Ухвала
від 03.01.2019 по справі 120/4789/18-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження у адміністративній справі

м. Вінниця

03 січня 2019 р. Справа № 120/4789/18-а

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Чернюк Алла Юріївна, розглянувши матеріали:

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Погребищенське автотранспортне підприємство "Транзит"

до: Департаменту житлово - комунального господарства, енергетики та інфраструктури Вінницької обласної державної адміністрації

про: визнання протиправним та скасування наказу

ВСТАНОВИВ:

До Вінницького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Погребищенське автотранспортне підприємство "Транзит" до Департаменту житлово - комунального господарства, енергетики та інфраструктури Вінницької обласної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування наказу.

В обґрунтування позовних вимог позивачем зазначено, що за результатами проведеного конкурсу на перевезення пасажирів на внутрішньообласних міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування, організатором перевезення на яких виступає Департамент житлово - комунального господарства, енергетики та інфраструктури Вінницької обласної державної адміністрації, 06.11.2018 року відбулося засідання конкурсного комітету з підготовки та проведення конкурсів на перевезення пасажирів на внутрішньо обласних міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування.

Товариство з обмеженою відповідальністю Погребищенське АТП Транзит як автомобільного перевізника - претендента, яким в установленому порядку подано заяву та необхідні документи з конкурсною пропозицією для участі у конкурсі по об'єктам конкурсу: №387, назва маршруту Погребище АС - Степанки - Вінниця АС-3, номер рейсу 219/220, 221/222 та №388, назва маршруту Погребище АС - Калинівка АС - Вінниця АС-3, номер рейсу 39/40,41/4, було допущено до участі у конкурсі.

Згідно закритого засідання конкурсного комітету оформленого Протоколом засідання конкурсного комітету з підготовки та проведення конкурсів перевезення пасажирів на внутрішньообласних міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування №1 від 06.11.2018 року за переліком показників нарахування балів за системою оцінки пропозицій автомобільних перевізників - претендентів (на участь у конкурсі з перевезення пасажирів на внутрішньообласних, внутрішньорайонних та міських автобусних маршрутах) відповідно до Додатку 5 до Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на внутрішньообласних міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 року №1081 (із змінами), по об'єкту конкурсу №387, назва маршруту Погребище АС - Степанки - Вінниця АС-3, номер рейсу 219/220, 221/222 позивачем набрано найбільшу загальну кількість балів. По об'єкту конкурсу №388, назва маршруту Погребище АС - Калинівка АС - Вінниця АС-3, номер рейсу 39/40,41/42 ТОВ Погребищенське АТП Транзит набрано загальну кількість балів - 21 (п. 6 Протоколу№1).

На підставі чого, рішенням закритого засідання конкурсного комітету прийнято пропозицію організатору перевезень для визначення ТОВ Погребищенське АТП Транзит переможцем конкурсу по об'єктам конкурсу: №387, назва маршруту Погребище АС -Степанки - Вінниця АС-3, номер рейсу 219/220, 221/222 та №388, назва маршруту Погребище АС - Калинівка АС - Вінниця АС-3, номер рейсу 39/40, 41/42.

Проте, наказом Департаменту житлово - комунального господарства, енергетики та інфраструктури Вінницької обласної державної адміністрації від 20.11.2018 року №100 Про визнання переможця конкурсу 06.11 2018 року, а також того, хто зайняв друге місце без будь якого обґрунтування та мотиву, в супереч вищезазначеному рішенню (пропозиції) конкурсного комітету, по об'єкту конкурсу №387, назва маршруту Погребище АС - Степанки - Вінниця АС-3, номер рейсу 219/220, 2217222 ТОВ Погребищенське АТП Транзит переможцем конкурсу не визнано.

На переконання позивача, наказ відповідача у зазначеній частині є необґрунтованим та з очевидними ознаками протиправності, таким, що прийнятий недобросовісно та нерозсудливо, в супереч Конституції України, Закону України Про автомобільний транспорт , Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на внутрішньо обласних міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 року № 1081 (із змінами) та іншим нормативно - правовим актам.

Відповідно до статті 168 Кодексу адміністративного судочинства України, позов пред'являється шляхом подання позовної заяви в суд першої інстанції.

Ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами вважаю, що вона підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства в порядку загального позовного провадження, підсудна Вінницькому окружному адміністративному суду, відповідає вимогам, передбаченим статтею 160, 161 КАС України, що є підставою для відкриття провадження у справі.

На підставі викладеного доходжу висновку про наявність підстав для відкриття провадження у справі.

Керуючись статтями 171, 248, 256 КАС України,

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Погребищенське автотранспортне підприємство "Транзит" до Департаменту житлово - комунального господарства, енергетики та інфраструктури Вінницької обласної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування наказу.

2. Залучити до участі в справі в якості третьої особи на стороні позивача, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Конкурсний комітет з підготовки та проведення конкурсу на перевезення пасажирів на внутрішньообласних міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування Вінницької обласної державної адміністрації.

3. Розгляд справи здійснюватиметься суддею Чернюк Аллою Юріївною одноособово за правилами загального позовного провадження.

4. Призначити підготовче засідання на 28 січня 2019 р. о 10:30 год. в залі судового засідання № 4 Вінницького окружного адміністративного суду, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська, 14.

5. Роз'яснити відповідачу, що відповідно до статті 77 КАС України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дій чи бездіяльності покладається на відповідача.

6. Зобов'язати відповідача подати до суду відзив на позовну заяву у порядку передбаченому ст.162 КАС України у 15-денний строк з дня отримання даної ухвали для подачі до суду відзиву на позовну заяву, який має відповідати вимогам статті 162 КАС України, копія якого одночасно з поданням до суду має бути направлена іншим учасникам справи.

7. Встановити позивачу 5-денний строк з дня отримання відзиву для подачі відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду має бути направлена іншим учасникам справи.

8. Встановити відповідачу 5-денний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду має бути направлена іншим учасникам справи.

9. Повідомити відповідачів про наявні в суді матеріали, які підлягають врученню йому як стороні та про можливість їх отримання лише безпосередньо у суді.

10. Повідомити учасників справи про можливість отримати інформацію по даній справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: "http://court.gov.ua/fair/".

11. У разі невиконання вимог ухвали суду повідомити суд про причини такого невиконання.

12. Попередити відповідача про те, що згідно частини 1 статті 149 КАС України, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках:

- невиконання процесуальних обов'язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу;

- зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству;

- неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб'єктом владних повноважень.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 294 КАС України ухвала про відкриття провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду, лише у випадку її постановлення з порушення правил підсудності.

Суддя Чернюк Алла Юріївна

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.01.2019
Оприлюднено03.01.2019
Номер документу78981549
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —120/4789/18-а

Постанова від 22.10.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Л.В.

Постанова від 22.10.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Л.В.

Ухвала від 23.09.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Л.В.

Ухвала від 29.08.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Л.В.

Ухвала від 21.08.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Л.В.

Рішення від 11.07.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

Ухвала від 07.03.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

Ухвала від 03.01.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

Ухвала від 29.12.2018

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні