием для Украины в момент виконання договору купівлі-продажу (03.04.2018) мали передаватись ТОВ Ін-Агро Софт (Продавець) ТОВ Сандеро (Покупець) після укладення договору купівлі-продажу 03.04.2018 та оплати за ним для забезпечення гарантій дотримання прав інтелектуальної власності Продавцем та які додаткові документи мало надати ТОВ Ін-Агро Софт , як партнер з продажу на програмний продукт (упаковка, ліцензійні захисні наклейки, інструкції для користувача, диск із записами, маркування товару з визначенням правовласника....);

- відомості про те чи визнаний факт загальновідомості торгових марок чи інших захищених прав інтелектуальної власності компанії Моlenari OU на території України, які використовуються при продажу програмного продукту 1С:Предприятие 8.3 Управление производственным предприятием для Украины ;

- відомості про те, чи отримує правовласник знаку для товарів і послуг 1С , а також інший правовласник програмної платформи 1С:Предприятие 8.3 від компанії Моlenari OU роялті та інші винагороди з кожного проданого примірнику програмної продукції 1С: Предприятие 8.3 Управление производственным предприятием для Украини. Чи є отримувачі грошових коштів винагороди (роялті) пов'язаними з російськими компаніями чи громадянами (вигодонабувачі - російські громадяни чи засновники юридичних осіб, що отримують винагороду);

- відомості про те, з якого часу компанією Моlenari OU використовується європейська технологічна платформа 1С:Підприємство та яка статистика кількості її використання;

- довідку про те які програмні складові має програмний продукт 1С:Предприятие 8.3 Управление производственным предприятием для Украины , який розповсюджується на території України від імені компанії Моlenari OU через мережу партнерів? Що є програмною платформою? Що є конфігурацією? Як пов'язані програмна платформа та конфігурація?;

- довідку про те, походженням якої країни визначений програмний продукт 1С:Предприятие 8.3 Управление производственным предпрйятием для Украины ;

- довідку про те, чи поставлявся в квітні 2018 року програмний продукт 1С:Предприятие 8.3 Управление производственным предпрйятием для Украины компанії за електронним посиланням на сайті ttps://рortаl.1с.ru/;

- перелік необхідних та обов'язкових супроводжуючих документів, на програмний продукт 1С: Предприятие 8.3 Управление производственным предпрйятием для Украины , якими компанія Моlenari OU забезпечувала продаж програмних продуктів на території України в квітні 2018 року та відомості про те, чи надавались вказані документи (ліцензії, пакування, методичні документи, захисні позначення та інше) ТОВ Ін-Агро Софт перед продажем програмного продукту ТОВ Сандеро ;

- довідку про те, які належні документи, пакування, ліцензійні документи, методичні документи мав поставляти партнер з продажу ТОВ Ін-Агро Софт покупцю ТОВ Сандеро на програмний продукт 1С: Предприятие 8.3 Управление производственным предпртиятием для Украины в квітні 2018 року, які вимагались за законом і комерційною практикою компанії Моlenari OU.

Задовольнити клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю «САНДЕРО» від 17 грудня 2018 року про долучення письмових доказів до справи.

Залучити письмові докази, подані Товариством з обмеженою відповідальністю «САНДЕРО» , до матеріалів справи.

Розгляд справи у підготовчому судовому засіданні відкласти на 11 годину 30 хвилин 14 січня 2019 року.

Засідання провести в приміщенні господарського суду Черкаської області м. Черкаси, бул. Шевченка, 307, зал судових засідань 217, тел. канцелярії 31-21-49.

У судове засідання викликати повноважних представників учасників справи, яким мати при собі документи, які підтверджують їх повноваження на представництво сторін та особу (довіреність, паспорт).

Роз'яснити учасникам справи про обов'язок повідомити суд про причини неявки у підготовче засідання і, що у разі їх неявки наступають наслідки передбачені статтею 202 Господарського процесуального кодексу України.

Повідомити учасників справи веб-адресу сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою вони можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, - сourt.gov.ua/fair/

Ця ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення суддею і не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Суддя О.В. Чевгуз

Дата ухвалення рішення18.12.2018
Оприлюднено22.12.2018
Номер документу78749886
СудочинствоГосподарське
Сутьрозірвання договору купівлі-продажу та стягнення 141300,00 грн

Судовий реєстр по справі —925/1153/18

Постанова від 22.01.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Кушнір І.В.

Ухвала від 29.11.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Кушнір І.В.

Ухвала від 11.11.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Кушнір І.В.

Постанова від 09.10.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Руденко М.А.

Постанова від 17.09.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Руденко М.А.

Ухвала від 17.07.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Руденко М.А.

Ухвала від 02.07.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Руденко М.А.

Ухвала від 22.05.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Руденко М.А.

Ухвала від 20.05.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Руденко М.А.

Рішення від 19.03.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні