Ухвала
від 21.12.2018 по справі 401/2092/17
КАСАЦІЙНИЙ ЦИВІЛЬНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

Ухвала

21 грудня 2018 року

м. Київ

справа № 401/2092/17

провадження № 61-48096ск18

Верховний Суд у складі судді Касаційного цивільного суду Фаловської І. М. розглянув касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області від 30 серпня 2018 року та постанову Кропивницького апеляційного суду від 08 листопада 2018 року в справі за позовом ОСОБА_1 до Світловодської районної державної адміністрації Кіровоградської області, Світловодського управління Державної казначейської служби в Кіровоградській області, треті особи: Світловодський районний центр соціальних служб для сім'ї та молоді у Кіровоградській області, перший заступник голови Світловодської районної державної адміністрації Кіровоградської області Орленко С. Л. , про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

До Верховного Суду надійшла касаційна скарга ОСОБА_1 на рішення Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області від 30 серпня 2018 року та постанову Кропивницького апеляційного суду від 08 листопада 2018 року.

При подачі касаційної ОСОБА_1 не сплачено судовий збір та подано клопотання про відстрочення сплати судового збору за подання касаційної скарги у зв'язку зі скрутним матеріальним становищем.

На підтвердження вказаних обставин скаржником надано довідку Світловодської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості від 03 жовтня 2018 року та відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утримання податків від 03 грудня 2018 року.

Заявлене клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до частини першої, третьої статті 136 ЦПК України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк у порядку, передбаченому законом, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі. З підстав, зазначених у частині першій цієї статті, суд у порядку, передбаченому законом, може зменшити розмір належних до сплати судових витрат, пов'язаних з розглядом справи, або звільнити від їх сплати.

Згідно зі статтею 8 Закону України Про судовий збір , враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за їх клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі за таких умов: розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік; або позивачами є:

а) військовослужбовці; б) батьки, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину інваліда, якщо інший з батьків ухиляється від сплати аліментів; в) одинокі матері (батьки), які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда; г) члени малозабезпеченої чи багатодітної сім'ї; особа, яка діє в інтересах малолітніх чи неповнолітніх осіб та осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена; або предметом позову є захист соціальних, трудових, сімейних, житлових прав, відшкодування шкоди здоров'ю.

Оскільки доводи клопотання ОСОБА_1 є обґрунтованими та підтверджені належними і допустимими доказами, клопотання підлягає задоволенню.

Касаційна скарга ОСОБА_1 подана в передбачений законом строк та з дотриманням вимог статті 392 ЦПК України.

Наведені в касаційних скаргах доводи містять підстави, передбачені частиною другою статті 389 ЦПК України, для відкриття касаційного провадження.

ОСОБА_1 слід відстрочити сплату 2 560 грн судового збору, що підлягає сплаті за подання касаційної скарги на оскаржувані судові рішення.

Керуючись статтею 394 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання ОСОБА_1 про відстрочення сплати судового збору задовольнити.

Відстрочити ОСОБА_1 сплату 2 560 грн судового збору за подання касаційної скарги нарішення Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області від 30 серпня 2018 року та постанову Кропивницького апеляційного суду від 08 листопада 2018 року до ухвалення судового рішення у справі.

Відкрити касаційне провадження у даній справі.

Витребувати зі Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області цивільну справу № 401/2092/17 за позовом ОСОБА_1 до Світловодської районної державної адміністрації Кіровоградської області, Світловодського управління Державної казначейської служби в Кіровоградській області, треті особи: Світловодський районний центр соціальних служб для сім'ї та молоді у Кіровоградській області, перший заступник голови Світловодської районної державної адміністрації Кіровоградської області Орленко С. Л., про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди.

Надіслати учасникам справи копії касаційних скарг та доданих до них документів, роз'яснити їм право подати відзив на касаційні скарги, які за формою і змістом мають відповідати вимогам статті 395 ЦПК України, у строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення цієї ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І. М. Фаловська

СудКасаційний цивільний суд Верховного Суду
Дата ухвалення рішення21.12.2018
Оприлюднено03.01.2019
Номер документу78978071
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —401/2092/17

Постанова від 08.07.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Лідовець Руслан Анатолійович

Ухвала від 18.06.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Лідовець Руслан Анатолійович

Ухвала від 21.12.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Постанова від 08.11.2018

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Авраменко Т. М.

Ухвала від 31.10.2018

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Авраменко Т. М.

Ухвала від 19.10.2018

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Авраменко Т. М.

Ухвала від 19.10.2018

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Авраменко Т. М.

Рішення від 30.08.2018

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гармаш Т. І.

Рішення від 30.08.2018

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гармаш Т. І.

Ухвала від 21.05.2018

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Гармаш Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні